Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Ако је познат, дај лице у првом плану...
Одговори

[Слика: 110638091588245974746339.jpg]
Одговори

Не могу да препознам лик. Изгледа да су планинске трупе. Карл Новак није, а не знам ко беше у планиснким трупама, да није Симо Узелац?
Одговори

Заборавих да напоменем, мислим да је слика настала између два рата. Учествовао је у Другом светском рату, само као цивил и био је "на другој страни".
Одговори

Онда слободно одмах реци ко је...
Одговори

Краков Станислав
Одговори

Једно моје запажање...Следеће двије фотографије су објављиване на Погледима, а мени су сумњиви потписи из следећих разлога:
На овој фотографији Милослав је написао да је поред капетана Миливоја Ковачевића, пуковник Петар Баћовић. Лично моје мишљење је да ово није Баћовић.
[Слика: bacovic-1.jpg]
Ова друга фотографија је била потписана са ''Гатачки четници 1941 год.''. Тешко да је ово 1941 год., а ако упоредимо слику горе са доњом видимо да се особа за коју је написано да је Баћовић, налази и на овој фотографији. Такође препознаје се и још једна особа са претходне слике (на овој доњој чучи, на лијевој страни слике).
[Слика: 17.jpg]
Одговори

Вуче, познавао је Ристо Баћовића. Smile
Имам оригинал са Ристиним потписима.
А нема га доле (Баћовића).
Одговори

Али сигурно је да ова друга фотографија није из 1941. године.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(30-03-2015, 12:06 AM)Милослав Самарџић Пише:  Вуче, познавао је Ристо Баћовића. Smile
Имам оригинал са Ристиним потписима.
А нема га доле (Баћовића).
Не сумњам да га је познавао Smile Само изгледа некако ситно за Баћовића или су ови до њих грдосије Smile
Горња слика: први с лијева на десно, што чучу у доњем реду, налази се и на другој фотографији.
Невјероватна је онда сличност Баћовића са особом са доње слике (горњи ред, други с десна на лијево). Све је исто сем што онај горе носи шајкачу, а овај доле шубару. Остало, блуза, пиштољ, бомбе све је идентично...Чак и црна кошуља испод блузе. А и фацом личе ненормално. Барем мени.
Одговори

Баћовић је имао округло лице, а овај дугуљасто и већи нос, а униформа и оружје често су идентични.
Одговори

[Слика: 4jrx43.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

од Пазара до Прибоја града, запамтиће Турци Корду Рада Smile
Одговори

Хајде. Ко је ово?

[Слика: 2015-04-01-202107.png]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним