Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(04-02-2019, 11:42 PM)Бранислав Марић Пише:  Зар није већ речено да је то ппуковник Момчило Матић.
Ево, и да се упореде две слике са кап. Вучком Игњатовићем.
[Слика: image.jpg]
А и по чиновима то не може да буде Глишић?
Према Кораћу на доњој слици је "вероватно капетан Милош Глишић".

Прво сам мислио да је Матић је је слика била потписана као непознати Недићев ппук. Да ли се може утврдити који чин има мистериозна особа? Не познајем Недићеве ознаке па морам да проверим.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Особа лево би требало да је Глишић!
[Слика: vucko-015-dvojica-net.jpg]

(05-02-2019, 12:10 AM)Бранислав Марић Пише:  
(03-02-2019, 05:20 PM)Перун Пише:  Очигледно да је иста особа у питању, ја бих рекао Глишић. Кретао се око Нове Вароши, Санџака и Пљеваља. Од Драже и Недића био је постављен на високе дужности.

Ајде нека неко избаци ону његову познату фотографију са брадом.

[Слика: 720.jpg]

Капетан Милош Глишић

Ако упоредимо са овом сликом, по мени иста особа је у питању!

Дефинитивно иста особа стоји десно на овој слици!
Одговори

Онда је ово ознака за мајора.
Одговори

Рекло би се да је особа у средини старешина од највеће дужности, дакле неко старији од Вучка. Како то објашњавате. Само да напоменем да сам разрешио ту дилему него да проверим да ли ће још неко имати исто мишљење као ја.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Је ли официр поред Глушића са фотографије коју је Правда окачио носи еполете поручника? Да то није Радојко Ђурић?

Одговори

(05-02-2019, 12:17 PM)Перун Пише:  Је ли официр поред Глушића са фотографије коју је Правда окачио носи еполете поручника? Да то није Радојко Ђурић?
Не, то је Словић.
Одговори

(05-02-2019, 12:11 PM)Перун Пише:  Рекло би се да је особа у средини старешина од највеће дужности, дакле неко старији од Вучка. Како то објашњавате. Само да напоменем да сам разрешио ту дилему него да проверим да ли ће још неко имати исто мишљење као ја.
То би значило да је био командант групе одреда, мислим Санџачких четничких одреда.
Одговори

Дакле, Глишић је од стране ВК постављен за команданта Пожешког корпуса а од Недића постављен је за начелника штаба Санџачких одреда што значи да је са Недићеве стране био подчињен Игњатовићу. Колико су слушали Недића тако су и прошли.

Цитат:Оптужени: Ја спорим да сам уопште имао одред.
Претседник: Тај одред у коме сте ви били начелник штаба?
Оптужени: Ја сам био тада начелник групе одреда пожешког и ужичког.

Отужени: Био сам наименован за команданта корпуса.
Претседник: Од кога?

Претседник: Јесте ли ви у исто време и командант корпуса, односно командант те групе одреда, и под командом Милана Недића?
Оптужени Глишић: Ја сам имао фирму Милана Недића.
Претседник: Јесте ли и формално имали наређење да фигурирате
као командант корпуса?
Оптужени Глишић: Од Милана Недића сам одређен за начелника корпуса санџачке команде за оно што се могло видети на земљи, али оно што сам ја радио то је тајна.
Претседник: То значи у исто време да сте били Драже Михаиловића командант четника санцачког корпуса и Недићеве санџачке четничке команде?
Оптужени Глишић: Тако је у ствари.
Претседник: Да ли сте ви од Недића постављени за команданта пре него што сте постављени за команданта од стране Врховне команде Михаиловића?
Оптужени Глишић: Ја то тачно не бих могао да прецизирам, учињен је предлог Недићу раније, али само писмено наређење дошло је после мога састанка са Остојићем. Игњатовић је учинио предлог преко окружног начелника да би се то покрило.

Претседник: Јесте ли у току операција имали везе са Миланом
Недићем?
Оптужени: Милан Недић за ове операције уопште није био обавештен, нити је претходно питан, а када је дознао наредио је да се ми вратимо, али се ми нисмо вратили.

Претседник: Приликом повратка са Дрине да ли сте пропутовали
кроз Пљевља?
Оптужени: Јесте.

Само још да напоменем да се Матић не помиње у Глишићевом саслушању.

Са моје тачке гледишта особа са фотографије са Вучком и Кораћем као и она из Пљевала је иста личност, капетан, па мајор Милош Глишић. Сви чињенице које сам пронашао се поклапају. Једино шта може да побије моју тврдњу је ознака чинова. Молим некога ко се разуме у чинове Недићеве службе да прокоментерише ону фотографију на којој су Вучко, Кораћ и, бар за сада, непозната личност.

Одговори

(05-02-2019, 05:32 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(05-02-2019, 12:17 PM)Перун Пише:  Је ли официр поред Глушића са фотографије коју је Правда окачио носи еполете поручника? Да то није Радојко Ђурић?
Не, то је Словић.

Словић је био кап. 2. кл. а официр са слике, уколико добро видим, носи еполете поручника.

Одговори

Пронашао сам фотографију у бољој резолуцији и утврдио следеће:

Вучко носи ознаку са 4 ужа ширита - кап. 1. класе

Официр поред њега једам ужи ширит и један шири - мајор

Почињемо све из почетка али и то ће бити решено. Треба само мало времена да оно што имам у глави нашем и у писаној форми. Јок

Одговори

Имали су обичај ови " државни историчари" , када улазе у дуеле са Милославом, да га назову " детаљиста" или да констатују " претерује са детаљима".
Тада сам му причао:" Када би мученици знали какви ће детаљисти тек доћи да пишу историју."
Одговори

Је л Матић био мајор у фебруару 1942? Ако јесте, онда је то Матић поред Вучка.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(05-02-2019, 06:53 PM)Перун Пише:  Пронашао сам фотографију у бољој резолуцији и утврдио следеће:

Вучко носи ознаку са 4 ужа ширита - кап. 1. класе

Официр поред њега једам ужи ширит и један шири - мајор

Почињемо све из почетка али и то ће бити решено. Треба само мало времена да оно што имам у глави нашем и у писаној форми. Јок
Па да, мајор. Иначе само у једном си погрешио: Већа је дужност начелник штаба групе одреда, него командант једног од тих одреда. Сем тога, био је и командант корпуса, дакле свакако изнад Вучка и то се види на сликама.
Одговори

(05-02-2019, 07:09 PM)Бенито Пише:  Имали су обичај ови " државни историчари" , када улазе у дуеле са Милославом, да га назову " детаљиста" или да констатују " претерује са детаљима".
Тада сам му причао:" Када би мученици знали какви ће детаљисти тек доћи да пишу историју."
Ако, тако треба.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним