Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(09-10-2013, 10:47 PM)Коча Пише:  не знам да ли је била ова слика...пише да је реч о заробљеним Кесеровићевим четницима након немачке акције октобра 1942. када је стигао и Химлер...нисам раније видео ову слику...

[Слика: 1384136_302899026515078_796285092_n.jpg]
Одлична слика, где си је нашао?
Одговори

(09-10-2013, 11:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(09-10-2013, 10:47 PM)Коча Пише:  не знам да ли је била ова слика...пише да је реч о заробљеним Кесеровићевим четницима након немачке акције октобра 1942. када је стигао и Химлер...нисам раније видео ову слику...

[Слика: 1384136_302899026515078_796285092_n.jpg]
Одлична слика, где си је нашао?

На фејсбук профилу Банета Гајића. Повела се лепа дискусија о доласку Химлера у Краљево, има још пар занимљивих слика његовог боравка овде...и одличан закључак Банета у вези овог догађаја, на крају...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...tif_t=like

А ево и извора за слику. Постављач слике ми је пренео следеће:

http://www.kriegsberichter-archive.com

Већина слика је из америчке НАРА архиве. Ова слика је међу сликама на којима се налази Принц Еуген дивизија, у албуму Хоманн.

Photos: US National Archives and Records Administration (NARA)
Albums: SS−Kriegsberichter Homann

Каже и да постоје одличне слике из НАРА архиве, којих нема овде на сајту, а на којима су четници 1943. заробљени од Принц Еуген дивизије, из Битке на Сутјесци (ако се не вара)...каже да су открили тачан датум и место сликa, као и који пук Принц Еуген је у питању...обећао ми је једну ових дана, па чим буде постављам...
Одговори

(10-10-2013, 12:16 AM)Коча Пише:  А ево и извора за слику. Постављач слике ми је пренео следеће:

http://www.kriegsberichter-archive.com

Већина слика је из америчке НАРА архиве. Ова слика је међу сликама на којима се налази Принц Еуген дивизија, у албуму Хоманн.
Одлична галерија слика али штета што нису потписане. То је велики минус.
Одговори

Која је фора са овим сликама, ко их поставља и зашто? Да ли се смеју копирати?
Одговори

Слике на сајту kriegsberichter-archive.com преузете су са US National Archives and Records Administration.

Слике из ове архиве су public domein, што значи да се слободно могу користити. Људи из архива моле само да се стави прописна назнака о извору.

Ево и у оригинау:

Copyright

May I reproduce images from your web site?

The vast majority of the digital images in the Archival Research Catalog (ARC) are in the public domain. Therefore, no written permission is required to use them. We would appreciate your crediting the National Archives and Records Administration as the original source. For the few images that remain copyrighted, please read the instructions noted in the "Access Restrictions" field of each ARC record.

Please note that a few images on other areas of our web site have been obtained from other organizations and that these are always credited. Permission to use these photographs should be obtained directly from those organizations.

May I reproduce other NARA records?

In general, all government records are in the public domain and may be freely used. We do have some donated or other materials that might be copyrighted. If you have questions about the records you are interested in, speak to the archivist or reference staff that handles those records.

Can I get a signed permission form from NARA to use materials?

NARA as a policy does not sign documents stating that particular records are not copyrighted because government records are in the public domain. For other materials, it is the user's responsibility to determine copyright.
Одговори

(10-10-2013, 01:17 PM)Felix Пише:  Слике на сајту kriegsberichter-archive.com преузете су са US National Archives and Records Administration.

Слике из ове архиве су public domein, што значи да се слободно могу користити. Људи из архива моле само да се стави прописна назнака о извору.
То сам и мислио. А на Фејсбуку су скидали ознаке архива...
Одговори

Јесте ли прегледали читав серијал фотографија припреме дивизије Принц Еуген, Химлеров долазак, инспекција? Одличне су.
Одговори

Само те сам и прегледао. На жалост није добар квалитет скенера и слаба је резолуција.
Јел има још негде нешто у вези четника?
Одговори

(09-10-2013, 11:27 PM)Александар Динчић Пише:  Кочо, јел тачно пише "Кесеровићевим четницима". Не уклапа се према документацији. Знамо за наредника Андрића - има слика. Заробљен је па убијен и мајор Филиповић. Али, на овој слици су двојица. Биће пре да су ово Цветићеви четници на Голији. Такође, операција "Копаоник" - октобар 1942. Они су обешени у Рашкој.

Не пише тачно. И.Живанчевић преко кога сам дошао до ове слике, који потписује слике тамо и са којим сам ступио у контакт је слику овако потписао:

SS-Division "Prinz Eugen", Regiment 2.
1942, Serbia (Yugoslavia).

Captured chetniks, probably members of Major Keserović's Rasina Corps [Rasinski korpus].

Дакле, вероватно...
Одговори

(09-10-2013, 11:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(09-10-2013, 09:58 PM)Зоран Недељковић Пише:  Војвода ?
Био је Пећанчев војвода, што?

Ма уреду је, него није било наглашено оно Пећанчев, па сам реаговао.
Одговори

Свака част за претходну слику.Ево још једна слика на којој Немци заробљавају четнике.Слика је позната.Штета што је лоша резолуција.[Слика: 20011943.jpg]
screen cap

Босна крајем 1944 ! После тешких борби четници заробљавају поприличан број Немачких војника.[Слика: image.jpg]
screenshot software
Одговори

Све три слике су одличне!!
Одговори

[Слика: zeugen27.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Немачки официри погинули приликом опсаде Краљева, јесен 1941.
Ако неко зна овај "немачки краснопис" нека преведе.
[Слика: prva.jpg]
[Слика: druga.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним