Погледи форум

Пуни Облик: Четници против Немаца, галерија, 88 слика
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Ништа не видим на овој фотографији, превише је ситна. Ако Бане мисли на зграду касарне 58 пука, она није била у Чачку, него у Љубићу, што је тада било одвојено, тако да не знам одакле му доказ да је био у Чачку.
(20-01-2019, 09:05 PM)Николај Пише: [ -> ]
(18-01-2019, 03:55 PM)Mitic Пише: [ -> ]Бане Гајић: Tako da mogu da objavim i u srpsku istoriju večeras unesem jednu novu i ne tako beznačajnu fusnotu: Hajnrih Himler je 18. oktobra 1942. godine bio u gradu Čačak u zapadnoj Srbiji. Da se zna i upiše. Forenzički dokazi su u priloženim slikama i razglednici.

https://www.facebook.com/bane.gajic.37/p...5346922427

Можда је слетео на аеродром код Краљева (без улажења у саму варош) и одмах продужио за Чачак, па се грешком мислило да је све време био само у Краљеву. Који су докази да је био у Краљеву?
Нема доказа, не помиње ни онај есесовац што је писао књигу ''Напред, Принц Еуген'', имам ту књигу, имам још нешто, био је у КВ сигурно, мислим да су шансе 00000,1 да је свраћао до Чачка. Знали бисмо и из других извора.
(20-01-2019, 09:49 PM)Бенито Пише: [ -> ]Ништа не видим на овој фотографији, превише је ситна. Ако Бане мисли на зграду касарне 58 пука, она није била у Чачку, него у Љубићу, што је тада било одвојено, тако да не знам одакле му доказ да је био у Чачку.
Љубић је брдо, другачија је панорама, ово на слици је КВ.
Zgrada stare kasarne u Čačku, 100%.
(20-01-2019, 11:00 PM)Felix Пише: [ -> ]Zgrada stare kasarne u Čačku, 100%.

Зашто си сигуран?
(22-01-2019, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]
(20-01-2019, 11:00 PM)Felix Пише: [ -> ]Zgrada stare kasarne u Čačku, 100%.

Зашто си сигуран?

По оним старим фотографијама предратне фотографије у Чачку. Једино да је иста таква касанра постојала у Краљеву (Да ли је постојала?) Изглед зграде, прозори, број спратова, украси - све је буквално исто када се упореди она фотографија коју је Гајић пронашао са сликама старе војне касарне у Чачку. Даље, ту је потпуно раван и простран терен, мање више као и данас.

Такође, са тим се слажу и чачани - ваљда и то нешто значи Smile

Упоредите са: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/s...a_1909.jpg

И заборавите данашњи изглед потпуно оронуле зграде. Све што су могли комунисти и ови њихови наследници су упропастили, па и ову зграду.
Касарне су сличне, а ова се види баш слабо и из далека. И то одоздо, док сад испаде да ова у ЧА није на Љубићу, већ на равном, доле крај Мораве. Не кажем да није могуће, али Немци пишу о боравку Химлера у КВ, не помињу Чачак, не видим зашто не би.
Такође, Химлер је био због Операције Копаоник, а она није имала везе са Чачком.
(22-01-2019, 12:33 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Касарне су сличне, а ова се види баш слабо и из далека. И то одоздо, док сад испаде да ова у ЧА није на Љубићу, већ на равном, доле крај Мораве. Не кажем да није могуће, али Немци пишу о боравку Химлера у КВ, не помињу Чачак, не видим зашто не би.
Такође, Химлер је био због Операције Копаоник, а она није имала везе са Чачком.

Па и није Љубић већ практично почетак Атенице, одмах у близини градске болнице. То јесте раван крај и далеко од Мораве. Ево сателитских слика:

[Слика: 1-kasarna.png]
[Слика: 2-kasarna.png]

Друго, аеродром, колико се сећам није далеко од Чачка, он је негде између Чачка и Краљева, ближе Краљеву, али не много далеко од овог града.

Може бити више разлога зашто нису споменули Чачак, можда су се ту само на брзини нашли и наставили даље и једноставно нису сматрали за сходно да то помену. Можда су негде и споменули али ми немамо та документа. Ко ће то знати.
У сваком случају није улазио у Чачак, тако да Гајић није открио ништа.
(22-01-2019, 01:20 PM)Бенито Пише: [ -> ]У сваком случају није улазио у Чачак, тако да Гајић није открио ништа.

Како мислиш није улазио? Можда није био у центру града, и вероватно није, али и пре рата овај део где је касарна припадао је граду Чачку, па ту је одмах прекопута и стара предратна градска болница.
Гледам ову фотографију и схватам да ако је ово касарна није могла да се види овако, јер би се видела болница, између позиције Химлера и касарне.
Друго, далеко је то од града било у то време. Тај део зове се Кулиновци. Све су то пољане биле од касарне до близине кафане Цар Лазар.
И треће, и најважније, није укрстио ово своје " откриће" са било којим другим извором. Пре свега, могао је да провери четничке изворе. Нема шансе да овако важну ствар не би регистровао Раковић, када је јављао Чичи о много мање битним стварима.
Ово је, иначе, типично за аматере који су оптерећени тиме да су открили неку епохалну историјску чињеницу. Догоди се често да обогате историјско сећање, али ретко да пронађу нешто што мења суштину.
Обашка што је и моје мишљење да је ово сликано у пољу испод Ратарске школе у Краљеву, јер и ови војници личе на припаднике Принц Еуген дивизије. Тако им и изгледа опрема.
Погледај облик касарне на сателитском снимку и упореди са положајем Химлера и групације око њега као и положајем болнице. Болница се не може видети јер је практично превише улево у односу на формацију. Овако некако:

[Слика: 3-kasarna.png]
porsche 911 0 60 times

За ово око аматеризма се у потпуности слажем, али мислим да је у праву - барем када се пореде фотографије и данашњи саталитски преглед.

(22-01-2019, 03:23 PM)Felix Пише: [ -> ]Погледај облик касарне на сателитском снимку и упореди са положајем Химлера и групације око њега као и положајем болнице. Болница се не може видети јер је практично превише улево у односу на формацију. Овако некако:

[Слика: 3-kasarna.png]
porsche 911 0 60 times

За ово око аматеризма се у потпуности слажем, али мислим да је у праву - барем када се пореде фотографије и данашњи саталитски преглед.

Сада видех да ово што причам потврђује и Динчић на фејсбуку:

"Дивизија "Принц Еуген" је вршила акције од октобра па све до краја године. Копаоник је само једна од тих акција. Сви њени батаљони на подручју централне и западне Србије предузели су по један подухват. Копаоник (октобар), Гоч (октобар), Жупа (октобар), Јавор (октобар), Ибарски Колашин (октобар), Трстеник (новембар 1942), на простору Чачак-Рудник (новембар), Ваљево-Мионица (новембар), Ужице-Ариље (децембар), најзад Крагујевац-Топола (децембар). И сви ти подухвати праћени су великим страдањем становништва и заробљеника - припадника ЈВУО

Бодрио тамошњи батаљон који је кренуо да "чисти" простор на Руднику.

Јесте, Чачак је. Ту је био смешен један од батаљона дивизије "Принц Еуген""
Није Чачак сигурно, поготово не та касарна. Све около те касарне су брда, а овде се уопште не виде.
И нећу више писати, глупо ми је да се понављам. Ово ко је једном видео ту касарну у Кулиновцима зна да то нема везе са постављеном фотографијом на којој је Химлер.
(22-01-2019, 04:24 PM)Бенито Пише: [ -> ]Није Чачак сигурно, поготово не та касарна. Све около те касарне су брда, а овде се уопште не виде.
И нећу више писати, глупо ми је да се понављам. Ово ко је једном видео ту касарну у Кулиновцима зна да то нема везе са постављеном фотографијом на којој је Химлер.

Динчић сигурно напамет не прича. Уосталом, нека се укључи овде, мада је овим што сам пренео већ све довољно речено.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16