Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(07-01-2019, 11:14 PM)пек Пише:  Зашто су Немци стрељали Карапашевића?

Василија Карапашевића је убио пуковник Љуба Бабић, командант Великоморавске групе одреда. Љуба Бабић је у ствари Алберхт Шиндлер (Барон Алберхт Шиндлер фон Клејстенбург) који се због љубави према лепој Српкињи Јелени Бућин одрекао немачког порекла и постао Србин.
Обрачун је настао зато што је Карапашевић пронашао код неких побијених Леонидиних четника неколико килограма злата из нересничких рудника. То је Бабићу наводно дојавила његова „вереница“ Слободанка Станишић – Беба, немачки обавештајац. Бабић је побеснео и у ноћи 10. дец. 1941. упао у Карапашевићев штаб и убио га лично из машингевера.
Одговори

Војвода Милорад Милосављевић Рода ,Ђура Смедеревац и Драгутин Редић какав је њихов однос био према Чичи и ЈВуО?
Одговори

Да ли је свештеник из Средњева кога су убили партизани 1941.( мислим да се звао Војислав Стоиљковић) био Љотићев кум?
Одговори

(08-01-2019, 01:46 PM)Болстон Пише:  Војвода Милорад Милосављевић Рода ,Ђура Смедеревац и Драгутин Редић какав је њихов однос био према Чичи и ЈВуО?
Родин негативан и он је убијен од Кесеровићевих четника. За ову двојицу не знам.
Одговори

(08-01-2019, 02:36 PM)пек Пише:  Да ли је свештеник из Средњева кога су убили партизани 1941.( мислим да се звао Војислав Стоиљковић) био Љотићев кум?
Није ми познато.
Одговори

Слушао сам од старих једну анегдоту каже овако
Сусретну се један Недићев машиновођа и један усташки па му овај наш каже" И бре кол'ка ти је кокарда већа него држава".Мене занима да ли су се стварно сусретали или ма који чиновник са усташким и какав је био Недићев и Љотићев однос према НДХ-а.?
Одговори

Садашњим речником били су коалициони партнери.
Један мање, а један више.
Одговори

(08-01-2019, 05:27 PM)Болстон Пише:  Слушао сам од старих једну анегдоту каже овако
Сусретну се један Недићев машиновођа и један усташки па му овај наш каже" И бре кол'ка ти је кокарда већа него држава".Мене занима да ли су се стварно сусретали или ма који чиновник са усташким и какав је био Недићев и Љотићев однос према НДХ-а.?

Машиновође су се нпр сретале и заједно радиле у Вишеграду.Касније су Срби,под другим фирмама возили возове,конкретно у Вишеграду један је возом доста људи довукао и спасао.Имам негде име човека,пронаћи ћу.Написаћу овде
Одговори

А Недић и Љотић какав је њихов био став према НДХ и да ли су имали било какве контакте са усташама?

Видео сам одговор када сам поново поставио питање
Одговори

Недић је водио преговоре са Павелићем преко посредника у другој половини 1941, али пошто се о томе не говори у документима из каснијег периода, вероватно од тога није било ништа. Није сигурно ни о чему су преговарали.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Милисав желим да питам јели су КОМУНИСТИ ткз ПАРТИЗАНИ имали текнику за производње гасне бомбе?
АКО НИСУ како спекулирам.

ОДАКЛЕ МИСЛИТЕ ДА СУ ИХ СНАДЕВАЛИ?

Колико војнике Војске Краљевине Југославије извршили падобранску обуку?

Колико КОМУНИСТИ ткз су извршили падобранску обуку у дригог светског рата? И где су ту школу извршили у окупираној Краљевини?
Одговори

Милославе, да ли си можда чуо, да су удбаши који су шездесетих писали фељтон о Калабићу, учествовали и у писању мемоара, принца Ђорђа Карађорђевића, да ли има истине у томе? Могу и остали форумаши одговорити.
Одговори

Можда, али само у припреми за штампу. Дакле, у цензорском смислу. Не верујем да су нешто много интервенисали.
Ђорђе је под број један био писменији од комуниста и то много, а под број два мрзео је и покојног брата, и брата од стрица и синовца краља више него комунисти. Када се споје тако две важне чињенице, добија се књига какви су његови мемоари.
Тужно је што данас, чак и професионални историчари ту књигу узимају као примарни извор, а јасно је да она не може да прође ни елементарну критику извора. О популарности тог дела међу њет историчарима и уметницима нео-титоистичке провинијенције не треба ни трошити речи.
Одговори

Хвала!
Комунисти су зналачки искористили и њега и Солунски процес, за обрачун са династијом, пре свега краљем Александром.
Интересантно је да су и данас веома популарни и Ђорђе, Апис, Мустафа Голубић у кругу тзв. како их ја зовем удбашких националиста. Smile
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 14 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним