Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(18-02-2014, 05:07 PM)Мањача Пише:  
(17-02-2014, 09:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-02-2014, 09:13 PM)Мањача Пише:  Личи на Веселина Миситу.
Изгледа да јесте Мисита, а ко је на врху стране?

Што се тиче фотографије на врху, и ја сам мислио да је Ђујић. Нашао сам је на неком руском форуму. Тамо исто тако пише.
Међутим, ви сте рекли да није он. Да ли бисте, ако сте у могућности, могли провјерити ко је у питању ?
Мислио сам да је у Ћировићевим књигама, али није.
Каква је ово униформа?
Одговори

(18-02-2014, 05:23 PM)Николај Пише:  
(17-02-2014, 11:50 PM)Бенито Пише:  Зна ли се у ком селу је настала фотографија где кркају партизанери?
Ваљда негде у ваљевском крају.
Тешко, пре ће бити око Нове Вароши-
Одговори

(18-02-2014, 06:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-02-2014, 05:23 PM)Николај Пише:  
(17-02-2014, 11:50 PM)Бенито Пише:  Зна ли се у ком селу је настала фотографија где кркају партизанери?
Ваљда негде у ваљевском крају.
Тешко, пре ће бити око Нове Вароши-

Мислиш да би у ваљевском крају клали свиње???!!
Одговори

Ма не, него били су око Нове Вароши у то време. Додуше нешто мало и око Ваљева.
Одговори

То је она група која се одржала у ваљевском крају до марта 1942. године, па је протерана и она у Босну.
Одговори

Нешто ми паде на памет, на овој слици други с лева, који је непознат, да није можда реч о капетану Андрији Лончарићу, он је био у Обавештајном одељењу ВК, а и личи на овога.

[Слика: fd.jpg]
Одговори

Браво! Јесте 99%, поредио сам.
Одговори

Мислим да је слика потписана - авг. 1944 год, а Лончарић је био у ВК јун - авг. 1943 год. Августа 1944 год. већ је био у Турској, а септ. 1944 год. у Каиру. Али све треба још проверити.
Одговори

[Слика: 1108902.jpg]
Шта је ово? Да ли неко зна нешто о овој слици? Усташа са шубаром на глави загрлио ?
Одговори

(18-02-2014, 05:22 PM)Николај Пише:  
(18-02-2014, 11:53 AM)Вукашин Петковић Пише:  Јесте Мисита. Ево и новог задатка.
[Слика: bandicam-2014-02-18-10-3.jpg]

Фотић?
Јесте, Константин Фотић, посланик КЈ у Вашингтону.

Ко је на слици?
[Слика: cetnik.jpg]
Одговори

Чини ми се да сам негде видео прву слику. Била је потписана као усташе са трофејима,мислим негде у логору.
Одговори

(19-02-2014, 09:01 PM)Петар Пише:  Чини ми се да сам негде видео прву слику. Била је потписана као усташе са трофејима,мислим негде у логору.
И ја сам на то помислио.
Одговори

Петре хвала за помоћ.
Одговори

(19-02-2014, 01:10 PM)четнички курир Пише:  Шта је ово? Да ли неко зна нешто о овој слици? Усташа са шубаром на глави загрлио ? Има пуно писања на разним форумима о дешавањима у НДХ везаним за односе на релацији Четници и НДХ.Да ли су неке четничке јединице заиста преко Немаца имале неки ниво толеранције са усташама? Прочитао сам скоро неки документ једне четничке локалне команде у коме се четнички командант жали Немцима на понашање усташа приликом сусрета са његовим четницима .Даље у тексту пише да су усташе приликом мимоилажења са четницима у неком малом месту псовале и вређале четнике на националној основи!Наводно ако је у опште тај документ оригиналан у даљем тексту пише тај четнички командант да би Немачке окупационе снаге морале да упозоре усташе да не вређају припаднике његове јединице ради заједничке борбе против комуниста.Да ли неки наши историчари обрађују ову тему?
[Слика: Btai.jpg]

Ако се добро сјећам, за ове слике је Алекса (на старом форуму) рекао да су настале у Добоју. То би могло бити тачно, јер је Миленко Максимовић у својој књизи "Бесмртници Озрена, Требаве и Посавине" писао да је Цвјетин Тодић имао неки споразум са Нијемцима и Хрватима, по којем су четници, између осталог, могли да се опорављају у болницама које су држали Нијемци. Говорио је још како су усташе упадале у болнице и пријетили четницима да ће их поклати итд.

[Слика: img142u.jpg]

[Слика: img143to.jpg]

[Слика: iet2141.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним