Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАТО бомбардовање 1999, галерије
#1

http://www.pogledi.rs/nato-bombardovanje-1999-godine/

http://www.pogledi.rs/nato-zlocini-1999-godine-2/
Одговори
#2

Мост у Новом Саду
[Слика: NATO_BOMBARDOVANJE_44.jpg]

Иначе, само да кажем да је данас и помен у Старом Броду код Вишеграда српским жртвама усташа Јуре Фрацетића који су у прољеће 42 заклале 6000 Срба и бацили их у Дрину. Јер њих нико не помиње на РТС-у.
Одговори
#3

Celokupno više decenijsko loše vođene i pogrešne spoljne politike Slobodana Miloševića i njegovog režima koštalo nas je bobardovanja, žrtava i razaranja i kapitulacije svih teritorija gde su srbi živeli među njima i Kosova potpisivanjem kapitulacije tzv. Kumanovskim sporazumom.

Srbija je od nato pakta poražena i potučena do nogu, sa velikom brojem civilnih zrtava.
Da je bilo razuma do NATO agresije nebi ni došlo.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#4

Не сери!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#5

(25-03-2014, 01:51 AM)Mekenzi Пише:  Celokupno više decenijsko loše vođene i pogrešne spoljne politike Slobodana Miloševića i njegovog režima koštalo nas je bobardovanja, žrtava i razaranja i kapitulacije svih teritorija gde su srbi živeli među njima i Kosova potpisivanjem kapitulacije tzv. Kumanovskim sporazumom.

Srbija je od nato pakta poražena i potučena do nogu, sa velikom brojem civilnih zrtava.
Da je bilo razuma do NATO agresije nebi ni došlo.

Да ли је могуће да ти пишеш овакве глупости и да те није срамота?

Слава жртвама.
Одговори
#6

Цитат:Celokupno više decenijsko loše vođene i pogrešne spoljne politike Slobodana Miloševića i njegovog režima koštalo nas je bobardovanja, žrtava i razaranja i kapitulacije svih teritorija gde su srbi živeli među njima i Kosova potpisivanjem kapitulacije tzv. Kumanovskim sporazumom.

Srbija je od nato pakta poražena i potučena do nogu, sa velikom brojem civilnih zrtava.
Da je bilo razuma do NATO agresije nebi ni došlo.


Не сери, тај исти Милошевић је за САД био фактор мира на Балкану и њихов миљеник све до 1998 године када су уњему ваљда гени прорадили и када им се одупро е тада је од фактора мира постао балкански касапин и тек тада су подржали твог Ђинђића

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори
#7

Cela istočna Evropa ranih 90-ih godina se okrenula zapadnoj evropi. Većina njih su danas i članice.

Jedino se komunjara Milošević održao na vasti 12 godina.

Vojni bilans:

Vodio 4 rata.
Dobio:0
Izgubio:4
Izgubljena potpisivanjem sporzauma- kapitualcijom: 3
Izgubljen vojnom akcijom:1
Broj poginulih Srba: više od 500 hiljada.
Broj prognanih Srba: oko milion.
Broj nestalih: nekoliko desetima hiljada
-Danas niti jedna teritorija na kojoj je Srbija vodila ratove nije u sastavu Srbije.
-Potpisnik je i osnivač međunarodnog haškog suda za ratne zločine, u kome je i sam skončao.

Ekonomski bilans:

-Najjveća inflacija u istoriji Evrope posle II WW
- Dilovanje devizama na ulicama
-Kupovanje benzina na ulicama
- Savet bezbednosti jednoglasno je prihvatio ekonoske sankcije tadašnjoj Jugoslaviji.Glasala i Rusija
-Najjveća stopa kriminala u istoriji
-Privreda razorena.
-Veliki ekonomski guubici od bombardovanja od strane NATO pakta.

Unutrašnji bilans:

-Diktatura.
-Gašenje demokratskih demonstracija
-Isteruje policiju i tenkove protiv svog naroda.
-Studentski protesti tri meseca 95/96
-Kontramiting.
-Premlaćivanje i hapšenje svakog ko drugačije misli
- Ubistva novinara i političkih neistomišljenika
- Isterivanje nepodobnih profesora sa fakulteta
- Izolacija zemlje.
-Ktrađa izbora gde u selima na kosovu gde je 100% albansko stanovništvo ubedljivo pobeđuje.
-Stvaranje paravojnih formacija od strane okorelih kriminalaca.
-Proglašava najjmasovniji pokret "Otpor" posle II WW fašističkom organizacijom. Otpor je činilo više milona mladih ljudi. Decu Srbije je proglasio fašistima...

I recite mi kada se pogleda vođstvodržave Srbije od strane Miloševića da li je bilo normalno??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#8

Будала остаје будала без обзира на пређени пут,штоно каже четврти Њутнов закон!Смарање бре
Одговори
#9

(26-03-2014, 06:18 PM)Mekenzi Пише:  Broj poginulih Srba: više od 500 hiljada.

Ђе је погинуло више од пола милиона Срба?
Одговори
#10

(26-03-2014, 07:06 PM)Романија1 Пише:  
(26-03-2014, 06:18 PM)Mekenzi Пише:  Broj poginulih Srba: više od 500 hiljada.

Ђе је погинуло више од пола милиона Срба?
У Кизиној лудој глави!Јок
Одговори
#11

Нико овде не подржава Милошевића и његову политику (бар не би требао), али те приче да је НАТО бомбардовао Србију због Милошевића су смешне. НАТО је бомбардовао Србију због својих војних интереса, а Србија се нашла на том путу, као и Либија, Ирак, Сирија, итд.

Што се тиче ове тачке "Gašenje demokratskih demonstracija", па нисте ни ви ту пуно бољи. Борис Тадић је у време свог мандата формално био председник, а реално и председник и премијер и неко ко је 130 хиљада пута изашао из својих уставних оквира.

- "Premlaćivanje i hapšenje svakog ko drugačije misli" : нисте ни ви ту пуно бољи. Ако ти мислиш да се више нико не сећа убиства Ранка Панића, могу да ти кажем да грешиш. Сећамо се.

- Proglašava najjmasovniji pokret "Otpor" posle II WW fašističkom organizacijom. Otpor je činilo više milona mladih ljudi. Decu Srbije je proglasio fašistima...: Отпор јесте био велика организација и нија била фашистичка, али је била плаћеничка и то са Запада, где је једна уска врхушка новчано профитирала, а остатак је традиционално "испушио".

- Isteruje policiju i tenkove protiv svog naroda.: истеривала је и власт ДС-а више пута полицију против свог народа. Додуше вез тенкова, али зато са специјалним оклопним возилима.

Такође о крађи избора, ви из тзв. "демократсог блока" немојте ништа да причате. Ту сте раме уз раме са Слобом Слободом.

И још ћу да додам да је у оно време била већа слобода мишљења него данас. Тад су постојала опозиционе телевизије, новине, итд. Данас не постоје. Све је у рукама власти, а ту праксу је увео управо ДС.
Одговори
#12

ЦВИЈАНОВИЋ: Ако не уђемо у НАТО, НАТО ће доћи код нас?
Željko Cvijanović 16:00 02.12.2017.

Мудро је избећи батине, посебно од јачег, али 2018. године бићемо у фази кад ће бити и мало веће мудрости од оне да се батине избегну.

1.
Како тумачити да је Александар Вучић у петак у размаку од свега неколико минута афирмативно говорио о две важне ствари које се међу собом искључују. Дакле, најавио је, са једне стране, јачање војске и могућу куповину ефикасне противваздушне одбране од Белорусије. Са друге стране, рекао је да би реализација предлога за Балкан Атлантског савета – која укључује стално америчко војно присуство у Србији – „допринела нашим (српским и америчким) бољим односима у будућности“.Шта ако нам Американци по Србији распореде војску, јер не видим да намеравају да остану само у Бондстилу? То ће значити, чак и ако не уђемо у НАТО, да ће НАТО доћи код нас, и у том случају не видим никакав разлог да бацамо паре ни на Лукашенков С-300, а ни на ремонт Путинових Мигова. Тад нам преостаје само чешки модел пасивног отпора – за који смо, узгред, трагично неталентовани – и тако једно сто година.

Опет, ако је Вучић намеран да у следећој години за одбрану, како су му непријатељи већ израчунали, повећа издавања за 20 одсто у односу на претходну, зашто би то радио ако не намерава да јача суверенитет земље. Тешко да се у тај концепт може уклопити некакво војно присуство САД.

Просто да не може простије: ако има америчких војника, нема С-300; ако има С-300, нема наоружаних Американаца. И то не зато што ми не бисмо поднели и једно и друго, већ зато што, ако бисмо отворили неку америчку базу, Путин нам више не би послао ништа убојитије од фактуре за гас. Опет, ако бисмо дошли некако до С-300, па још ако би то била нека модернизованија верзија, Американце би напустио овај окупациони ентузијазам, који у њихово име показује Атлантски савет.

2.
Елем, ако не иду заједно амерички војници и С-300, зашто их Вучић помиње? Зато што је недоследан? Волео бих да чујем неког стручњака који начело доследности може да повеже са спољном политиком. Зато што седи на две столице? Овдашњи мудраци који би га скинули са било које од те две столице, скинули би и њега и Србију са сваке столице. Ако то још није јасно, плашим се да се о столицама, уместо политичке, све време води јалова идеолошка расправа.

Нудим два одговора. Први је како је Вучићева фреквентна контрадикција заправо илустрација колико су се ствари згуснуле у времену. Наравно, он је мајстор сличних контрадикција, човек који је успешније и од једног свог претходника својом реториком успевао да задовољи и странце, и то не само западне, и народ, и то његов бирачки народ, који је „мало више народ“ од бирачког корпуса грађанских странака.

Како било, тешко да бих од Вучићеве изјаве о Американцима и С-300 могао да замислим јаснију најаву следеће 2018. године. И политичко време се за Србију згушњава у тој години, и у њој ће, како оптимисти верују, дефинитивно бити разрешен српски чвор или ће, чему су склонији песимисти, српска дилема добити статус коначног стања, односно да ће политичка Србија да схвати да њен чвор није непријатна израслина на телу коју би на сваки начин ваљало одстранити, већ једноставно витални орган без којег живот није замислив, такорећи срце.

3.
Други разлог може се објаснити постојањем две врсте политичке реторике. Једна се реализује са становишта коначног политичког циља и њену доминацију најчешће видимо код оних опозиционих странака и интелектуалаца који, најчешће исправно, знају шта би они од Србије направили, али не знају како.

Други тип реторике не фокусира политички циљ, већ сам политички процес или поједину његову тачку. На пример, кад политичар пред собом види горку чашу коју мора да попије и да то никако не може да избегне, па онда целу ствар представи тако да он целог живота са нестрпљењем чека ту чашу, коју ће са највећим задовољством попити. Доминација реторике са становишта процеса карактеристична је за данашњу српску власт, чије изјаве најчешће не значе оно што се чини на први поглед, већ углавном пред собом имају неки други задатак који би требало да изврше.

Моћни систем: Руски С-300 је тешко купити, али и сакрити
Наравно, смисао формирања политичких порука јесте у балансу између та два типа реторике. Лоша полазна основа једне политике јесте велика значењска удаљеност међу тим типовима реторике. Опет, свака добра политика тежи њиховом приближавању, ако већ не укидању сваке разлике. Кад се претера са реториком политичког циља, то у најбољем осликава свет јасних намера, а у најгорем рад политичких аматера који ни толико нису у стању да своје циљеве одмере са становишта остваривости и одрживости. Кад превише претегне реторика политичког процеса, тад често пред собом имамо веште играче, који познају законитости политичке сцене, али, често преплављени пратећом нуспојавом политичког цинизма, немају никакве сталне циљеве, већ само циљ дневног преживљавања.

4.
Кад се Вучићу, мајстору реторике процеса, јавно допада и америчко војно присуство и С-300, то не говори само о згушњавању времена већ дакле и о згушњавању политичког процеса, који ће се најбоље видети по наглом смањењу капацитета реторике тог типа.Знајући га, уверен сам да је Вучић поздравио предлог Атлантског савета само зато да би добио што је могуће више времена у наредној години. А то ће рећи да 2018. можда нико од Срба не мора да сматра годином расплета, али плашим се да ће је таквом сматрати већи део великих сила, које, адекватно томе, показују и одређени међусобни конфликтни капацитет у борби за Србију.

Наравно, Србија ће морати да игра опрезно не би ли у некој мрачној улици сударила своју главу са неком металном шипком у рукама, рецимо Амера, којима се неће допасти долазак С-300 у Србију. Чак бих могао да се кладим да ће то бити њихова нова црвена линија ако им Срби и Руси сруше претходну, која се тиче давања дипломатског имунитета члановима руског хуманитарног центра у Нишу. Али, ако се цела Вучићева политика, у духу тријумфа реторике процеса, сведе на то, успеће у намери да што је могуће дуже избегне батине, али пре или касније биће то батине за памћење.

5.
Ради се о томе да ћемо 2018. бити у фази кад ће бити и мало веће мудрости од оне да се избегну батине. Наиме, Србији се може десити да, избегавајући батине са Запада, направи толико виталних уступака да се чак и потенцијали унутрашње сагласности самог друштва толико разоре да постанемо друштво трајног унутрашњег конфликта. Не мислим да би то обавезно била тренутна реакција на, рецимо, одрицање од Косова, окретање леђа Русији или сагласност да нас окупира америчка војска, него би процес разарања друштва постао толико динамичан и неповратан да би се у неком моменту ескалација унутрашњег конфликта могла учинити чак и као решење.

Срећом, ту би били амерички војници.

?
Одговори
#13

НАТО ВЕЗА: Премијер Грчке, Румуније и Бугарске о европском путу Србије
13:40 09.12.2017. 1
Дели на Вајберу
Србија не може више бити изван европске породице под условом да већина становништа жели да буде део ЕУ, изјавио је данас грчки премијер Алексис Ципрас на конференцији за новинаре после састанка са председником Србије Александром Вучићем и премијерима Буграске и Румуније

– Ми верујемо да би ЕУ требало врло ускоро да исправи велику грешку која своје корене вуче из тога на који начин се Европа односила према Балкану до сада. Било је познато да је Балкан ризично подручје. Србија не може више да буде изван европске породице, под условом да већина становништва жели да буде у ЕУ – рекао је Ципрас.

Фотографија преузета са веб портала председник.рс
Говорећи о данашњем скупу, Ципрас је подсетио да такви састанци сада постају институција која је конструктивна и инспиративна за будућу перспективу земаља Балкана и додао да има велику симболичну важност.

Почело је, подсећа Ципрас, као трипартитни састанак у Солуну, а онда је уследио састанак у Варни коме су присуствовале четири земље.

– Ми не можемо да чекамо да нам министар неке друге велике силе каже шта треба да радимо, да нас узме за руку и покаже. Морамо да сарађујемо и да имамо сопстевну иницијативу, као и да промовишемо мир и стабилност у региону – рекао је Ципрас и истакао да Србија, Грчка, Бугарска и Румунија треба блиско да сарађују.

Председавање Бугарске ЕУ Ципрас види као прилику за цео Балкан да промовише заједничке идеје и уверења.

– Ми смо добили прилику да у Софији 2018.године оживимо план из Солуна који мора да се заснива и на заједницкој визији за нашу будућност. Поздрављам предлог Бојка Борисова да се организује самит ЕУ и Западног Балкана који ће послати поруку да ће бугарско председавање бити председавање Балкана – истакао је грчки премијер.

Он је рекао да жели да се сва четворица убудуће чешће састају, али истовремено и са суседима, да се са њима разговара о проблемима, без обзира колико они бил тешки.

Каже да је потребно да се праве добросуседски односи и да узму судбину у своје руке.

Приметивши да се западни свет данас суочава са токовима миграција и да неке земље позивају на повратак национализма, изградњу зидова, што је, каже, нека логика хладног рата, Ципрас каже да би то било катастрофално за будућност.

– Верујем да само путем сарадње, солидарности, постовањем међународног права и међународних уговора можемо да остваримо просперитет – рекао је он.

Ципрас је рекао да је на састанку било речи о инфраструктурним пројектима, те да је било речи о енергетици.

Ципрас је као пројекте од изутезетног значаја иназначио железничко повезивање све четрир земље. Он је пдовузкао важност пруге Солун -Београд и њену модернизацију, као и даље повезивање са Софијоим, акли такјође и жележничко повезиовање Солуна и Александропоља са Варном, и даље са Румунијом…

Како је рекао сви п’ројекти о којима су причали дорпинеће већој економској сарадњи и на бољитак свих земаља.

Он је додао да је ово и пилот пројекат који показује ЕУ да земље кандидати и чланице могу да одлучују по сопстевном нахођењу о начинима о којима ће сарађивати и полагати темеље за своју будућност.

Ципрас је рекао и да се сопственом иницијативом граби будућност и брине о грађанима.

Како је рекао конфликти не воде никуда и пут ка бољој будудхцност је сарадња, међусобно поштовање, заједнички рад и сарадња.

– То је порука коју треба да упутимо и сматрам да ће она бити саслушана од наших партнера у ЕУ – рекао је премијер Грчке.

Премијер Румуније Михаиј Тудосе изјавио је данас у Београду да су и Румунија и Бугарска и Грчка опредељене да Србији помогну и олакшају јој пут у Евопску унију, те поручио да је њен улазак у Унију „само формалност“.

Говорећи о европским интеграцијама Србије, Тудосе је рекао да су границе Србије са ЕУ границе са Грчком, Бугарском и Румунијом, а да се интеграција остварује кроз заједничке инфраструктурне пројекте, културну сарадњу која већ постоји са тим земљама.

У том смислу, рекао је да је улазак Србије у ЕУ само формалност, а све три земље, као чланице ЕУ, опредељене су да помогну Србији колико могу.

– Да олакшамо пут, помогнемо и усмеримо Србију како би се створио званичан статус Србије као члана Уније – рекао је Тudose.

Он је похвалио иницијативу за одржавање састанака Савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке.

– Ове четири земље имају проблеме, а наравно не постоји проблем који се не може решити, за сваки постоји више решења, а овакав скуп је користан да ускладимо решења и пронађемо заједничко – рекао је Тудосе.

Пренео је да су председник Србије и премијери три земље констатовали да је потребно да се организује састанак министара инфраструктуре, енергетике, спољних и унутрашњих послова.

Прихваћен је, каже, и позив да се одржи сатанак одржи почетком марта у Букурешту, а онда у мају поново у Грчкој.

Премијер Бугарске Бојко Борисов изјавио је данас у Београду да Балкан није само географски део Европе, већ неотуђиви део европске идеје и поручио ЕУ да са Србијом, Румунијом, Грчком и Бугарском има безбеднан и предвидљив Балкан који неће правити проблеме.

Он је подвукао да лидери балкански земаља одлучили да се фокусирају на инфраструктурне пројекте.

– Не желимио превисоке роминг тарифе, морамо да будемо у стању да обезбедимо интернет који ће нас повезати… Сада је тренутак да оставримо повезаност и одлучили смо се да се фокусирамо на инфраструктурне пројекте, јер они нису ружични, већ прагмачини – рекао је Борисов.

Он је приметио да је састанак представника ове четири земље много лакше водити него састанак од пре неколико дана у оквиру Западног Балкана.

Балкан је, навео је Борисов, место са пуно истоије, сукоба и крвопролића, а 130 година касније поново разговарамо о томе како да организујемо Балкан како би људи могли боље да живе.

Пренео је да је своје саговорнике обавестио о састанку са колегема са Западног Балкана и шта се ради на пројектима транспортних коридора 8 и 10, који, каже, показују ЕУ да Балкан није само географски део Европе, већ да смо неотуђиви део европске идеје.

– Сви заједно морамо да избегавамо да ставрамо проблеме, да покажемо мудрост, да смо извукли и научили поуке из прошлости – рекао је Борисов.

Како је рекао, оптимиста је да ће и земље Балкана које још нису у ЕУ, остварити напредак на европском путу, јер европске интеграције нема алтернативу.

– То је зацртан пут. Имали смо бројне сукобе и ратове у региону, али сада смо на прекретници, јер у овом тренутку велике слие имају интересе на Балкану и свака од тих сила је успела да да постигне одређени утицај у нашим земљима – рекао је Борисов.

Борисов је ЕУ поручио да са Србијом, Румунијом, Грчком и Бугарском имају безбеднан и предвидљив Балкан који неће правити проблеме.

– Желимо да поштујемо све захтеве које европска демократија тражи, владавина права, слобода говора и изражавања, као и више плате и приходе грађана и зато желимо да привучемо инвестиције – рекао је Борисов.

– Наше пријатељсвто није уперено ни против кога, против Русије, Турске, САД или ЕУ, само зелимо да привучемо инвестиције, да можемо да градимо инфраструктуру, јер тамо где се инфраструктура гради, нема рата – рекао је Борисов.

Боље да имате Балкански савез где избегавате да вам исти НАТО користи вас као топовска месо, и међусобне битке.
Одговори
#14

(25-03-2014, 01:51 AM)Mekenzi Пише:  Celokupno više decenijsko loše vođene i pogrešne spoljne politike Slobodana Miloševića i njegovog režima koštalo nas je bobardovanja, žrtava i razaranja i kapitulacije svih teritorija gde su srbi živeli među njima i Kosova potpisivanjem kapitulacije tzv. Kumanovskim sporazumom.

Srbija je od nato pakta poražena i potučena do nogu, sa velikom brojem civilnih zrtava.
Da je bilo razuma do NATO agresije nebi ni došlo.

Ја....за бомбардовање '99-е од стране ТРУЛЕЖНОГ ЗАПАДА кривица је титића без покрића а за бомбардовање на Васкрс и Краљев рођен-дан '44-е итд., од стране истог ТРУЛЕЖНОГ ЗАПАДА криви су ваљда Четници што су пилоте спасавали да би нас исти могли боље гађати!

Море криви су јопет Срби и за бомбардовање 6-ог априла што су непотребно изнервирали Онкл Адија, тог финог и душевног човека!

Ама криви су Срби и за бомбардовање '914-е дебелим Бертама и хаубицама из Земуна јербо су уцвелили културне Аустро-Угре!

Јашта!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним