Оцена Теме:
  • 15 Гласов(а) - 4.27 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

У ком филму је духовна хришћанска музика најуспешније - на свету - употребљена као хорор музика?
То је иначе изузетно тежак подухват, пошто духовна музика изазива позитивне емоције, дакле нешто сасвим супротно.
Одговори

То је било, чини ми се, у оном филму предратном о Дракули. Ту је коришћен снимак хорског појања из неког румунског манастира или из неке Мокрањчеве руковети, не сећам се детаља. Само знам да нису поштована ауторска права аутора музике. Нити их је продуцент филма уопште било шта питао. Знали су да ови не би пристали, због тога што се на тај начин православље извргава руглу вештичарења и вампиризма.
Одговори

Није тај филм.
Одговори

(13-10-2017, 06:58 PM)Романија Пише:  . Ево да се надовежем на моје претходно питање. Који јунак из тих ослободилачких борби са Турцима има најдужи стаж?

Одговор је Мина Радовић. Ратовао је 55 година
Одговори

Па где си, бре, Романија?
Објасни мало за Мина Радовића.
Одговори

Добро, доћи ће Романија.
Да поставим и треће питање о Петровићима које смо заборавили. После учитеља и јунака са југа, и економисте из Београда, ево једног из срца Шумадије. За разлику од претходних, он је још увек жив. Мислим да живи у Крагујевцу, али нисам сигуран.
Има доста својих заштићених патената, али најпознатији је соларна топлана. Иако је желео да се тај пројекат реализује у Србији, очигледно, да ни умни људи не схватају са ким имају посла у српским властима од 45. године. Двадесетак земаља га је јурило због тога изума, па је са њима направио посао. Тако да ћемо оно што нам је наш научник желео да поклони, због ових наших гангстера, једног дана увозити по баснословној цени.
Како се зове овај Шумадинац?
Одговори

Дража је на примјер ратовао од 1912. до 1946. тј. 34 године. Надам се да је јасније Smile

Најдуже је ратовао морачки јунак Мина Радовић (55 година) , потом Кењо Јанковић (50), Савић Божовић (50), Дука Канкараш (50), Крсто Николић (48), Ђорђе Петровић (42), Јоко Полексић (40), Милић Ђукановић (40), Симо Терић (40), Ђуро Попивода (37)…
Одговори

Ок, то опет она књига. Шта ћемо са онима који нису Срби из седам брда и четири нахије?
Хоћу да кажем да не потцењујем, али нису обухваћени сви Срби. Нити у свим временима.
Одговори

(20-10-2017, 04:55 PM)Бенито Пише:  То је било, чини ми се, у оном филму предратном о Дракули. Ту је коришћен снимак хорског појања из неког румунског манастира или из неке Мокрањчеве руковети, не сећам се детаља. Само знам да нису поштована ауторска права аутора музике. Нити их је продуцент филма уопште било шта питао. Знали су да ови не би пристали, због тога што се на тај начин православље извргава руглу вештичарења и вампиризма.

Одговор:
- То је филм ''Скупљачи перја'' Алексанра Петровића.

Још једно питање у вези филма:
- Који је званично најбољи српски филм свих времена?
Одговори

Званично -Ко то тамо пева.
Одговори

(20-10-2017, 11:59 PM)Бенито Пише:  Званично -Ко то тамо пева.
Да, у праву си, био је избор и изабрали су тај филм.
Онда да преформулишем: Који је незванично најбољи, а званично најутицајнији српски филм? Тај филм је много утицао и на ''Ко то тамо пева'' А тај филм се иначе много више слави и колико знам освојио је много више награда од филма ''Ко то тамо пева''.
Одговори

Мислиш на Скупљаче перја?
Одговори

(21-10-2017, 01:01 AM)Бенито Пише:  Мислиш на Скупљаче перја?
Да! Они су на оној листи осми најбољи домаћи филм. Али сам под утицајем поновног слављења тог филма, поново у Кану, итд, мислио да је листа промењена.
Под утицајем ''Скупљача перја'' убачени су Цигани у ''Ко то тамо пева''.

Е сад хтео сам у ствари да питам:
- У којој се још држави толико слави филм који је оцрнио ту државу и тај народ (успут и Цигане), представљајући их као најгоре место на планети, које није штета ни бомбардовати, како је написао филмски критичар Александар Дунђерин, кога поново цитирам.
Одговори

Турској?

Ево још једно:
Кад је први пут употребљен израз Србе на врбе, и који народ га је измислио?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним