Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Шта ти је политика. А Тито био највећи финансијер грчких комуниста у грађанском рату.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
"Намера нам је да у пределима Уједињеног Краљевства концентришемо велике америчке копнене и ваздухопловне снаге. Те снаге заједно с британским оружаним снагама у Уједињеном Краљевству препремају се да поново ступе на континент Европе чим то буде оствариво. Наши противници сазнаће за те концентрације, али неће знати где и када намеравамо извршити удар и каквим снагама располажемо. Према томе, они ће бити присиљени да распореде како копнене снаге тако и ратно ваздухопловство на обалним дужинама Француске, Холандије, Корзике, Сардиније, Сицилије, Леванта, Италије, Југославије, Грчке, Крита и Додеканеских острва".
Черчил-Стаљину, 27. јануар 1943. год.
У само једној проширеној реченици разрешење читаве ратне драме.
За мање упућене: чување Медитеранског залеђа, као и прилази Блиском истоку, у ситуацији када Турска не жели да приђе савезничком табору, не иду варијантом "Југославија", већ "Грчка" (ближе и приступачније). И зато је прва држава препуштена совјетској интересној сфери, док се у другој грчевито монархија бранила. Уствари, како сам ја на једном предавању рекао, Турска је по ко зна који пут у својој историји одиграла штетно по српски народ.
П.С.
Никола, одличан избор фотографија. Из момента су ми дали шлагворт.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Зашто баш моју објаву си нашла да Цитираш"Наталијина Рамонда"?Ја бар наведем увек тачан извор,погледај по друштвеним мрежама,нико живи не наводи никакав извор-сви краду.Слике са фејсбука на пример су све у јавном власништву,тако да можеш проверити преко фејсбук претраживача.
(Последња измена: 16-02-2021, 07:03 PM од
Милош Шарац.)
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,877
Хелер се враћао у гарнизон да узима нешто за партизане?
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Ово је тај Јохан што је погинуо на Јастрепцу:
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године