Погледи форум

Пуни Облик: ДУХОВНЕ ПОУКЕ
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Слобода у Богу. 
Слобода у Богу а не од Бога - то је права слобода, непролазна, животворна, радосна, златна."
(Свети Николај Жички)
Жена.
Жена својим врлинским животом морално чува целу нацију, али и она је уништава својим неморалом.
(Свети Василије Велики)
Воља Божија
Не напуштај вољу Божију да би испунио вољу људи.
(Преп. Антоније Велики)
Паре
Што више волиш паре то чвршће затвараш Царство Небеско.
(Св. Василије Велики)
Исусова Молитва то је златна нит, која не даје хришћанину да скрене с пута!

Преподобни Серафим Саровски Чудотворац
Свет је одступио од истине. Да не говоримо о незнабожачком свету, хришћански свет је одступио од истине. А кад се за длаку одступи од Истине, за километре се одступи од правде и поштења. Хришћански свет је постао дакле неистинит, неправедан и непоштен, и то у толикој мери, да је у томе превазишао народе нехришћанске.

Св. Владика Николај
Када дете ухвати за руку оца или мајку, не боји се ни кучића, ни гусака, ни мишева. Тако и ми. Ми смо деца Божија и ако смо одрасли. И кад се ухватимо за његову руку ми смо некако стабилнији. Кад тога нема онда долази неуроза и све друге муке душевне. 
Патријарх Павле
Човек за кога је то кривица што сам се ја родио у свом народу, а не у његовом - нечовек је. И онај човек који сматра да је његова заслуга што се родио у свом, а не у туђем народу - и то је нечовек.

Патријарх Павле
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15