Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Збивање

Руси настављају са припремама за велику параду без обзира на епидемију.

[Слика: ET0x3nwX0AQ4QXE-750x499.jpg]

Извор за слику:defence-blog.com

Одговори

https://www.blic.rs/biznis/crno-zlato-i-...le/99yqpm8

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Читам да су Бечлије данас викале "свргнимо Курца, свргнимо Курца". Сирома'

Да су били паметни пре 100 година и пустили нас да то растуримо једном засвагда.
Одговори

Читам да су јуче у шпанском парламенту опет "летеле" расправе о фашизму и комунизму, те да је заменик премијера (из левичарске партије) напао десницу да је толико бедна да се не може назвати ни фашистима, већ обичним паразитима, док је он поносан што је члан странке која има век историје и без које не би било слободе и демократије у Шпанији и Италији. Скојевац

Мислим да квазилевица у добром делу Европе већ дуго осећа притисак деснице какав није постојао већ две-три деценије.
Одговори

Министар одбране Бугарске: Ми и Македонци смо један народ у две државе - док се они свађају са нама који смо им најближи на свету, постаће мањина у сопственој земљи

Власти Северне Македоније треба да се помире сa тим да преговори о приступању Европској унији не могу почети док Скопље и Софија не реше историјске спорове. Притом, док се свађају с нама, боље да припазе да не постану мањина у сопственој земљи, изјавио је министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов.

„Неколико пута сам говорио и македонском премијеру Зајеву и министру спољних послова Димитрову, чији је отац угледни бугарски грађанин, ког знам лично и код кога сам био у посети, кад је Никола Дмитров био мали. Свима сам им говорио: схватите да такво понашање неће проћи. Ако вам се чини да смо спремни да сарађујемо у тој варијанти коју ви желите – да ћемо између ваших научних измишљотина и лажи, које годинама сакупљате и историјских чињеница, на којима се ми базирамо, пристати на компромис – то се неће десити”, изјавио је министар у интервјуу информативном порталу Dir.bg.
Он уверава како се по том питању на Бугарску не може извршити притисак и да нико не треба да очекује да је неко може присилити и да ће се она уплашити. Каракачанов је истакао да су Македонци навикли на такве југословенске поступке у односима с Београдом.

Каракачанов сматра да је могуће да ће Македонци у једном тренутку открити да су сами постали мањина у својој земљи.

„Док се они свађају с нама који смо им најближи на свету, јер ми смо, на крају крајева, један народ у две државе, за 15-20 година, можда ће се као проблем појавити и то што ће сами бранити права своје мањине у сопственој земљи, јер ће Албанци постати већина”, закључио је Каракачанов.

(преноси Спутњик)

Мало нама добро познатог "уједања" тамо око Криве Паланке.
Одговори

Протести у Хонг Конгу настављени истом жестином као и пре короне. Ухапшено неколико стотина људи.
Одговори

Ангела Немачка неће на састанак Г7 у Кемп Дејвиду 10. јуна. Није безбедно због вируса, вели. Сирома'

По избијању епидемије, планиран је видео састанак. Сада се шушка да Трамп жели организовати самит како је првобитно планирано.
Одговори

Трамп најавио да ће САД означити организацију АНТИФА као терористичку.
Одговори

Кремљ потврдио да је неформалним каналима Трамп пренео Путину да жели Русију на самиту "новообновљене" Г8 групе.
Одговори

У Кашмиру се јутрос озбиљно пушкарало између Кинеза и Индијаца. Најмање три индијска војника су погинула, наводно и Кинези имају жртава.

Ситуација је тамо почела ескалирати почетком маја.
Одговори

На граници Азербејџана и Јерменије се већ неколико дана размењује артиљеријска ватра, сматра се да има на десетине погинулих војника и полицајаца са обе стране, као и понеки цивил.

Јуче су у Бакуу одржана велике демонстрације у којима су Азербејџанци тражили инвазију Јерменије и упали у зграде неких извршних органа.

Званична Турска се већ сврстала у прве редове, вероватно већ оштре јатагане, док су остале земље у окружењу и оне моћније светске силе углавном позивале на мирно разрешење и смањење тензија.
Одговори

У Белорусији данас најмасовније демонстрације од почетка "фрке" - наводно око 200 хиљада људи у Минску.

У међувремену Кремљ саопштио да ће реаговати на спољна угрожавања Белорусије у складу с Договором о колективној безбедности.
Одговори

Претходних пар месеци смо сведоци врло агресивног неоимперијализма појединих светских и европских земаља, међу којима се свакако истиче Пицопевчева Француска, која је са обе ноге ускочила у турско-грчки сукоб у Егеју, а дешавања у Либану говоре шта је могући разлог тако нечему.

Наиме, после катастрофалне експлозије у бејрутској луци 4. августа први значајнији носилац јавне функције из света који је, буквално, исте ноћи стигао у Либан је био Макрон. После срцепарајућег дочека у Бејруту, са све маскама и рукавицама натопљених сузама, где је мали од палубе отпоздрављао лево и десно, обећавши помоћ и само помоћ, уследили су немири у самом Либану, којем прети веома озбиљна глад.

У данима после његове посете, изашле су вести да је Макрон заправо дошао са понудом (или уценом) да француски конзорцијуми учествује у куповини луке, наравно, сада по доста нижој цени од оне која се могла добити само неколико сати раније док је половина луке још увек била изнад површине мора. Убрзо потом, либанска влада премијера Хасана Дијаба (блиског Хезболаху) подноси оставку. У току јучерашњег дана председник Либана је за мандатара именовао Мустафу Адиба, француског ђака и дугогодишњег лобисту француских интереса у тој земљи. У току истог јучерашњег дана Макрон долеће у Бејрут други пут у мање од месец дана и већ расписује рок од годину дана у којима се реформе у земљи морају спровести или ће Либан бити суочена за међународном изолацијом.

Али не лези враже - либански народ и даље протестује и тражи да Адиб ни под тачком разно не саставља владу, пошто је у очима Либанаца део плутократије која је већ деценијама искоришћава земљу зарад личних интереса.
Одговори

Кажу да Израел има везе са том експлозијом.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним