Поруке: 372
Теме: 9
Придружен: Jun 2019
Углед:
264
Сад пронађох, хвала, траје од 5. до 27. новембра.
Поруке: 14,524
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Ха,ха па они су чудо невиђено. Зачудих се што су уопште дозволили такву изложбу. Само 22 дана?????!!!!! Уместо да им буде у сталној поставци.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(04-11-2019, 10:52 PM)Бенито Пише: Мислио сам да никог не интересује. А изгледа и да не интересује.
Интересује нас, али не стижемо да све постигнемо.
(04-11-2019, 11:42 PM)Бенито Пише: Зато што је схватио да се све време држао дипломатских и политичких конвенција "старе Европе", а дошло је ново, америчко време. Поготово, што је био највећи англофил у историји Србије и убеђени либерал енглеског типа, а управо на тлу Енглеске где је провео свој мандат председника Југословенске владе, доживео је да су га Енглези девалвирали управо непоштујући те конвенције.
Да ли је био највећи англофил, то је питање, али да је био велики то је неупитно.
Бити Србин православац, а бити англофил је права правцата перверзија. Contradictio in adjecto! И то јесте једна од највећих историјских грешака наших интелектуалаца.
Хајде Добрице, објасни ти мени како можемо волети нацију која је друге крви (германске), друге вере (хришћански јеретици и шизматици), при чему је приде и колонијална сила (највећа и најкрвавија у историји)? А све време ради против интереса Србије, Русије и православља. Објасни ти мени који је то тачно психички поремећај?! Постоји неколико могућих објашњења. Или је човек плаћеник, или је суштински глуп, или је потпуни лудак мазохистичког типа.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 07-11-2019, 10:41 AM од
Vlad Alekš.)
Углед:
515
(07-11-2019, 12:12 PM)Бенито Пише: Који Добрица???

Бенито је Добрица на италијанском.
И од свега што сам написао само то си имао да ми одговориш?
(Последња измена: 07-11-2019, 01:23 PM од
Vlad Alekš.)
Поруке: 372
Теме: 9
Придружен: Jun 2019
Углед:
264
Изложба је врло добра, фотографије, текстови, примерци Јовановићевих дела, краљеви укази, кратак филм где видимо Слободана и Правду, као и слајдове из приватне архиве Јовановића, затим личне ствари, наочаре, штап, застава Југославије уз коју је сахрањен итд.
Да би била одлична, а не врло добра, фалило је да не буде непријатног изненађења у одељку "Други светски рат".
Углед:
515
(07-11-2019, 06:27 PM)Бенито Пише: Немам шта да Ти одговорим. Тражиш од мене вредносне судове, а то није моје да чиним.
Констатовао сам да је био англофил и српски националиста. То што нама данас то није природно не значи да он то није био.
Шта је проблем дати вредносни суд? Ми смо овде анонимни дискутанти. Дакле, имамо вишак слободе и мањак одговорности, што би рекао Гледстон Дизраелију. Кад смо код Гледстона, јесам, хвала на питању, прочитао сам ту Слободанову књижицу. Прочитао сам скоро све из његових сабраних дела (Стојковић, Самарџић - 1990.). Вође Француске Буржоаске Револуције прочитао сам неколико пута, барем 5 пута. Та књига ми је интересантнија од многих авантуристичких романа. Слободан јесте имао и ширину, и дубину, и висину. Али, треба да се помиримо са судбом клетом да нико од смртника није савршен, па чак ни он. Морамо стално имати на уму, док читамо његове текстове, да је био велики англофил. Што је потпуно погрешно. И аутошовинистички, што би рекао Зоран Ћирјаковић.
Углед:
515
(23-11-2019, 12:09 PM)Бенито Пише: У овој емисији је др Павловић, иначе један од бољих српских историчара, рекао култну реченицу:
" Бојим се да кад би сада дошао међу нас Слободан Јовановић, да нас не би препознао."

Гледао сам ову емисију.
Заборавих да напоменем још једну битну ставку. Он је био и пројугословенски настројен. У "Порукама", на пример, анализира прагматичност Југославије. Поставља сам себи питање - да ли је требало да Србија после Првог светског рата одјебе Југославију, освоји територије за које је сматрала да су њене и да постави плот. Баш тим речима - плот! И да тако стави велике силе преде свршен чин. Баш као и Д' Анунцио што је учинио са "Фиуме". На крају изводи закључак да је по Србе корисније да буду у Југославији због геостратешких интереса. Не знам да ли је горе бити Србин, а бити и англофил или бити и Југословен.

Кажем вам, заиста вам кажем - сваку Југославију у мутну Марицу!
Углед:
515
(29-11-2019, 07:35 AM)Горски штаб 52 Пише: Нисам хтео да качим док не прође изложба, а и у току моје посете није било никога кога бих могао да питам шта ова слика тражи у одељку "Други светски рат" на изложби о Слободану Јовановићу. Вероватно је ту да би се он који пут преврнуо у гробу. Они који су му судили и осудили га и због којих није више могао да се врати у своју отаџбину данас су заслужили место на једном оваквом догађају.
![[Слика: 20191109-165804.jpg]](https://i.postimg.cc/8C3DnN4v/20191109-165804.jpg)
Дозволите ми да будем мало циничан.
Који вектор може бити заједнички именитељ Слободана Јовановића и сатанистичких терориста са ове слике? У питању је англофилство и пројугословенство.
Поруке: 14,524
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Питам супругу да ли је ишла да види изложбу, а она ми вели:" Неће ваљда Борис Милосављевић да ме учи ко је био Слободан Јовановић." Помислих да је сујета у питању, а сад видим да је била у праву.