Оцена Теме:
  • 21 Гласов(а) - 4.24 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Партизани Квислинзи ! Фотографије

Да се вратимо на тему!По Ватрином писању на овој теми, свих ових година очигледно је  да више нагиње Хрватима и Словенцима па и Муслиманима и Албанцима него  Србима!Зар то није добар доказ сарадње Партизана са Усташама! Скојевац
Одговори

НДХ је била верни савезник (или марионета) Немачке и Италије, а део данашње Србије је била окупациона зона под немачком чизмом.

По некој логици, требало би да је НДХ имала најмање 10 пута више жртава у односу на Србију кад се гледа савезничко бомбардовање.
Одговори

Савезници су давали комунистима да одређују циљеве бомбардовања, као што је НАТО давао ОВК.
Тито, Кардељ и остали тражили су да се не бомбардују хрватски и словеначки градови.
Тито, Дапчевић, Коча Поповић и остали тражили су да се бомбардују српски градови.
Број жртава у српским градовима десетоструко је већи него у хрватским.
Шта ту није јасно?
То свођење људских судбина на техничке елементе, типично за тоталитарне идеологије, нацизам, комунизам, глобализам, коју год, на крају доводи до термина колатерална штета.
Одговори

Избегавате одговоре Самарџићу.
Јасно је да нисте користили никакву литературу нити документа већ да просто измишљате.
Одговори

(23-01-2025, 07:16 PM)ватхра Пише:  Избегавате одговоре Самарџићу.
Јасно је да нисте користили никакву литературу нити документа већ да просто измишљате.

Избегавате и Ви Smile Ево цитираћу Бесеровића:
(23-01-2025, 11:19 AM)Бесеровић Пише:  Што не напишеш овде број Жртава у Србији,када већ имаш два рада на ту тему!

Мене исто занима број жртава. Такође, ако желите, поделите са нама ваше радове 5+5
Одговори

Годишњак МЖГ
https://www.2.muzejgenocida.rs/godisnjak...022-godina

Ово је досад најтемељнији рад о страдалим у Савезничком бомбардовању.
Упоређују се амерички извештаји са локалним извештајима са гробаља и Пасивне заштите. Анализирају поименични спискови.
Одговори

У ранијем раду сам пробао да урадим анализу за целу Србију.
https://www.scribd.com/document/77193067...nik-Svojno

Савезничка авијација је током рата гађала 17 места у Србији. За нека су урађена јако добра истраживања и пописи, међутим за пуно места нисам нашао ништа, на пример Београд, Нови Сад, Суботица, Пећ, Кос. Митровица итд. За нека од њих сам успео да нађем податке, а за друге сам дао процене.
За сва места сам дао за колико има пописано, за шта постоји извештај и на крају колико је моја процена пошто сматрам да подаци нису комплетни.
Одговори

Дакле, пошто немамо званичне бројке за целу Србију и целу Хрватску, базираћемо се за почетак на Београд и Загреб. Уколико се базирамо на ваш рад, у Београду је страдало 1245 цивила и ако томе додамо Земун са 205 страдалих цивила, то је укупно 1450 страдалих цивила.
Што се тиче Загреба, уколико погледамо радове Марице Каракаш Обрадов и локалних власти, укупан број страдалих цивила је 516. Што је укупно 934 више страдалих цивила. Уколико би сабирали све градове које су завезници бомбардовали у Србији и Хрватској, верујем да би се ова бројка у разлици много пута повећала Smile
Одговори

Ватра је у тренду смањивања српских жртава у НДХ, од комуниста, од савезничког бомбардовања...
Занима се да ли се договарају или раде по инерцији.
П.С.
То за Загреб је наравно претерано, док је за БГ смањено. Просто речено, на Загреб нису бацане бомбе - град у ужем смислу, а на Београд јесу.
Одговори

Изнад сам се усредсредио на Ватрин рад, друге радове нисам користио. Где су српске жртве наспрам хрватских и даље значајно веће. И да је било стварно 516 цивилних жртава, жалим због тога, јер сваки нормалан човек не ликује и не слави цивилне жртве као што они раде нпр. То је велика разлика између њих и нас пре свега Smile Што се тиче стварних бројева цивилних жртава што се тиче самог Београда и Србије, сматрам да је подоста већа бројка...
Одговори

(24-01-2025, 02:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ватра је у тренду смањивања српских жртава у НДХ, од комуниста, од савезничког бомбардовања...
Занима се да ли се договарају или раде по инерцији.

Право питање је Самарџићу због чега понављате немачку пропаганду уместо што користите документа која су поуздана и релевантна?
Одговори

(24-01-2025, 08:54 PM)Mario Пише:  Што се тиче стварних бројева цивилних жртава што се тиче самог Београда и Србије, сматрам да је подоста већа бројка...

Ускршње бомбардовање Београда је најбоље покривено документима који су примарни.
Прво имамо низ извештаја са градских гробаља, где се наводи колико је на који дан сахрањено људи погинулих у бомбардовању. Чак има и поименични списак који сам објавио у свом раду. Он није комплетан што се и види из извештаја.
Затим имамо низ извештаја Пасивне заштите која је рашчишћавала рушевине, где се наводи опис бомбардовања, шта је све погођено, као и у којим зградама има затрпаних људи.
На крају имамо и спискове из матичних књига умрлих. Њих сам упоредио са списком са гробаља, и видео да и поред тога нису пописани сви који су наведени у извештају.

Кад се све то сабере, добијамо јако добар преглед. Ја сматрам да и тако наведени бројеви нису комплетни, али да број може да буде већи за свега неколико процената. После скоро два месеца имамо извештај са гробаља да је сахрањено 797 људи, већина страдалих која је била затрпана је била извучена. Немогуће је да број страдалих буде знатно већи од наведеног.
Осим ако као што је Недић наводио две хиљаде погинулих понављате немачку пропаганду.
Одговори

Овај снимак смем само ја да гледам! Скојевац
https://www.facebook.com/reel/1313634376...unit&__cft
Одговори

Сретан Дан Заљубљених...! Скојевац
[Слика: 476819085-617709741202113-7369284046497535721-n.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним