Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

По мојим сазнањима, дошао је у дослуху са југословенском удбом да нађе место где је сакрио злато. План је био да се тале после кад ископају.
Проблем је био у томе што је рецепционер радио за чачанску удбу и јавио директно Раденку Мандићу да је неко сумњиво лице у мотелу и да дању обилази терен. Тако се и Мандић умешао у причу.
Али, судећи по томе што је Попов нормално напустио Југославију, изгледа да је договор испоштован.
Наравно, ми читамо верзију како је удба генијална и како је спречила акцију страног агента. Скојевац
Одговори

(23-05-2019, 10:22 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Госин Самарџићу,колико је тачна прича да је Душко Попов по налогу британске владе или њихових служби,дошао у Југославију 1965. да тражи неко четничко благо у овчарско кабларској клисури? Наводно је одсео у хотелу " Каблар" и преко дана изигравао туристу и шетао а ноћу осветљавајући пут лампама копао по клисури тражећи то благо. То је, наводно, био повод за акцију УДБЕ "Морава" која га је провалили шта ту ради али ни они нису имали успеха у налажењу. Ту су довели и бившег четника из Блаца који је одбио да сарађује са њима па је због тога настрадао? Слична је и прича за оно благо у околини Ниша за које је, наводно, знао само бивши новинар Политике Ратибор Сотировић али ни он није хтео да сарађује па то благо остаде мистерије до дан данас. Има ли истине у тим причама или је опет нека комуњарска подметачина на делу?
Оно што с епоуздано зна, то је да је после рата долазио пуковник Бил Хадсон, који је сакрио око Чачка милион фунти које је требало да да Дражи. Ухапшен је, па пуштен, а Бритнаци га протерали у Јужну Африку.
Вероватно је то друго само прича укорењена у овом првом.
Одговори

Samardžiću,
Imate li vi predstavu koliko je tad vredelo milion funti?
Nema šanse da su mu poslali toliko para.

Sve i da su mu dali zlato i da ste računali današnju vrednost zlata, opet je previše.
Одговори

(23-05-2019, 11:18 PM)ватхра Пише:  Samardžiću,
Imate li vi predstavu koliko je tad vredelo milion funti?
Nema šanse da su mu poslali toliko para.

Sve i da su mu dali zlato i da ste računali današnju vrednost zlata, opet je previše.

Сад сам проверио. Реч је о злату и дијамантима који су према процени из 2005. године тада вредели 3.000.000 долара. Дакле данас око 4.000.000 долара. Извор је чланак Слободана Кљакића у ''Политици'' од 17. августа 2005. године.
Дакле, није милион фунти 1941, већ мање, али огромне паре свакако.
Одговори

To bi bilo 100 kila zlata.
Ipak mislim da je to nerealna količina.
Makar zbog toga da to treba nositi, pored radio stanice i svega.
Одговори

Мање, због дијаманата. Кљакић је наводио документа, ваљда је погодио.
Одговори

Питање за господина Самаџића, с обзиром да сте најавили снимање филмова продукције Погледи о рату 1999. како Ви видите и коментаришете филмове Слађане Зарић о Кошарама и овај вечерас о Паштрику? Поздрав.
Одговори

(26-05-2019, 10:27 PM)NikolaKG1987 Пише:  Питање за господина Самаџића, с обзиром да сте најавили снимање филмова продукције Погледи о рату 1999. како Ви видите и коментаришете филмове Слађане Зарић о Кошарама и овај вечерас о Паштрику? Поздрав.
Овај вечерас нисам гледао, а они раније мислим да су добри.
Само што мислим да су пренаглашени наши губици у односу на непријатељске, ја бих раздвојио причу о губицима од филмова о биткама. Наравно, губици се помињу и у филмовима у биткама, али мислим да их треба помињати сразмерно.
Друго, за неке ствари је можда још рано да се прича/снима.
Нисам, иначе, најавио, само сам рекао да бих волео да снимимо, не документарни, већ играни. Можда једног дана, никад се не зна.
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=oRcUil6VqZI

Знам да сте помињали то као могућност када сте негде гостовали, мислим на Балкан Инфо-у али се не сећам тачно, а пошто већ имате искуства, хтео сам да чујем Ваше мишљење... Мени се филмови свиђају, мислим да су сасвим добро урађени, наравно ништа није савршено, али доста је више позитивних утисака... Smile

Када будете имали времена, погледајте. Поздрав Smile
Одговори

Одговори

Господине Самарџићу, негде на интернету сам прочитао да захтев ПОКС-а да Србија треба да тражи надокнаду од Хрватске и Словеније због фабрика које су исељене из Србије од 1955. па надаље. Сви смо читали о поверљивим документима ЦИА-је и о 70 фабрика које су пресељене у Хрватску и Словенију ( као и највећа метална преса из нашег Крагујевца у Сплит ). Интересује ме да ли је неко истраживао колико је заиста од тада изнето постројења и фабрика из Србије и о којој вредности је реч, било у тадашњој вредности или данашњој? Поздрав.
Одговори

(06-06-2019, 01:59 PM)NikolaKG1987 Пише:  Господине Самарџићу, негде на интернету сам прочитао да захтев ПОКС-а да Србија треба да тражи надокнаду од Хрватске и Словеније због фабрика које су исељене из Србије од 1955. па надаље. Сви смо читали о поверљивим документима ЦИА-је и о 70 фабрика које су пресељене у Хрватску и Словенију ( као и највећа метална преса из нашег Крагујевца у Сплит ). Интересује ме да ли је неко истраживао колико је заиста од тада изнето постројења и фабрика из Србије и о којој вредности је реч, било у тадашњој вредности или данашњој? Поздрав.

Само из Крагујевца, из војне фабрике и фабрике аутомобила је премештено неколико погона на разна места по бившој Југославији.Наши нови суграђани су ваљда хтели мало да обрадују своје земљаке па су им на та забачена и неразвијена места слали нешто туђе односно крагујевачко и српско.
Одговори

Шта има ПОКС да предлаже он је на власти па нек то учини, остало је лепо одговорио ЈВуО-КГ.
Одговори

(06-06-2019, 01:59 PM)NikolaKG1987 Пише:  Господине Самарџићу, негде на интернету сам прочитао да захтев ПОКС-а да Србија треба да тражи надокнаду од Хрватске и Словеније због фабрика које су исељене из Србије од 1955. па надаље. Сви смо читали о поверљивим документима ЦИА-је и о 70 фабрика које су пресељене у Хрватску и Словенију ( као и највећа метална преса из нашег Крагујевца у Сплит ). Интересује ме да ли је неко истраживао колико је заиста од тада изнето постројења и фабрика из Србије и о којој вредности је реч, било у тадашњој вредности или данашњој? Поздрав.
Ниоје само у Словенији и Хрватску, већ и у Босну и Херцеговину. Из Крагујевца однета је фабрика топова у Травник, из београда фабрике авиона у Мостар...
Могу се на интернету наћи делимични спискове. Десетине милјарди су у питању свакако, али није то највећа штета, јер је доста пропало и тамо где је однето. Највећа штета је комунизам сам по себи, јер уништава све редом.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним