Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(08-03-2019, 07:20 PM)Gargamel Пише:  Zna neko ko je bio ovaj lik pozadi slike pise Bora Lj. Dimitrijevic?

https://www.4shared.com/photo/7jPxKAu-gm...6copy.html

Исто из Гарде.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Давно сам поставио фотографију уз опис:

Павловић, Калабић, Арсенијевић и Кондор. Ни тада, а ни сада, нисам успео да утврдим ко је официр на коњу кога нисмо препознали. Очигледно је да је у питању неко од виших официра ВК или неки ком. корпуса. Волео бих да чујем ваше мишљење.

[Слика: 75573-1242693912446107-4716833419507407245-n.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Можда Ајдачић? Личи, а и логично је да буде, то су његови крајеви.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Или Дуја Смиљанић
Одговори

Где је тада био потпуковник Андрија Јевремовић? Ово је јун 1943.
Одговори

А ко каже да је официр? Баја
Може да буде командант среза или нека слична функција?
Говорите ли о човеку без браде?
Одговори

Занимљив је кожни мантил Павловића у јуну Smile
Сад нешто гледам нпр. ове слике и са прославе Видовдана, колико су сви забундани ко да је јануар.
Одговори

(09-03-2019, 12:25 AM)Бенито Пише:  А ко каже да је официр? Баја
Може да буде командант среза или нека слична функција?
Говорите ли о човеку без браде?

Сугурно знам да је официр ранга Калабића и Кондора, дакле ком. корпуса. Тачно је да личи на Дују али није он.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(09-03-2019, 12:16 AM)Милослав Самарџић Пише:  Где је тада био потпуковник Андрија Јевремовић? Ово је јун 1943.

Није Јевремовић, имам његових предратних фотографија и једну из рата. Јевремовић тад није био у организацију ЈВуО већ у Недићевој апаратури.

Одговори

Упоређујући више различитих извора установио сам да је у питању била заклетва Црногорске бригаде, ГКГ, и Златиборског корпуса. Калабић је лета 43. био у инспекцији ЗК и у почетку сам стекао утисак да је у том периоду настала фотографија.

Одговори

Ајдачић?
Одговори

(08-03-2019, 10:15 PM)Николај Пише:  Можда Ајдачић? Личи, а и логично је да буде, то су његови крајеви.

Није Ајдачић. Smile

Да ки неко има фотографију кап. Обрена Ристовића? Он је у то време био ком. Пожешког корпуса?

Одговори

(09-03-2019, 01:34 PM)Перун Пише:  
(08-03-2019, 10:15 PM)Николај Пише:  Можда Ајдачић? Личи, а и логично је да буде, то су његови крајеви.

Није Ајдачић. Smile

Да ки неко има фотографију кап. Обрена Ристовића? Он је у то време био ком. Пожешког корпуса?
Само предратну, неће користити.
Одговори

Личи ли бар мало?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 13 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним