Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

За првог пише да је погинуо од "комунистичке банде" а други да је погинуо од "српске банде" (вероватно се мисли на четнике).
Одговори

Свака част за слику !
(10-10-2013, 08:17 PM)Мањача Пише:  [Слика: zeugen27.jpg]
Одговори

(11-10-2013, 11:04 AM)четнички курир Пише:  Свака част за слику !
(10-10-2013, 08:17 PM)Мањача Пише:  [Слика: zeugen27.jpg]

Operacija Svarc, ''Bitka na Sutjesci'', 15. maj 1943. god, mesto Stolac, BiH
Одговори

Без коментара!! Одлична. Још са Сутјеске. Шта ли ће да измисле кад виде слику?
Одговори

Један од главних партизанских команданата,као војник,1937. године.То је ?
[Слика: untitled.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Ово је четнички форум. Маните се квиз питања о црвенима !
Одговори

Група студената на љетовању у Будви 1936. године.
У горњем реду први с десна је Пеко Дапчевић.
[Слика: peko.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Заплењени бајонети и каме од четника том приликом.Слика је из исте галерије[Слика: image.jpg]
photo uploading
(09-10-2013, 10:47 PM)Коча Пише:  не знам да ли је била ова слика...пише да је реч о заробљеним Кесеровићевим четницима након немачке акције октобра 1942. када је стигао и Химлер...нисам раније видео ову слику...

[Слика: 1384136_302899026515078_796285092_n.jpg]
Одговори

(12-10-2013, 09:50 PM)четнички курир Пише:  Заплењени бајонети и каме од четника том приликом.Слика је из исте галерије[Слика: image.jpg]
Очигледно да нису заробљена само двојица четника.
Одговори

Ипак су оно Цветићеви четници које су есесовци заробили у Шереметовици. Ово доле су Ђуришићеви у операцији "Шварц". Она трећа фотографија са заробљеним Немцима - фантастична.
Одговори

(10-10-2013, 08:45 PM)Вукашин Петковић Пише:  Немачки официри погинули приликом опсаде Краљева, јесен 1941.
Ако неко зна овај "немачки краснопис" нека преведе.
[Слика: prva.jpg]
[Слика: druga.jpg]
Није опсада Краљева, већ сачекуша на друму између Краљева и села Сирча. А други је погинуо, по јединици, око Аџиних Ливада - партизани, не четници. Нема овде погинулих од четника.
Одговори

(14-10-2013, 07:01 AM)Николај Пише:  
(12-10-2013, 09:50 PM)четнички курир Пише:  Заплењени бајонети и каме од четника том приликом.Слика је из исте галерије[Слика: image.jpg]
Очигледно да нису заробљена само двојица четника.
Да, то и ова фотографија показује. Не могу напамет да се сетим колико је људи из Радуловићеве јединице тада заробљено, видећу сутра да нађем и напишем. Знам да Кесеровић пише Цветићу и жали страдање његове пратеће чете. То су ти људи, али не знам напамет број заробљених. У једној кафани су их заробили.
Одговори

Анекс.
Нађох, 9 је заробљено. Шесторицу су обесили усред Рашке, а тројицу стрељали у селу Плешин.
Одговори

(11-10-2013, 09:37 PM)Мањача Пише:  Један од главних партизанских команданата,као војник,1937. године.То је ?
[Слика: untitled.jpg]
Темпо. Али, слажем се да се партизани изоставе.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним