11-10-2013, 07:19 AM
За првог пише да је погинуо од "комунистичке банде" а други да је погинуо од "српске банде" (вероватно се мисли на четнике).
(09-10-2013, 10:47 PM)Коча Пише: не знам да ли је била ова слика...пише да је реч о заробљеним Кесеровићевим четницима након немачке акције октобра 1942. када је стигао и Химлер...нисам раније видео ову слику...
(10-10-2013, 08:45 PM)Вукашин Петковић Пише: Немачки официри погинули приликом опсаде Краљева, јесен 1941.Није опсада Краљева, већ сачекуша на друму између Краљева и села Сирча. А други је погинуо, по јединици, око Аџиних Ливада - партизани, не четници. Нема овде погинулих од четника.
Ако неко зна овај "немачки краснопис" нека преведе.
(14-10-2013, 07:01 AM)Николај Пише:Да, то и ова фотографија показује. Не могу напамет да се сетим колико је људи из Радуловићеве јединице тада заробљено, видећу сутра да нађем и напишем. Знам да Кесеровић пише Цветићу и жали страдање његове пратеће чете. То су ти људи, али не знам напамет број заробљених. У једној кафани су их заробили.(12-10-2013, 09:50 PM)четнички курир Пише: Заплењени бајонети и каме од четника том приликом.Слика је из исте галеријеОчигледно да нису заробљена само двојица четника.