(07-08-2017, 12:22 PM)Pravda Пише: [ -> ]Potrebna mi je pomoc u indentifikaciji osoba sa ove slike!Lice mi na Kalabiceve Gardiste a ne prepoznajem nikoga...
Izvor:Walter
Ни ја нисам успео да сазнам ко су. Један од њих личи на особу са фотографије ,, Кондор гази заставу ", па помислих да су Рачани али нисам сигуран.
Јеси питао Валтера одакле их је набавио?
(24-07-2017, 09:16 AM)Pravda Пише: [ -> ]Narednik Predrag Bogdanovic Brka stoji levo,pratilac pukovnika Keserovica.
Izvor:Aleksandar Dincic
Упоређивао сам ове две фотографије и чини ми се да је овај поред Брке исти човек као и на овој фотографији, тј. Ваздухопловни поручник Радивоје Милојевић, командант 1. Расинске бригаде.
Командант Књажевачког корпуса Божидар Миладиновић
![[Слика: AA04.jpg]](https://s18.postimg.org/anvznu993/AA04.jpg)
Е ову нисам виђао. Је ли била на продаји на неком сајту?
Jeste bila u prodaji odavno na ebay.
Prodavac ove slike na jednoj internet aukciji napisa da je na slici ustasa!Mladic sa slike ima crnu sajkacu i opanke,i rekao bih da je cetnik...............
Prodavac je iz Srbije a ne razlikuje cetnika od ustase.Tragedija
[
attachment=334]
Проблем је што је погрешно протумачио опис слике који је "WW2 Croatia", па је закључио да је борац усташа, а уствари је Србин из Босне, устаник, четник или партизан.
Poledjina je markirana latinicom,to ne mora da znaci nista.Vidjao sam takve poledjine, cini mi se sa istim potpisom na mnogim slikama cetnika iz Srbije.Mladic ima opanke vrlo slicne kao ovaj cetnik iz Sumadije.Mozda je iz Istocne Bosne taj mladic,tamo su nosili ovakve opanke.Ja bih rekao da je nas covek a ne partizan.
[
attachment=335]
Evo poledjine!Pise Agfa lupex,mozda je i Srbija,ko ce ga znati.Partzani nisu nosili ovakve sajkace ,to je sigurno.
[
attachment=336]
Slicna crna sajkaca je kod cetnika sa ove slike.
[
attachment=337]