Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 2 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вредновање комунизма и демократије од Српства.
17-01-2014, 03:38 PM (Последња измена: 17-01-2014 03:57 PM од Лепи Бора.)
Порука: #1
Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Имао сам дилему, да ли да пишем у Историји, или политици о доњим стварима. Апсолутно у Историји! Јер и ако су то приљубљене области (политичком силом наравно), доње дилеме ипак настају променом Историје од стране политичара. Неправилним гледањем на, вредновањем и конотацијом чињеница. Уопштено речено веома примитивном "методологијом" демократске историјографије, која је са Логиком од старта у огорченој борби.

"Вредновање комунизма и демократије од Српства."

Како вредновати ове две идеологије, а са Српског гледишта?
- Идеолошки острашћени то раде на један начин.
- Познаваоци Чињеница на (обично) други.

На почетку, а шта су то идеологије, дал су то комунизам и демократија, шта је то у ствари? Да не би и о томе дужили, ево рецимо где смо помињали демократију:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-demok...a-odabrati
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-demokratija
Није на одмет ни:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-istor...u-titu-isl
Српство (углавном а на почетку теме):
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-samo-...na-spasava
Комунизам стриктно нисмо, сем:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-paral...usija-sssr
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-nacis...isti-video
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-rusij...ocijalizma
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-marij...anistkinja
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-petoo...revolucija

А где је онда суштина питања?

Суштина је у идеолошким бесмислицама, а где се извлачи закључак, да је комунизам апсолутно антисрпски, а да је демократија малтене циљ Српства!?!? Али и у маси сличних закључака брањених ТЕНДЕНЦИОЗНИМ тумачењем Историје, пре свега од демократа, али и комуниста.

Како је комунизам и изникао из демократије, позабавићемо се понајвише демократијом.

За разлику од нормалног и Богом Даног уређења људског друштва, које имамо у Светосављу. И демократија и комунизам одбацују Бога! Али има ту великих разлика:

- Демократија апсолутни пиједастал Бога, предаје парама и личној имовини!

Уопште није способна да прихвати чињеницу (Божју, научну, искуствену, ...), а да људи као бића, имају Заједништво као један ФУНДАМЕНТАЛНИ део нормалног, здравог човека. Нпр. човек без Заједнице, не може Израсти у Човека - нема теорије. Примери беба одраслих (уз помоћ звери) то непобитно доказују.

Чак и сама демократија мора оформити заједницу, а да би опстала! Па чак такву "заједницу", а где настаје апсолутно НЕГИРАЊЕ и приватне имовине и слободе, а за коју се наводно сама демократија залаже!?! Тако имамо да РЕДОВНО у демократији бивају негирана сва (назови) начела масонства, која су демократски "темељ": Слобода, се претвара у мирење ропства под пароиманијима. Једнакост, поједе теорија о правима за опстанак способнијих, док братство ту остаје само за рангирање подаништва унутар масонерије, а по робовским правилима.

- Комунизам апсолутни пиједастал Бога, даје Заједници и наравно заједничком власништву!

Дакле, ако је Слобода и у комунизму угрожена, једнакост, братство, али и сама природа Човека није угрожена, а као у демократији.

Говорим о вулгарном комунизму, насталом из бољшевизма, као демократског изума. При томе сам бољшевизам, као и фашизам су само облици демократије (за подчињене робовске "државе", односно унутрашње међуљудске односе у демократији).

Другим речима, демократија (наравно) и на папиру, а тек у пракси неминовно излази као беспоредак много даљи од Српства, него ли комунизам.

Али ту је тек почетак приче.

Ствар постаје много интересантнија, а ако људе поделимо на демократе и комунисте по СУШТИНИ њиховог живота, а не како они себе сами представљају (јер прави лопови увек кажу да су поштени).

- На себичне, праве демократе.
- На не себичне, праве комунисте


Рецимо "комунизам" у историји Србије (југославији, СФРЈ, ...).

- Убедљиво најсебичнији слој друштва пре другог рата (деца највећих богаташа, ционисти, ...) су чинили предратну КПЈ! Сељака, радника, а малтене да није било у КПЈ пре рата (а тек руководство).
- Таква КПЈ се чак СУРОВО обрачунала са правим комунистима (убиства и потказивања)!
...
- У току самог рата, броз убија све ПРАВЕ комунисте (нарочито србе), има тих сведочења маса.
...
- После другог рата, 1948 године, ПРАВИ комунисти, једноставно бивају уклоњени из КПЈ! А остају искључиво себични имовински заинтересовани у КПЈ (комуњаре)!
...
- Код појаве Слободана Милошевића (убеђеног комунисте, који се борио за Српску правду, како ју је он гледао), САВ остатак СФРЈ "комуниста", одлази директно у демократију (преко ноћи)!
...
- Рушењем Слобиног "комунизма", враћају се на власт ситне, личноимовинске, себичне демократе!

Свима је наравно јасно, да тзв. "комунисти" под титом, пре тита то и НИСУ, већ су ДЕМОКРАТЕ (себична, материјалистичка гамад).

Значи апсолутно постоји ИСТОРИЈСКИ след догађаја, а који сведочи да комуниста у правом смислу у Србији никада (малтене) није ни БИЛО!

Од обреновића се може пратити, развој демократских (антисрпских) начела: материјализма, безбожја, свињског себичлука, унутар Српског Народа.

Значи све теорије о "комунизму", "комунистима", "антикомунизму" у Србији. Су пука фраза демократске историјске ОПСЕНЕ. Јер своје безбожје, себичлук, издају, похлепу, ... демократе само КРИЈУ тим небулозним фразама, мислећи да Народ тога није свестан.

Па је јасна и тенденција, да све: Обожене, Пожртвоване, Верне, Духовне, демократе називају: "комунистима"

Од Учења и Светих Цркве Православне, преко Јунака задњих (и прошлих) ратова, до (нпр) Слободана Милошевића, исл.

Али, демократе мисле да су сви безбожни и глупи ко они. Једног дана ће се дебело изненадити, јер Српски Народ ИТЕКАКО зна, а шта је шта...

Smile

Видим да фали нешто и то много.

Свевлад приупита на једној теми, а шта је Српско Светосавље, по не знам каквим калупима...?

Дуга тема и нужна, али бих само укратко поменуо суштину.

Постоји Божја датост Човеку:
- Слобода
- Заједница
- Лична и заједничка имовина

Док демократија апсолут даје ЛИЧНОЈ имовини, слободи, ... уништавајући тако Заједницу, Заједничку имовину, гурајући их под лично! А у (реалној, крајњој линији) ПОНИШТАВАЈУЋИ СВЕ сем личног вође - сатане и првих до њега.

Док комунизам апсолут даје Заједници и Заједничком, уништавајући Лично!

Светосавље не негира и не поништава НИШТА од људске природе.
Слобода је до мере не уништавања туђег и заједничког, заједнице. Имовина је до мере када не уништава туђу и Заједницу и заједничко...

Али да се то објасни баш потпуно, треба ПУНО. А пре свега направити разлику, између Православних Монархија и западног "феудализма". Што је слично разлици између Стаљина и лењина, или бољшевизма и (да назовемо) "комунизма". А ту демократска "историја" већ вековима прави намерну уравниловку.

Добар увод би био "Пропаст Империје, историјска лекција" из мог "потписа".

Пилот

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 04:38 PM (Последња измена: 17-01-2014 05:00 PM од Громовник.)
Порука: #2
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Демократија, односно парламентаризам у Срба је био први циљ након устанака и ослобађања Србије од Турака. Дакле Срби су сами "уводили" себи демократију, сходно својој демократској традицији (и сам Вождови су не тако давно од ослобођења бирани на један поприлично демократски начин), желећи тако да ограниче власт једног човека која је била апсолутно неопходна у доба устанка. И то је била аутентична Српска демократија, за разлику од ове данашње, која је наметнута притисцима.

С друге стране, комунизам, где год да је увођен, то је било под притиском, уз насиље и невиђене злочине. Осим тога, комунисти, као фанатизована секта заводе јавно испирање мозга целокупном народу, намећући своју идеју и идеологију као једину исправну, забрањујући уплив било каквог здраворазумског погледа на свет у целу причу. И на том миљеу васпитавају читаве генерације које долазе, убијајући саму могућност слободе размишљања, истраживања и другачијег погледа на свет у самом зачетку.

Срби, као слободарски народ, никада не би требало да вреднују један такав начин преузимања власти и тоталитарног испирања мозга у односу на могућност слободе размишљања и говора.

То је једна страна приче. Друга страна јесте однос комунизма према привреди и економији, као и приватном власништву, и са друге стране однос капитализма према истим чиниоцима. Срби су од ослобођења од Турака, па све до појаве комунизма може се рећи живели у пољопривредном капитализму. И то опет не неком наметнутом, споља спровођеном капитализму, већ у природном односу са свим економским чиниоцима. А то значи да је приватно власништво - своја кућа, своја њива, свој забран, као извор хране, живота и иметка за читаву породицу - било свето, за коју је Србин био спреман и живот да да, ако устреба. Није дошао никакав "демократа", "Енглез или Американац" да то објасне Србину. Он је то исконски осећао и знао. И знало се - ко ради од јутра до мрака, штеди, не расипа - тај и може да обезбеди бољу будућност за своје потомке. Онај ко чека да му други то обезбеди, обично је завршавао као кулак на туђем имању. И ту нема ничег неприродног, нити неправедног.

С друге стране, ти Боро мешаш појам овакве, урођене појаве слободе говора, слободе поседовања, слободе привређивања и стварања иметка какве су одувек постојале у Срба, а постоје и дан данас у многим светским државама, са појмом уведене демократије, читај: окупације, која је овде на снази још од 1945.

Као ономад кад смо дискутовали да се не може мерити стандард и стварно стање једне демократске и капиталистичке државе мерећи услове живота у њеној колонији, која је и направљена са само једним циљем: експлоатацијом, тако се не може ни мерити држава под окупацијом (па макар она била названа и "демократском") са онима које су саме уводиле демократију по својој мери, и дан данас је усавршавају (пример: Швајцарска, Скандинавске земље итд.). То су две различите ствари.

Суштина, из које се извлачи закључак, не да је комунизам апсолутно не-антисрпски, већ антиљудски уопште! А да је демократија, и капитализам и пре њиховог уобличавања у облике какве данас познајемо била раширена и цењена међу Србима. Наравно, у нашем аутентичном облику.

Слажем се са наводом да "демократија апсолутни пиједастал Бога, предаје парама и (пре свега) личној имовини!". Али уопште не стоји да "комунизам апсолутни пиједастал Бога, даје Заједници и наравно заједничком власништву!".

Као прво комунизам управо уништава заједницу, све тобоже декларативно залажући се за њу. Да није тако, комунизам не би, где год се појавио уништавао сеоску заједницу, ту праисконску људску заједницу, независну од било каквог система, не би ли наместо ње створио вештачку "партијску заједницу", не од људи, већ од хипнотисаних индоктринираних пајаца, који служе само да би спроводили ту наказну идеологију у дело, са што већом безобзирношћу према обичном човеку (за који очигледно у "комунистичкој заједници" нема места), а све да би се додворили друговима "партијцима" на вишим позицијама, па и самом вођи на крају, те тако једино могуће напредовали у хијерархији те квази "заједнице".

Као друго, ако се мало боље размисли, појам "заједничког власништва" у комунизму је обична шарена лажа. "Заједничко власништво" у комунизму важи само за оне ствари за које другови партијци одреде да важи, све остало себично чувају за себе. А то што су одредили да буде "заједничко", то обично њихови кадрови упропашћавају до крајњих граница, наравно, јер није њихово, већ им је само дато на управљање, није им од суштинског значаја, не издржавају децу и породицу од тога. Ако је све заједничко као што тврдиш, да ли је на пример обичан радник у СССР могао да иде недељом да се одмори у неку вилу, летњиковац, викендицу заплењену од богаташа? Да ли је могао да оде у Џугашвилијеву кућу и да прилегне на кревет да одмори? Наравно да није. За раднике постоје радничка одмаралишта, за партијце - богаташке виле и викендице, наравно сређене посебно по њиховој жељи.

Дакле - закључак је да комунизам као непријатељ слободе размишљања, говора и стварања не може никако бити цењен слободоумном и слободољубивом човеку више од уређења где је дозвољено слободно говорити и размишљати, као и као непријатељ приватне својине, поштеног рада, креативног стваралаштва не може никако бити цењен поштеном, радном и способном човеку, већ само лопову, фукари и пробисвету, који гледа да се обогати искључиво на туђем раду и туђој идеји.

У сваком случају, мени као Србину је дражи систем који смо сами увели након ослобођења од Турака, него неки који нам је наметнут цевима Совјетских тенкова.

А што се тиче демократије и робовања, и ту грешиш. Грешиш зато што превиђаш да демократија, и поред свих негативних особина које увиђаш, ипак даје слободу избора обичном човеку, каква се у комунизму не може ни замислити. Ето, у неким демократским државама, као што су Канада или Аустралија, могуће је живети у дивљини, од лова и риболова, или посебно у Канади, од шумарства (тј. крчења шума). Чак је претходних година била нека кампања, да су Канадске власти младим брачним паровима ПОКЛАЊАЛЕ комплет опремљену кућу и Ладу Ниву, у далеким слабије насељеним областима, у сврху насељавања и крчења шума.

То је само један пример. Други је то да презасићени животом у градовима, многи западњаци широм Европе и Америке оснивају еколошке заједнице, чији број непрестано расте, где теже да се што више осамостале и постану независне, тј. самодовољне. И то је могуће у демократији, ако ти се не свиђа ултрабрзи такмичарски градски живот.

Каква ти још слобода треба осим тога?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 05:26 PM
Порука: #3
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Ценим мишљење, али када се теза почне од почетка погрешно, онда се заврши свуда...

(17-01-2014 04:38 PM)Громовник Пише:  Демократија, односно парламентаризам у Срба је био први циљ након устанака и ослобађања Србије од Турака. Дакле Срби су сами "уводили" себи демократију, сходно својој демократској традицији (и сам Вождови су не тако давно од ослобођења бирани на један поприлично демократски начин), желећи тако да ограниче власт једног човека која је била апсолутно неопходна у доба устанка. И то је била аутентична Српска демократија, за разлику од ове данашње, која је наметнута притисцима.
...

Никаква демократија није била циљ Срба пре, за време и (наравно) после устанка против турака.

То су демократске историјске конструкције.

Било је притисака од стране демократа из АУ, а да то тако буде. Међутим НИЈЕ.

Циљ је било да се ослободи муслиманског ропства, туторисања муслиманске државе, итд. и
ОБНОВИ Српска Средњовековна Држава!

Карађорђе је као Вођа изабран (наметнуо се) и то је укратко то, а сасвим обрнуто од револуција, обрадовића доситеја и осталих небулоза.

Има у тексту и других ЈАКИХ грешака. Рецимо о апсолуту личне својине. Да то није тако, а СВЕДОЧИ свака погибија Српских бораца за Слободу и Правду...

Нечија уверења су ствар Свете Слободе избора, али аргументи су лабави.
Да не кажем већ ДАВНО оспорени.

Смарање бре

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 05:38 PM (Последња измена: 17-01-2014 05:43 PM од Громовник.)
Порука: #4
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
(17-01-2014 05:26 PM)Лепи Бора Пише:  Никаква демократија није била циљ Срба пре, за време и (наравно) после устанка против турака.

То су демократске историјске конструкције.

Било је притисака од стране демократа из АУ, а да то тако буде. Међутим НИЈЕ.

Циљ је било да се ослободи муслиманског ропства, туторисања муслиманске државе, итд. и
ОБНОВИ Српска Средњовековна Држава!

А што избише Ђакова и Милетина буна?

"Циљ је био да се ОБНОВИ Српска Средњовековна Држава!" Тачно тако! А у Српској Средњовековној Држави су постојали НАРОДНИ ЗБОРОВИ, где се заједнички одлучивало о текућим проблемима. Није се нека комунистичка централа мешала у све и свашта, и копала нпр. руднике тамо где нема руде!

(17-01-2014 05:26 PM)Лепи Бора Пише:  Карађорђе је као Вођа изабран (наметнуо се) и то је укратко то, а сасвим обрнуто од револуција, обрадовића доситеја и осталих небулоза.

Па у којој се то демократији подразумева револуција као метод преузимања власти? Ја нисам чуо.

Да, лепо си написао, "Карађорђе је као Вођа изабран (наметнуо се) и то је укратко то" - суштина демократије. Могућност избора, које у комунизму нема.

(17-01-2014 05:26 PM)Лепи Бора Пише:  Има у тексту и других ЈАКИХ грешака. Рецимо о апсолуту личне својине. Да то није тако, а СВЕДОЧИ свака погибија Српских бораца за Слободу и Правду...

Нечија уверења су ствар Свете Слободе избора, али аргументи су лабави.
Да не кажем већ ДАВНО оспорени.

Ово би могао да појасниш ако те не мрзи, ако те мрзи ником ништа...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 06:08 PM
Порука: #5
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Збила којих систем су Немањићи ималих?

Којих систем су Српски владари ималих пре Немањиће?

Ако је античка историја тачна према Археолошке податке, онда се прића од некој организована цивилизација.....вероватно са ширим спектрум слободе.....

Па од Турака Срби овсте нису били у стању да немећу лично свој систем вредности....

Због смо били заробљених толико много.....робовање је ушло у колтктивног сечање народ....то преко века...то преко генерације!

Тако и то непрестано и то за последних 600 година неко друго нам кројих капу!

Како да се ослободиш од тиме!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 06:44 PM (Последња измена: 17-01-2014 06:46 PM од Лепи Бора.)
Порука: #6
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Повремено имам обавеза, па не могу на време и адекватно да одговорим. Знао сам да ће (евентуално) интересовање ићи ка историјским фактима и њиховим тумачењима. Али хајде прво да одговоримо на ово, па да се вратимо на малочас почето.

(17-01-2014 05:38 PM)Громовник Пише:  "Циљ је био да се ОБНОВИ Српска Средњовековна Држава!" Тачно тако! А у Српској Средњовековној Држави су постојали НАРОДНИ ЗБОРОВИ, где се заједнички одлучивало о текућим проблемима. Није се нека комунистичка централа мешала у све и свашта, и копала нпр. руднике тамо где нема руде!

И у комунизму итекако постоје зборови и у пећинској заједници, породици, није то наравно одлика демократије. Одлика демократије је постојање МАФИЈЕ, а која влада иза парламента, зборова, сабора, итд.

(17-01-2014 05:38 PM)Громовник Пише:  Па у којој се то демократији подразумева револуција као метод преузимања власти? Ја нисам чуо.

Демократија се данас крије од себе. Данас кад НЕМА више Царстава за рушење, па рецимо:
- чувена француска буржоаска револуција
- скривана фебруарска револуција у Царској Русији
- револуције по јужној америци
...
Или:
- ДОС револуција 2000.
- револуција у либији
...
Или:
- сексуална револуција
- научна револуција (дарвин, социологије, ...)
- "црквене" револуције, протестанти, ...
...

Где год се зачиње демократија, револуције су присутне. Где год има сметње од стране природе, Бога и људи демократији, оне се подстичу и опевају.

РЕВОЛУЦИЈЕ су СРЖ демократије.

Али ко није чуо, није.

(17-01-2014 05:38 PM)Громовник Пише:  Да, лепо си написао, "Карађорђе је као Вођа изабран (наметнуо се) и то је укратко то" - суштина демократије. Могућност избора, које у комунизму нема.

Нема ни у демократији, али има онога чега у комунизму нема (што му је предност), ПРИВИДА избора, слободе, власти.
Да поновим: суштина демократије је у ПРИВИДУ да влада народ, који КРИЈЕ апсолутну власт мафије.

(17-01-2014 05:38 PM)Громовник Пише:  Ово би могао да појасниш ако те не мрзи, ако те мрзи ником ништа...

Па добро, отуђење, омразу, дембеле који се богате користећи друге (зеленашење, шпекулација, ...) које РАЂА демократија, воде до тога да "за идеале гину будале". Свега тога нема у комунизму. Али свега тога ИТЕКАКО има у демократијама, јер су њен саставни део.

Наравно, пошто си (упркос доказима) уверен да су тита овде поставили СССР и комунисти, беспредметно је даље причати о томе (и свему). Или ко не схвата да је колонијални систем, саставни (неодвојиви) део демократије, или да нема горе секте од демократске (у пуном и потпуном смислу, док су комунисти то без Верског смисла...), или масе још тога сличног...

Да се вратим на полазну критику тезе: "Срби су се 1804. борили за демократију."

Такав привид је могућ, услед безбожног лагања демократа. Карађорђу и Србима, се ПРИШЉАМЧИЛА цела плејада секташа, шпијуна АУ, размонашених монаха и у позадини Борбе, кројила легенде!

По пропасти 1. устанка (заслугом демократије - наполеонов напад на Свету Русију и француски савезник - турска). Србија улази у игре са обреновићима, а чији БЕЗБОЖНИ поступци, апсолутно временом од турског султанлука и квази Српства, прелазе у демократију у Србији.

И шта онда очекивати, него да демократе шире своје обмане и небулозе, о српској револуцији 1804?

Или, шта ће да пишу Карађорђевићи, масонима протерани, па доведени на власт у Србији?

...

Али, има неизмерно доказа, да та "национална револуција" из 1804. није била демократска, него једноставно, борба Срба за Српски (Немањићки - Светосавски) систем и Слободу.

Један од њих је и Српски режим у Црној гори, а који је опстао под свим вековима турске окупације!

Та изузетно мала и пресиромашна енклава Српства на голом камењу, била је УЗОР свим Србима, а шта Српству треба! Шта је оно за шта се Срби требају борити, па и у првом Устанку! Била је буквално Луча, свим Србима поробљеним и на истоку и на западу.

Али наравно демократски политичари то "заборављају" фабрикујући глупе приче, а уз помоћ њихове масонске браће, ето учинише и да смо два народа у две "државе" и да Кнежевина Црна гора, као нема везе са Српством!?! Дедовина Светога Саве?!!!

...
Из свих ових разлога, демократија се мора сматрати од Срба, а као ЧИСТА сатанска подвала, јер нпр. од комуниста (људи обезбожених демократским "тековинама", али праведних у неком смислу) направи (њене) бољшевике - револуционарно безбожну гамад! Јер Српске Немањиће и Светосавље, као Средњевековне Православне Царевине уништи, или их пореди са каљугом западних феудализама (робовласништва и дивљаштва). Јер крије (безуспешно), да је тито овде био демократски колонијални тиранин, а да су овдашњи "комунисти" (титовци), једна најобичнија безбожна лоповска гамад, толико карактеристична за демократије.

У свему томе, на комунизам је исправније гледати, као на почетни стадијум болести демократије. На бунт против Бога и света, настао последицом недостатка Црквености, Духовних Црквених лица, образовања, снаге духа, или као последицу огромних личних патњи од трагике живота. Малтене је РЕДОВНА појава, да комунисте у свету настају БАШ због безбожности и сатанизма демократије!

Тако да се за комунисте може рећи да су залутале овце, док се за демократе може рећи да су чисти вукови.

Пилот

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 07:10 PM (Последња измена: 17-01-2014 07:33 PM од Громовник.)
Порука: #7
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
(17-01-2014 06:44 PM)Лепи Бора Пише:  И у комунизму итекако постоје зборови и у пећинској заједници, породици, није то наравно одлика демократије. Одлика демократије је постојање МАФИЈЕ, а која влада иза парламента, зборова, сабора, итд.

Значи хоћеш да ми кажеш да је, рецимо, у Швајцарским кантонима у којима читав народ једног места периодично излази на трг, и често након вишедневних расправа доноси сопствене локалне законе тај народ у ствари мафија? 5+5

(17-01-2014 06:44 PM)Лепи Бора Пише:  Демократија се данас крије од себе. Данас кад НЕМА више Царстава за рушење, па рецимо:
- чувена француска буржоаска револуција
- скривана фебруарска револуција у Царској Русији
- револуције по јужној америци
...
Или:
- ДОС револуција 2000.
- револуција у либији
...
Или:
- сексуална револуција
- научна револуција (дарвин, социологије, ...)
- "црквене" револуције, протестанти, ...
...

Где год се зачиње демократија, револуције су присутне. Где год има сметње од стране природе, Бога и људи демократији, оне се подстичу и опевају.

РЕВОЛУЦИЈЕ су СРЖ демократије.

Али ко није чуо, није.

Опет мешамо бабе и жабе.

Кад је била последња револуција у Немачкој, Шведској, Финској, Данској, Норвешкој, Белгији, Аустрији? А све су то демократске државе. Али ти мешаш спровођење револуције у ТУЂОЈ држави, као империјалистички метод освајања власти, КОЈУ СПРОВОДИ ИМПЕРИЈА БЕЗ ОБЗИРА НА СВОЈЕ УНУТРАШЊЕ УРЕЂЕЊЕ и унутрашње уређење једне слободне и независне државе, која на пример и нема капацитета за спровођење империјализма - пример свих држава које наведох.

Дакле постоје и демократије које нису империјалистички настројене, и у којима влада благостање, и у којима се лепо, мирно и срећно живи. А не видим зашто би на помен "демократије" одмах здраво за готово узимали Америку за пример, иако је јасно да је код њих демократија одавно прерасла у неки облик тоталитаризма.

(17-01-2014 06:44 PM)Лепи Бора Пише:  Нема ни у демократији, али има онога чега у комунизму нема (што му је предност), ПРИВИДА избора, слободе, власти.
Да поновим: суштина демократије је у ПРИВИДУ да влада народ, који КРИЈЕ апсолутну власт мафије.

Слажем се, наравно да не влада народ, него његови представници, али опет видимо да су захваљујући капитализму као облику ЕКОНОМСКОГ уређења западне демократије одмакле далеко од држава које су примењивале комунистичке облике привређивања, толико да су у комунизму остале једино фосилизоване државе типа Кубе, С. Кореје.

А што се тиче мафије у демократији, тј. капитализму, влада мафија, ал' даје и народу... у комунизму мафија владала, ал' за народ није било ничега.


(17-01-2014 06:44 PM)Лепи Бора Пише:  Наравно, пошто си (упркос доказима) уверен да су тита овде поставили СССР и комунисти, беспредметно је даље причати о томе (и свему). Или ко не схвата да је колонијални систем, саставни (неодвојиви) део демократије, или да нема горе секте од демократске (у пуном и потпуном смислу, док су комунисти то без Верског смисла...), или масе још тога сличног...

Па слаби су ти ти докази, имајући у виду да је Тито непосредно пред ДСР боравио у Москви, да је тамо учествовао у цинкарењу гомиле својих "другова", да је на тај начин доспео на место секретара КПЈ, да је устанак у Југославији и уопште своју организацију организовао по комунистичком принципу - петокраке на главе, певај песме Стаљину, слушај партијске директиве и радио Москву, не размишљај пуно, спроводи револуцију по истом принципу као и бољшевици 1917. Октобарску, као и да му је управо војска СССР омогућила да коначно загосподари Србијом и уђе у Београд ми не оставља много места сумњи.

Сад што је убрзо после рата увидео где су новци и где је развој, па је окренуо леђа Стаљину, то је нека друга прича.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 07:26 PM (Последња измена: 17-01-2014 07:27 PM од Захумље.)
Порука: #8
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Тај Валтерова Сталинова прића мора да се гледа.....пре и околину Јајце 1943 године.....и у 1944 године....кад су Совијити стигли до Хелмског полострова.........

Сад што је ту изменило? Да Сталин ко је послао свој човек да убије Валтер у 1941.... дозволих Валтер и ПАРТИЗАНИ да уђу у Србији па и у Београдије....

Краљевина Југославија је једина монархија ко је имала уговор са Сталин и УССР?

Сад ко је руководио са финације те КОМУНИСТИЧКЕ дражве?

Што је важно је да људе се ослободе од идеологије!....зашто она је само меканизам!

Како зовете те државе ко имају исте владаре у сенки....од пре 7000 година?

700 године!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 07:56 PM
Порука: #9
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
(17-01-2014 06:08 PM)Захумље Пише:  Збила којих систем су Немањићи ималих?

Којих систем су Српски владари ималих пре Немањиће?

Ако је античка историја тачна према Археолошке податке, онда се прића од некој организована цивилизација.....вероватно са ширим спектрум слободе.....

Па од Турака Срби овсте нису били у стању да немећу лично свој систем вредности....

Због смо били заробљених толико много.....робовање је ушло у колтктивног сечање народ....то преко века...то преко генерације!

Тако и то непрестано и то за последних 600 година неко друго нам кројих капу!

Како да се ослободиш од тиме!

Није наравно тачна бљувотина (наравно демократа) да није било Српске власти нигде 600? година и да смо турски отпатци. А шта је била Црна гора, сво то време - да није била демократија?

Мало сутра.

Није стриктно тема о Држави Немањића, али да укратко као илустрацију наведемо, а каква је то Светосавска Држава нама потребна, па је поредимо са демократијом и комунизмом.

Има тај природан облик Државе доста модалитета. Византијска Царевина, Царска Русија, Држава Немањића, ... Али да као илустрацију опишемо делом Кнежевину Црну гору, јер је она умогоме личила на Државу Немањића.

Племенско организовано Друштво, под Краљем и Православном Саборношћу.

Услед изузетно природно сиромашне Државе, није била могућа онолика Брига о Ближњима (као код Немањића), или у Византији (Манастирка "социјална политика"). А услед недостатка иноверних, не Православних, не Племенских и не ратујућих, није било ни нарочитих трагова кметског система. Кметство је одлика само оних система, где су постојали они који не иду у рат, рецимо Царска Русија. Али ни ту није било НИ трага "таквог" (са тим називом) система на западу!

Јер одлика Православних Царских Држава, је управо ОГРОМАН утицај Православља на њихову Етику и Морал, а које је дијаметрално СУПРОТНО безбожним, угњетачким, садистичким "системима" на западу. Наравно да демократска "историја" то неће да види и КРИЈЕ, а као змија ноге, или лопов лоповлуке.

Такав систем наравно да је апсолутно могућ и данас, а са минималним "прилагођавањима".

- Власт у рукама једног Човека, али под контролом и корекцијом Православних Сабора.
- Безусловно Хришћански однос према слабима, сиромашнима, ...
- Лична иницијатива, власништво, имовина, делатност, мишљење, ... СЛОБОДНО, али:
- Затворена врата за енормно (неприродно) богаћење и тако подривање система! СВИМ СРЕДСТВИМА!
- Затворена врата за зеленашење, банке, шпекулације са крвотоком Државе и рада људи! СВИМ СРЕДСТВИМА!
- Затворена врата за безбожне, небулозне, лоповске приче (идеологије, тровање великом браћом, преко ТВ, исл...) и глупости, попут демократије (бољшевизма, фашизма, комунизма, ...), масонства (и сличног), секти, осталих "научних" лажи и обланди! СВИМ СРЕДСТВИМА!
- Тј. затворена врата за ТРОВАЊЕ људи и духовно и матерјално и морално! СВИМ СРЕДСТВИМА!
- итд.

То су неки од фундамената Православних Држава, али који нису увек поштовани! Нпр. у Царској Русији Православље - петар "велики", у Византији, или чак Србији (мрњавчевићи)...
Али изузеци не чине Правило.

Нормално порез остаје, али са обзиром да у демократијама он (и као порез за будале) достиже могуће максимуме. Такав порез би био комотно се може рећи ЗАНЕМАРЉИВ. Јер демократија ради по принципу:
- Узимај да народу остане САМО "нужно"!
То "нужно", рачуна и на то да буде хлеба (било каквог - сточног) и НАРОЧИТО игара! Док су суштинске потребе у принципу у демократији НЕПОЖЕЉНЕ, зато јер паметни и независни умеју да мисле својом главом.

Ето нпр. још једне ИЗРАЖЕНЕ особине у демократији, а много горе него у тзв. комунизму:

- демократија људе чини душевним, духовним, СУШТИНСКИМ робовима!
- комунизам чисто физичким и веома веома плитко залази у душу.

Онда заиста интересантно делује "слобода", мишљења, рада, имовине, гласања у демократијама. Једну породицу у принципу у животу мора снаћи потреба за већом количином пара. Нпр. стан, кућа, здравствени проблеми, ...
Наравно, опште прихваћено зеленашење увек на услузи!
(које је иначе НАЈСТРОЖЕ прогоњено у правим Православним Државама)

Зато је мафији толико лако да направи гласачку машину по свом укусу. Зато је могућ РОПСКИ однос ка раду у туђим фирмама, или гласање мимо воље, јер над главом огромне већине, стоји уцена смрти од зеленаша. Мада наравно, када демократијама лоше иде, пендрек, метак и присила се апсолутно не разликују од комунистичких метода присиле (препуна Историја тога...). О колонијама где влада демократија (у пуном смислу те речи), да не говоримо.

Укратко демократија је дно дна и сама сатанска каљуга, неупоредива са било каквим системом који праве људи (па нека су и неверни - комунисти).

Просто је тужно да у једној "србији" данас треба причати о демократији и комунизму, Српском систему, исл...

Смарање бре

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 08:02 PM
Порука: #10
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Били ми могао дати један податак пре 14 века да Ромејска царства се звала Византија!

Молим вас
писац....
извор...књига, документ...итд
године
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 08:04 PM
Порука: #11
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Као што већ рекох, Лепи Боро, мањи је проблем какав ће бити облик управљања, а већи какав ће бити економски систем. Надам се да не мислиш да треба да се вратимо у феудализам.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 08:15 PM (Последња измена: 17-01-2014 08:26 PM од Лепи Бора.)
Порука: #12
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Громовник као Громовник...

Са расистима уопште немам обичај да полемишем о било чему.

Ко одваја демократију у колонијама, од демократије у демократијама, апсолутно је расиста, да будем благ. Значи ја владам код тебе и себе у кући, па СВЕ вредно трпам у своју кућу (крадем од тебе) и значи ја не владам онда код тебе Rolleyes ?
Па како онда износим од тебе, ако не владам? хихихи
Или ја тамо владам, али није моја власт? Rolleyes

Или ко тумачи "добар жизњи" у швајцарији (швајцарска и живот Кез), држави сточне мафије, која зеленашењем ојеба свет, а хемијом затрова...

Или заборави да демократије у поређењу са комунизмима, нису имале ратове на свом тлу, али су имале 300 година пљачкања целог света и страховиту акумулацију напљачканог...

Играмо такмичарски покер, ја стартујем са 2.000.000 $, а ти 10 $?
Боксујемо, ја стрвина од 160 кг и 2,2 м, а ти 40 кг и 135 висок?

Постоје категорије, чак и у спорту, а камо ли реалности... Blush

Шта онда да се ту прича?

(17-01-2014 07:26 PM)Захумље Пише:  Тај Валтерова Сталинова прића мора да се гледа.....пре и околину Јајце 1943 године.....и у 1944 године....кад су Совијити стигли до Хелмског полострова.........

Сад што је ту изменило? Да Сталин ко је послао свој човек да убије Валтер у 1941.... дозволих Валтер и ПАРТИЗАНИ да уђу у Србији па и у Београдије....

Краљевина Југославија је једина монархија ко је имала уговор са Сталин и УССР?

Сад ко је руководио са финације те КОМУНИСТИЧКЕ дражве?

Што је важно је да људе се ослободе од идеологије!....зашто она је само меканизам!

Како зовете те државе ко имају исте владаре у сенки....од пре 7000 година?

700 године!

Беше олигархије.

Захумље, Човек се врло лако ослободи од идеологија, али уцењен својим манама НИКАКО!

У праву си ВЕОМА када си тврдио да само кроз отворена (или обијена) врата улазе гости (и "гости") у кућу.

Скојевац

(17-01-2014 08:04 PM)Громовник Пише:  Као што већ рекох, Лепи Боро, мањи је проблем какав ће бити облик управљања, а већи какав ће бити економски систем. Надам се да не мислиш да треба да се вратимо у феудализам.

Наравно да мислим да треба да се вратимо у "феудализам". Али пошто је то (опет) ДЕМОКРАТСКА игра речи, а да изједначи бабе и жабе. Морао би да знаш да је Православни "феудализам", тј. нормалан систем живота у Православним Државама, дијаметрално супротан западном феудализму.

Као Брижит Бардо и посрано цркнуто говедо...

Иначе и сам термиТ "феудализам" није нико ни уочавао до појаве САТАНИЗМА без граница: демократије. Имао си ропске, безбожне и примитивне западне аџуване и Православне "источне" Државе. Па је и тај термин уведен да маже очи...

Системи се пре могу поделити на: нормално (ропске, послушничке, ...), више такве и наравно апсолутно ропске - демократске.

Србија се мора вратити својој Вери, Традицији, Култури, свом Светосављу, или ће завршити (као и цео свет, ако се рецимо Руси не отргну...) у ђубришту.
Наравно и "облик управе" и економија и све редом...

Smile

(17-01-2014 08:02 PM)Захумље Пише:  Били ми могао дати један податак пре 14 века да Ромејска царства се звала Византија!

Молим вас
писац....
извор...књига, документ...итд
године

Нећемо ситничарити. Византија је данас популарни термиТ за Ромејско Царство.

Smile

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2014, 10:30 PM
Порука: #13
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
(17-01-2014 08:15 PM)Лепи Бора Пише:  Ко одваја демократију у колонијама, од демократије у демократијама, апсолутно је расиста, да будем благ. Значи ја владам код тебе и себе у кући, па СВЕ вредно трпам у своју кућу (крадем од тебе) и значи ја не владам онда код тебе Rolleyes ?
Па како онда износим од тебе, ако не владам? хихихи
Или ја тамо владам, али није моја власт? Rolleyes

А Совјети у комунизму нису владали у туђим кућама?

(17-01-2014 08:15 PM)Лепи Бора Пише:  Или заборави да демократије у поређењу са комунизмима, нису имале ратове на свом тлу

Како то нису? Или испаде да је демократија само у САД?

(17-01-2014 08:15 PM)Лепи Бора Пише:  
(17-01-2014 08:04 PM)Громовник Пише:  Као што већ рекох, Лепи Боро, мањи је проблем какав ће бити облик управљања, а већи какав ће бити економски систем. Надам се да не мислиш да треба да се вратимо у феудализам.

Наравно да мислим да треба да се вратимо у "феудализам". Али пошто је то (опет) ДЕМОКРАТСКА игра речи, а да изједначи бабе и жабе. Морао би да знаш да је Православни "феудализам", тј. нормалан систем живота у Православним Државама, дијаметрално супротан западном феудализму.

Можеш ли (укратко) да ми опишеш како би феудализам био спровођен у данашњим услова, када 90% становника живи у градовима?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
18-01-2014, 03:34 AM
Порука: #14
RE: Вредновање комунизма и демократије од Српства.
Нећемо ситничарити. Византија је данас популарни термиТ за Ромејско Царство.....

Значи мрзиш твз политике западне демократије.....али њихове термине прихваћаш?

Где је Пајо?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)