Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Владика Амфилохије: Један у Хагу суди судијама својим

[Слика: amfilohije-seselj.jpg]
„То није нимало случајно, јер оно што се догађало са нама последњих двадесет пет година, све је било у духу Фрање Јосифа, а није било у духу Гаврила Принципа. Опет је Фрањо Јосиф загосподарио нама преко својих сеиза европско-америчких. И зато је добро да се сјећамо великог витеза Православља и Српства Гаврила Принципа“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Он је нагласио да је то важно и због тога што је Принцип поријеклом из наших крајева, од Јовићевића.

„У последње вријеме, сви они који су значили и који нешто значе у овом народу су одавде, нек ми се не љуте они који су са стране. Они који не ваљају, и не требају нам. А они који су прави – има их и било их је у наше вријеме. Ено једнога у Хагу, суди судијама својим. Они остају и они се памте“, казао је Митрополит Амфилохије.

Он је подсјетио да ове године обиљежавамо стоту годишњицу почетка Првог свјетског рата.

„Тај дух, који је довео до тог рата се наставља и у наше вријеме. То се види по Косову, Босни и овим нашим просторима, а ево се наставља и Украјини, у светом Кијеву. Која је разлика између Фрање Јосифа и Кајзера, и ових данашњих, Ештонове и других“, закључио је Митрополит Амфилохије.

Иако владика Амфилохије није прецизирао ко суди судијама у Хагу, очигледно се ради о Војиславу Шешељу. Владика црногорски је говорио о Гаврилу Принципу да је пореклом „из наших крајева“, мислећи на Црну Гору, а у том контексту је поменуо и некога из Хага. Шешељ вуче порекло из Црне Горе, од племена Ровчана.

Иако је и Радован Караџић рођен у Црној Гори, лидер радикала је тај који је једном приликом у Трибуналу изговорио: „Ја сам дошао да судим вама“.

Шешељ је већ дванаесту годину у тамници у Шевенингену.

Извор: Pravoslavie.Ru, Правда

Smile
Одговори

Важно је да си ти Србин.
Одговори

(29-04-2014, 10:57 PM)Сербство Пише:  Владика не зна шта прича. Принцип је био атеиста и Југословен.

Ја би још додао. И масон и Јевреј.Кез
Одговори

Српска сдашња историја....и то како пати од КОМУНИСТИЧКА превод прошлости....и како су га лично оних преписалих да додају нека светла на сами себе.....

Она и то како бољује од исте каратеристике......

Тако је увек фокус на један Гаврило Принцип.....па онда Апис....а ништа живо од онима ко стоје иза њи.....

Тако ко је био Др Радослав Казимировић?

И у које године је била наредба за убиства Фердинанда?

Кад стварно стижемо до те године, вероватно ћемо да стижемо на неким ширијих планова и инфаструктуре....

B’nai B’rith.....јели се знаде много од ове лозе ко је било основана у 1911 године у Београда

А поново се појавила под ДОС у 2004 године!
Одговори

(29-04-2014, 10:57 PM)Сербство Пише:  
(29-04-2014, 09:50 PM)ултра-националиста Пише:  И зато је добро да се сјећамо великог витеза Православља и Српства Гаврила Принципа“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Владика не зна шта прича. Принцип је био атеиста и Југословен.
Принцип је прави витез Правосавља. На таласу његовог херојства смо изнели рат, одбранили Веру.

Smile
Одговори

Јели је Принцип и његова породица/племе насељавао Велики Обљај близо Босанско Грахова?

И кад су стиглих су тим крајева....у случајно да су тамо насељавалих.

Јели су Принципи били само концентрисаних око Босанско Грахова.....или има њи у другим местима на пример Стумице.....итд.

Јели имате слике са Равославна Гроба из Грахова?.....у случају да није порушено!

Принцип је прави витез Правосавља. На таласу његовог херојства смо изнели рат, одбранили Веру.

Од прилике се знаде ко је породице Славиле Крсне славе у свим тим крајевима.....

Мислим да је то забележено у Црквеним архивима, у случају да су сачуване!

Тако бих ти могао као особу одгајено у Православље....да мени кажеш му Крсну Славу...ја га незнам!

И док си се појавио на овој теми Ултра Националиста.....

Били ти бих ми могао да дадеш имена сви чланови тог младог Босног Организација?

Док смо ту стиглих јели ико жив има податке од неке друге "МЛАДЕ" организације што су се појавиле на Балкан или даље!

Јели има презиме Принцип било где у Херцеговине или Црне Горе?

Владика не зна шта прича. Принцип је био атеиста и Југословен.

Ја би још додао. И масон и Јевреј

Јели сте поверилих да је Ерик Вон Лудендорф, Шеф Немачког Војног Штаба то назвао? Јели овде имате избор?
Одговори

[Слика: 000061b8]

Smile
Одговори

Кад нико нема више аргументе и знање......он се насклоњава на некој граматици....што је он сам тешко савлдао!

Хадје ултра....да видимо колико ултра знање имаш!
Одговори

Гаврило Принцип је поријеклом из Далмације. Ђед му се доселио у Грахово. Право презиме им је било ЧЕКО. Принцип је био надимак фамилије, који је Гаврило промјенио званично и узео га за своје презиме. Право презиме је Чеко.
И није био никакав масон, Јевреј, комуниста, илуминат, ајлијен итд. него млади српски родољуб, који је имао више куражи од 99% Срба и у оно вријеме и данас.
Одговори

Па само по оваким изјавама.....је очигледно да нисте сами сигурних одакле....

Нити сте после толико године уложили много труда да то пронађети

Да ти ја мало помогнем.....
Ово ти је унук брата Гаврилина
Миљкан
http://www.dailymail.co.uk/news/article-...enary.html

Овде се Енглези говоре од Херцеговине
http://www.cdm.me/svijet/region/britansk...iz-vukoine

Незнам јели су у том село дали нека награда.....

Што ја видим је да Енглези вам кроје историју.....као сва та дешавање око убиства Фердинанда....

Али је очигледно да ви сте довољно ЉЕНИ да то све одкопате САМИ!

Gavrilo Princip, sin poštara, rođen je u srpnju 1894. godine u mjestu Obljaj kod Bosanskog Grahova. Bio je jedno od devetero djece, od kojih je jedno umrlo u djetinjstvu. Njegovo zdravlje od najranije je dobi bilo problematično i patio je od tuberkuloze. U Sarajevu je pohađao Trgovačku školu. Gavrilo Princip je odgajan na srpskoj mitologiji, tijekom školovanja u Sarajevu na Trgovačkoj školi proširio je svoje vidike i postupno se odmicao od radikala u zatvorenim srpskim omladinskim đačkim organizacijama. Jedna od presudnih uloga za takav njegov postupak bila je prijateljstvo s Hrvatom Ivom Kranjčevićem koji mu je pomogao u školi, a poslije su se obojica "našli da jednako mislimo i osjećamo" iako su bili različitih nacionalnosti, što je za Principa bilo svojevrsno iznenađenje. Za vrijeme gimnazijskog školovanja bio je isključen iz šestog razreda zbog veze s jednom učeničkom protuaustrijskom organizacijom. O Principovom postupnom odmicanju od čiste prosrpske struje u Mladoj Bosni svjedoči navod iz njegovog pisma prijatelju Marku Maglovu, u kojem Princip nakon osnivanja Srpsko-hrvatske nacionalističke omladine 1912. u Sarajevu, piše: "Oni su nas (misli se srpski radikali, op. a.) otpočeli odmah da napadaju svim mogućim izrazima i naročito su nam predbacivali da nismo Srbi. Nastao je među nama dubok jaz i mržnja." Sva ta iskustva natjerala su Principa da još jače poradi na hrvatskosrpskom zbližavanju u okviru đačkih društava. Tako je na pretežno hrvatskim studentskim demonstracijama 18. veljače 1912. u Sarajevu, koje je organizirao bosanski Hrvat Luka Jukić, protiv mađarske vlasti u Hrvatskoj, među lakše povrijeđenima od policijskog konjičkog napada na demonstrante prve večeri bio i Gavrilo Princip, čiju je odjeću razderala policijska sablja. Princip je nakon toga još ustrajnije apelirao da se drugi srpski učenici pridruže demonstracijama.[1] Princip se u svibnju 1912. preselio se u Beograd. U Beogradu je nastavio školovanje, završio srednju školu 1914. godine, i stupio u dodir s tajnom organizacijom Crna ruka.[2] Naredne dvije godine većinom je vrijeme provodio je s drugim nacionalistima u planiranju ujedinjenja Bosne i Hercegovine i Srbije.[nedostaje izvor] Za vrijeme Prvoga balkanskog rata prijavio se u Srpsku vojsku kao dragovoljac ali je odbijen.[nedostaj

Овде изгледа да му је отац исто се звао Принцип.....
Овде говоре оф Школе у Сарајево

А на другим местима говори да породица је толико била сиромашена да није имао новац да види му рођак у загребу....

Ми та објасњене зовемо.....Shambolic!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним