Погледи форум

Пуни Облик: Равногорски сабор
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Nisam nasao da ima ova ili slicna tema na ovom forumu, pa me interesuje sta se desava sa tim saborom. Kakve vrste ljudi dolaze na sabor, zasto je kazu sve manje i manje "naroda" na proslavi..
Takodje zasto u nijednom mediju nije objavljeno kada se odrzava ovogodisnji sabor..
Зато што се претворио у обичан вашар, Гучу мањег формата...
Требало би да је био сад за викенд... а вероватно је све мање људи јер то и није никаква прослава већ партијски митинг. Ја сам био последњи пут 2007. године, мада нисам ни ишао због сабора него само тад добио слободан викенд у војсци. У то време су се организовала два засебна сабора, нарцис суботом а Воја Михаиловић недељом, не знам како је данас...

Свакако је моја препорука да идеш горе у било ком другом термину и уживаш у природи, јер на сабору нема шта паметно да се види и доживи. Ту су људи који долазе због вашара и наравно они који мисле да су четници оно што виде у партизанским филмовима па покушавају да личе на то, част изузецима.
(11-05-2015, 03:57 PM)Златко Пише: [ -> ]Свакако је моја препорука да идеш горе у било ком другом термину и уживаш у природи, јер на сабору нема шта паметно да се види и доживи. Ту су људи који долазе због вашара и наравно они који мисле да су четници оно што виде у партизанским филмовима па покушавају да личе на то, част изузецима.

Ваистину!
Pa, ja sam bio i prosle godine , a i sada u subotu 09.05.2015. Ja ne gledam na te paljevine od ljudi, klinaca, ali mislim da ne bi trebalo odustajati od sabora samo zato sto postoje ljudi koji idu po vasarima, rostiljaju, kampuju itd.. Jeste da kvare utisak al ne moze se zabraniti, niti se treba povlaciti. Velika je Ravna Gora. Ipak je to i proslava pobede nad fasizmom.

Doduse ja sam i isao zbog setnje, kod mene ta setnja prelazi u tradiciju. Tometino polje- Rior- Ravna Gora, povratak drugim putem. Na RG odem do crkve, spomenika, ,pojedem pljeku, kolu pijem vec u povratku.
Nazalost isao sam sam, a nikoga nisam sreo usput , a nekad se redovno islo pesaka gore.. U katunima bilo ljudi..
(11-05-2015, 04:15 PM)slave Пише: [ -> ]Ja ne gledam na te paljevine od ljudi, klinaca

Свака ти част како успеваш кад су свуда око тебе...
Pa, ja se tamo ne zadrzavam , tako da mi ne smetaju. Recimo da su mi smesniji oni koji smatraju da su pobornici Ravnogorskog pokreta, a nece da odu jedamput godisnje tamo kada je sabor, vec izmisljaju opravdanja. Kad bi mogao da zamislis koliko sam km presao peske, i to ne putevima vec jarugama, i izgubio oko 9h bez odmora samo na pesacenje, a pola sata za posetu crkvi, mauzoleju, i na s nogu pojedenu pljeskavicu i popijenu kolu, mozda bi shvatio da nikako ne mogu da mi smetaju takvi ljudi.

Mada kada bi dosao autom sa drustvom na dva dana, verovatno bi se smorio, i samo se opterecivao ljudima oko sebe.
I mislim da ima dosta ljudi, koji su odvojili vremena i para da odu tamo , ali iskreno iz ljubavi prema RG i njenom znacenju za nas narod..
Када неко бекрија под шатром два дана док му на столу играју го-го играчице не видим какве то везе има са идејом Равне Горе. Чак је неумесно поредити са Гучом и то је оно што одвраћа људе.
На телевизији Прва била је репортажа у трајању од целог минута (мада ми је и то било превише за нагледати се срамоте).
Чак није више ни политички скуп јер коме је требала Равна Гора за поене раније је то одрадио.
Najlakse je sedeti na netu i pricati. Ko hoce nadje nacin, ko nece gleda tv..
Ко хоће нађе начин. За шта?
Да поруши шатре и најури багру? Да се ослепи па да не гледа?
(11-05-2015, 05:06 PM)slave Пише: [ -> ]Pa, ja se tamo ne zadrzavam , tako da mi ne smetaju. Kad bi mogao da zamislis koliko sam km presao peske, i to ne putevima vec jarugama, i izgubio oko 9h bez odmora samo na pesacenje, a pola sata za posetu crkvui,mauzoleju, i na s nogu pojedenu pljeskavicu i popijenu kolu, mozda bi shvatio da nikako ne mogu da mi smetaju takvi ljudi

Па то све можеш и кад ниjе сабор....
(11-05-2015, 05:45 PM)DIDzM Пише: [ -> ]Када неко бекрија под шатром два дана док му на столу играју го-го играчице не видим какве то везе има са идејом Равне Горе. Чак је неумесно поредити са Гучом и то је оно што одвраћа људе.
На телевизији Прва била је репортажа у трајању од целог минута (мада ми је и то било превише за нагледати се срамоте).
Чак није више ни политички скуп јер коме је требала Равна Гора за поене раније је то одрадио.

И Дража је волио стриптиз и врућу крметину!
(11-05-2015, 05:51 PM)slave Пише: [ -> ]Najlakse je sedeti na netu i pricati. Ko hoce nadje nacin, ko nece gleda tv..

Твоја мисао звучи као да сви ми тражимо за компом оправдања зашто нећемо да идемо на сабор јер видимо само оно лоше и не видимо оно што је вредно. А управо те вредности које си навео су нам доступне сваки дан у години, сабор нема ништа са тим. Свакако да има гомила људи који из најбоље намере долазе, неко ко на свој начин воли то место и такође га не интересују негативне појаве, теби наравно свака част за обилазак целог краја. Исто тако нема ништа лоше у камповању на Равној Гори, роштиљању у природи уз ладно пиво, али се зна где је чему место. Стога, нико овде не бежи од Равне Горе већ се гади гледајући свој поводљиви народ како прави спрдњу од нечега што треба да је свето. Колико видим у заблуди си када мислиш да је врхунац патриотских осећања према равногорској идеји одлазак на сабор, па кажеш да су ти смешни Равногорци који ни тај један дан не могу да оду горе него траже оправдања. Управо је супротно, тај један дан углавном иду људи који желе неку фешту да виде, као и неупућени људи са најбољим намерама који воле РГ а којима између осталог не смета спрдња (или је не разумеју).

Држава је у једном тренутку стала иза организације сабора (ваљда за Коштуницине владавине), а и то није личило ни на шта. Војвода Веља Илић крка под шатром, са разгласа на бини песма Иде вук (тап 011, СПО ставио на свој цд и касету), дигли заставе савезника па неко пијан ноћу срушио стуб са америчком заставом, па онда америчку ставили где је била српска а нашу разапели између стубова јер није било времена да се бетонира нови... а плус за тај сабор министар Веља себи направио пут до Равне Горе од Чачка, док онај од Струганика који користи већина сабораша и људи целе године остао разваљен.

Пре пар година ми каже ортак (који нема благе везе о РГ, његова фирма возила сабораше): јој што ниси пошао са нама, знаш каква је певаљка била брате, оставили смо јој 500 евра, поломили смо се, много добро било горе, следеће године опет обавезно...
и онда дође ТВ, сними индијанце који ките гологузу певаљку док скаче по столу и у вестима назове такве четницима и равногорцима. Кад бих могао да клонирам Рачића, да поведе горе једно сто момака и да регулише ситуацију....

А нажалост није Равна Гора једини пример те наше глупости, у Грачаници нпр за Видовдан, ставе точилицу на улицу, људи купе пиво па се цирка у дворишту манастира док траје литургија, имаш утисак да си на концерту. А литургија се не чује од Срба који одваљени у 8 ујутро у кафићу преко пута славе уз Книнџу и Гоцу Лазаревић, јадно делује док свештеници и народ гледају у том правцу онако са мучнином јер заиста је та музика гласнија пошто долази са спрата кафића а тераса отворена. Наравно није проблем вашар, увек су и били вашари за Видовдан, али се знао ред а не овако ко неиживљена стока.
Равногорски покрет прославио Марков дан на Равној гори

Као и сваке године,и ове је прослављен Марков дан на Равној гори.Овај датум,8. Мај, је дан када је ђенерал Драгољуб Дража Михајловић подигао први устанак у поробљеној Европи против немачких фашиста и окупатора.

Равногорски покрет је, најјача патриотска организација која негује традиције ослободилачких и одбрамбених ратова у Србији.Директни настављачи светле Четничке традиције и традиције ЈВУО.Изврсном и величанственом организацијом овогодишње прославе , показано је чврсто јединство,одлична организација и велика снага овог покрета. Покрета који најбрже расте у Србији.Одлуком председника,ове године је,због финасиске ситуације наређено да се построје гардијски батаљони по областима.Шест стотина гардиста, из шест области са браћом из Отаџбине Србске је на овај дан постројено пред председником Предрагом Богићевићем.Гардом је командовао Миша Весић,командант гарде Равногорског покрета.Уз Јединице Равногорског покрета постројена су и браћа из јединице Четника Ваљева.Војвода Раде Чубрило је увеличао скуп својим присуством и гардиским водом његове прослављене јединице који је донео своју ратну заставу,лични поклон Војводе Момчила Ђујића.Импресиван утисак су оставиле јединице равногораца из Централне ,Источне,Јужне,Западне области опремљеношћу и дисциплином.Око 1200 слледбеника су посматрали и пратили овај програм и постројавање.

Помен код Споменика Крсте Кљајића је држало свештенство Ваљевске епархије.Присутнима и постројенима су се обратили:

Председник удружења Краљевина Србија, Марио Мајсторовић, и прочитао поздравно писмо ЊКВ Престолонаследника Александра 2.

Представник РП Отаџбине Србске,Јово Вукељић

Представник РП са Косова и Метохије

Председник РП Предраг Богићевић који је и прочитао поздравно писмо браће из дијаспоре и Организације Србских Четника Равне горе из Лондона које је послао господин Марко Говоруша секретар удружења.Богићевић је у свом говору изнео забринутост за стање нације,упозорио све релевантне субјекте да се постарају за побољшање стања нације. Упозорио је , да ако то не учине,реално је да се Равногорски покрет умеша у политичку утакмицу и покаже како се брине о држави и народу.

Обратио се и Академик Антоније Ђурић и емотивним говором подсетио све зашто смо ту и шта смо све претрпели да би смо одржали пламен слободе и части који су на том месту запалили наши претци.

Одржан јеи културно уметнички програм који су спремили чланови студенског удружења „СОКО“ из Јагодине,студенти учитељског факултета из Јагодине.Програм је завршен гусларском песмо.Потом су раногорци дали крв у акциј добровољног давања крви-„Дајем крв за Косово“

Још једном се показало да је доминантна организација равногорског покрета постала једини изворни и аутентични представник идеје четништва и равногорства.Потпуно независни од странчарења и уситњености,Равногорски покрет је у истину једина и основна снага идеје.

Овај величанствени дан је завршен заједничком скромном и војничком трпезом на којој је учествовало око 1600 равногораца.
http://www.ravnogorskipokret.com/
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42