Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(21-07-2014, 05:30 PM)Милослав Самарџић Пише: Али Хитлер је продукт неких Американаца, пре свега мултимилионера Хенрија Форда.
Čuo sam za teoriju da je Hitler imao potporu kod američkih bankara i industrijalaca, ali prvi put čujem za njegovu vezu sa Henrijem Fordom. Može li neko objašnjenje?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Хитлер је одликовао Форда:
На овој слици одликовање уручују Хитлерови конзули Детроита и Кливленда.
December 19, 1922 issue of the Bridgeport Telegram
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/nat...cars30.htm
Speaking in 1931 to a Detroit News reporter, Hitler said he regarded Ford as his "inspiration," explaining his reason for keeping Ford's life-size portrait next to his desk.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 23-07-2014, 09:29 PM од
Громовник.)
Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
(21-07-2014, 07:23 AM)Vlad Alekš Пише: Evo sad se setih jedne nadriistorijske teorije, po kojoj je I svetski rat zapravo izazvala Amerika. Po njoj su neke bankarske porodice privatizovale federalne rezerve u decembru 1913, da bi pod njihovim pritiskom Veliki rat izbio 7,8 meseci kasnije. Šta mislite o tome?
Није надисторијска ако изузмеш рат . . . децембра 1913 федералне резерве као приватна банка су преузеле токове новца у САД . . . и дан данас их држе,а Америка као држава им је највећи дужник . . .
(23-07-2014, 08:43 PM)Vlad Alekš Пише: (21-07-2014, 05:30 PM)Милослав Самарџић Пише: Али Хитлер је продукт неких Американаца, пре свега мултимилионера Хенрија Форда.
Čuo sam za teoriju da je Hitler imao potporu kod američkih bankara i industrijalaca, ali prvi put čujem za njegovu vezu sa Henrijem Fordom. Može li neko objašnjenje?
Форд је био далеко гори расиста од Хитлера,чак му је био и идол . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 23-07-2014, 11:16 PM од
Бранке.)
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(23-07-2014, 11:24 PM)Милослав Самарџић Пише: (23-07-2014, 08:43 PM)Vlad Alekš Пише: (21-07-2014, 05:30 PM)Милослав Самарџић Пише: Али Хитлер је продукт неких Американаца, пре свега мултимилионера Хенрија Форда.
Хитлер је на зиду држао Фордову слику. ''Мајн кампф'' је плагијат Фордове књиге ''Интернационални Јеврејин'' чини ми се.
Препоручујем ''Вол стрит и успон Хитлера'' Ентони Сатона.
Hitler je bio loš slikar, a i njegova najpoznatija knjiga je plagijat. Pa on je bio gori i od ovih naših doktora.
(23-07-2014, 11:10 PM)Бранке Пише: Није надисторијска ако изузмеш рат . . . децембра 1913 федералне резерве као приватна банка су преузеле токове новца у САД . . . и дан данас их држе,а Америка као држава им је највећи дужник . . .
Nisam ekonomista, pa ako može malo objašnjenje. Koliko se sećam, Amerika je te 1913. prestala da svoj novac pokriva zlatom. Da li je to zapravo bio kraj američkog ekonomskog liberalizma? Mada, privatizacija državnog vlasništva jeste ekonomski liberalizam, tako da sada ulazimo u paradoks. I da li je seme krize iz 1929. (pa i svih docnijih kriza) zapravo posađeno te 1913?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 24-07-2014, 07:20 AM од
Vlad Alekš.)
Поруке: 232
Теме: 3
Придружен: Dec 2013
Углед:
18
Колико сам негде прочитао или видео неки документарац на нету да Америка , вероватно али немојте ме држати за реч , још крајем деветнестог века штампа доларе без покрића у злату ! То је највећа багра у свету !
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Поруке: 3
Теме: 0
Придружен: Aug 2015
Углед:
0
Гдје се могу наћи сви дјелови за погледати ?