Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Sabac,pocetkom drugog svetskog rata....moj deda oficir u prvom redu i baka.....baka je prezivela,a dedi se gubi svaki trag.... Тужан

Malo sam nespretna po tom pitanju,malo je prevelika pa sam je jedva smanjila.

Smile

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Ево може овако:

[Слика: img-1445-x-768.jpg]

Напишите основне податке о деди, шта је био за време рата ако Вам је познато, итд.
Одговори

Hvala Vam puno....inace dedi je ime Nemanja Ulardzic imao je cin majora i trag mu se gubi u Bosni.
Одговори

Зна ли неко, ко је на слици?
[Слика: 10497065_471543112982582_6167997190917820983_o.jpg]
Одговори

(26-12-2014, 08:24 PM)Вукашин Петковић Пише:  Зна ли неко, ко је на слици?
[Слика: 10497065_471543112982582_6167997190917820983_o.jpg]
Јел не знаш или...
Одговори

Не знам.
Одговори

Поручник пилот Бора Гавриловић из Богосаваца, Мачвански корпус. Слика је објављена у нашем Албуму 4, а иначе пронашао сам је у Историјском архиву Шабац.
Одговори

Хвала, претпоставио сам да је Мачвански корпус, пошто је особа од које сам преузео фотографију објавила још неколико фотографија из исте серије, четника из Мачве.
Одговори

Могу ли да се виде те фотографије четника из Мачве? И где?
Одговори

(13-08-2014, 10:40 PM)Ратко Пише:  Фотографија је заплењена код наредника Радета Вукашиновића, командира штапске чете 3. жичке бригаде, када је погинуо у окршају са Пећанчевим четницима (заправо овејаним љотићевцима) јуна 1943. године.
У Властином досијеу фотографија је налепљена на једну страницу, са исписаним ''објашњењем'' испод:
[Слика: 32zuvtf.jpg]

Том приликом заплењени су још неки јако важни документи, а поред осталог и 16 страница ратног дневника Радета Вукашиновића, које нам откривају неке битне ствари у вези ликвидација које су четници вршили ван борбе. Главни за ликвидације (на терену своје бригаде) били су управо Раде Вукашиновић (најчешћи непосредни извршилац), и Богдан Пановић, оба јако важни у бригади (Пановић командант батаљона). И Пановић и Вукашиновић су побегли из Нишког логора, приликом пробоја 12. фебруара 1942. године. У том пробоју погинуо је Радетов отац, војвода Вуле Вукашиновић.
Док се нисам упустио у истраживања архиве Гестапоа нисам могао ни да замислим докле иде комунистичко фалсификовање.
Видели смо да су службеног лекара Горске гарде без позивања на извор (макар и лажно сведочење) уписали као ''сарадника НОП-а.
Ево шта је Мирослав М. Миловановић написао за оца и сина (Вула и Рада) у својој књизи о логору Црвени крст:
[Слика: 9atwu0.jpg]

Само на једној страници унео је ноторне лажи за тројицу људи: Вукашиновиће (Вукашина и Рада) и капетана Ивана Вујисића, кључног учесника пробоја из Нишког логора (штитио одступницу отетим митраљезом). Наравно, и Вукашин и Раде и Иван били су до смрти заклети ратници ђенерала Драже.
Ево Миловановићевог (не)дела у целини, као и списка свих који су му помогли и пружили подршку:
http://logorcrvenikrst.wikidot.com/knjig...rveni-krst

`ајд што се безочно фалсификовало , али толико су потомцима тих погинулих "пуњене" главе да ми данас не можемо да доведемо Радетовог сина у Ниш-да му покажемо једну другу причу о логору, оцу и деди. Он је убеђен да му је отац страдао као партизански командант.
Одговори

(27-12-2014, 01:31 PM)Петар Пише:  Могу ли да се виде те фотографије четника из Мачве? И где?
Објавићу их наредних дана на форуму.
Одговори

[Слика: 461.png]
Да ли неко зна, ко је особа што стоји поред Поручника Живорада Мишића?
Одговори

Ива Павловић из Петнице.
Одговори

[Слика: Nepoznat_gardista_1.jpg]
Хвала!Ко је ово?Требало би да је и овај лик био у Гарди!

[Слика: 498.png]Ива Павловић је први с лева на овој слици.Морам да признам да ми не личи на особу са оне слике са Мишићем.Милош Вујић стоји у средини.Требало би да је то особа са друге слике.Николај да ли знаш шта су били по чину и у којој су били бригади?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним