Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
(11-02-2015, 01:00 PM)Ковач Пише:
Капетан Никола Калабић са официрима Горске Краљеве Гарде и народом.Ако неко има времена нека напише имена официра са слике.Слика се продаје на ебај.
Препознао сам ово лице на горњој слици.Чучи први с лева поред Буце Константиновића.Да ли неко зна ко је овај четник?
Није, али био си близу. Усташе у Госпићу 1941. године, у предратним униформама Југословенске војске, са модификованим шајкачама. Немци су их снабдели из заплењених магацина ЈВ, док касније нису добили другачије униформе.
Погодио сам само да су хрвати. Пар капа су ми личиле на усташке, али на пар њих се виде шајкаче, па сам помислио да ипак нису усташе. Ваљда је кројач омануо.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.