Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Таман посла да се каже "комунистички злочини". Ваздан је то нека репресија, терор, насиље, тортура, реваншизам...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Знам за ово.Мој кум,који ми је крстио децу живи у Годовику,одатле су његови.За Видана сам чуо 90-тих ко средњошколац,сећам се да сам мислио да је ту доста претеривања,митова итд.Хиљаду пута сам прошао поред те куће,и увек се питао,шта и како га је терало да иде из злочина у злочин.Гавриловић прати њега још од 1982-83-ће.Познајем Мићиће у Пожеги,диван свет,поштен.Шта се ту догодило,ко зна,не дај Боже више никад.
ПС-Он је ваљда у немилости,због афера са С.Гласником,у време директоровања.Било је неких суђења ту.Парадоксално,Гласник издао Српску причу и још доста националних књига.На полици нпр књига Српска православна црква под комунизмом,а поред хроно кувар,или Весна Дедић,Јелена Бачић Алимпић итд.Једна је била књижара НИКОЛА ПАШИЋ.Тешко ће се оно икад поновити.