Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Шта све можеш у Србији када ниси Србин!

Београдски "Роми". Blush
[Слика: bus.jpg]
Одговори

Немој тако.

То је институција 'кешања', бар на трамвајима је била популарна до деведесетих и добар дио њих.

Међутим,
данашњи мамини и татини синови више немају муда за тако нешто.

Зато скидам капу овим цигићима!

Цитат: kešanje

Beogradski pojam. Besplatna vožnja tramvajem. Na stanici zauzeti poziciju na zadnjem braniku tramvaja ili prikolice. Rukama se pridržavati za element tramvaja u kojem se smotava sajla.

Цитат: "Kešanje". Jedina sportska disciplina koju su smislili i upražnjavali, godinama, samo Beograđani. Kažu da su zbog toga neki modeli tramvaja morali biti izbačeni iz upotrebe. Da li je to bio stvarni razlog, ili je ovo samo još jedna od urbanih legendi, ne zna se. Rec je o svojevrsnom kultu koji je isceznuo a u svoje vreme posmatran sa simpatijama iako je prvi vid svercovanja " na " gradskom prevozu.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(09-04-2014, 11:28 PM)херцеговац Пише:  Немој тако.

То је институција 'кешања', бар на трамвајима је била популарна до деведесетих и добар дио њих.

Међутим,
данашњи мамини и татини синови више немају муда за тако нешто.

Зато скидам капу овим цигићима!

Цитат: kešanje

Beogradski pojam. Besplatna vožnja tramvajem. Na stanici zauzeti poziciju na zadnjem braniku tramvaja ili prikolice. Rukama se pridržavati za element tramvaja u kojem se smotava sajla.

Цитат: "Kešanje". Jedina sportska disciplina koju su smislili i upražnjavali, godinama, samo Beograđani. Kažu da su zbog toga neki modeli tramvaja morali biti izbačeni iz upotrebe. Da li je to bio stvarni razlog, ili je ovo samo još jedna od urbanih legendi, ne zna se. Rec je o svojevrsnom kultu koji je isceznuo a u svoje vreme posmatran sa simpatijama iako je prvi vid svercovanja " na " gradskom prevozu.
Ovo što si izneo su notorne neistene.

Tzv Kačenje (a ne kešanje) ili vožnja na zadnjem braniku tramvaja je nastala prvo u Sarajevu sa kraja 50-ih godina XX veka, kada su se u tom gradu pojavili tramvaji i tokom okupacije Sarajeva tokom rata 90-ih bilo je kačenja. Evo slike iz 90-ih godina.

[Слика: 11234.jpg]

Pa imaš i forum o tramvajima u Sarajevu...

http://www.zeljeznice.net/forum/index.ph...st/page-25

Beograd(đani) naravno hoće sve sebi da prisvoje sebi, pa tako i kačenje, ali nikada nisam video niti jednog "Beograđanina" od 1988 pa do dana današnjeg da se kačio na tramvaj, sem cigančića a verovatno misliš na njih pošto su i oni Beograd(đani)...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ја имам ауто, па се понекад и дан данас кешам на трамвај, чисто из мерака

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Ciganima je to u krvi.Jesi vidio kako je u Indiji?Voze se na krovu,e tek za to trebaju muda.
Ciganizacija Srbije tuzno nema sta.
Одговори

(10-04-2014, 01:01 AM)Mekenzi Пише:  Tzv Kačenje (a ne kešanje) ili vožnja na zadnjem braniku tramvaja je nastala prvo u Sarajevu sa kraja 50-ih godina XX veka, kada su se u tom gradu pojavili tramvaji i tokom okupacije Sarajeva tokom rata 90-ih bilo je kačenja. Evo slike iz 90-ih godina.

Џукело безобразна!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Када ниси Србин можеш да блатиш државу на овај начин!

Одговори

Кад ниси Србин можеш некажњено да претучеш старог професора Рашу Попова, човека који је цео живот посветио управо деци.
Цигојнери пребију генија, старог Рашу Попова и ником ништа. Једноставно држава је немоћна кажу надлежни. А ја се питам: Шта би било да су два србска клинца претукла рабина или хоџу? Јој, па устали би сви који се називају НВО, све са Кирбијем и осталим педерајом из западних амбасада.
Као врхунац свега Мира Бањац нам са тв пријемника малих екрана поручује: " 72% циганске (она их зове ромске) деце не уписује средње школовање" а одмах затим иде текст са поруком како је дискриминација законом забрањена. Матер им... Јел неко жгадији бранио да се школује?!
Одговори

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

[Слика: 466586_fb_iff.jpg?ver=1417427558]

Око овога је фрка.
Одговори

http://www.kurir.rs/crna-hronika/rasa-po...ak-1617125
Цитат:RAŠA POPOV: Ako me policajci nađu mrtvog, znaće ko je kriv jer ti razbojnici znaju gde stanujem!

Страшно! У Грчкој је Златна Зора, због сличних ствари, организовала патроле да штите народ, а од наших националиста нико ни да дигне прст.

Што се тиче ових летака, свака част момцима из Србске Акције али, кажем, треба некад и нешто конкретније урадити. То наравно важи и за све остале патриотске организације...

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Цитат:BEOGRAD - Policija je uhapsila pripadnika grupe "Srbska akcija" F.G. (24) u čijem stanu su pronađeni pronađeni leci i plakati kojima se poziva na nasilje, govor mržnje i linč Roma, saopštilo je danas Ministarstavo unutrašnjih poslova.
Одговори

Баш ме занима за које дело ће да поднесу кривичну пријаву? Нема никаквог позива на насиље и линч нити ширења мржње према било коме у овом летку.
Одговори

(02-12-2014, 02:22 PM)Николај Пише:  Баш ме занима за које дело ће да поднесу кривичну пријаву? Нема никаквог позива на насиље и линч нити ширења мржње према било коме у овом летку.

To му дође као "јад и беда"српске власти,да не кажем државе!У својој сопаственој држави смо потпуно обесправљени,понижени и тлачени!Како се организовати и како се заштитити од ове еуропске багре и како стати на пут циганизацији Србије.Да ли треба основати неку НВО са јединим циљем а то је заштита Срба!

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним