Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

(15-03-2020, 11:44 AM)Бенито Пише:  Оваквог болесника Србија није видела у својој богатој историји препуној разноразних комунистичких испрдака на власти. Чим је осетио да га је Вашингтон пустио низ воду, решио је да стави цео народ у катастрофу да би он опстао.

https://i.postimg.cc/xTWQQz9v/IMG-05947f...bb00-V.jpg

Црвена куга је гора од овог вируса!
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

С тим да је ово ванредно стање неупоредиво са оним после убиства Ђинђића. Затвориће нас као пацове. Једина наша слобода биће да гледамо ове његове курвице на националној фреквенцији.
Да не говоримо о апсолутној неспособности његове страначке администрације да воде државу и друштво у случају ванредног стања. Људи којима ниједан српски сељак не би поверио две козе на два сата, одлучиваће о сложеним питањима.
Посебно је упадљиво ћутање опозиције. Јутрос сам покушао да нађем реакцију неког опозиционог лидера. Нико ни речи о увођењу ванредног стања. Велики су то слободари- сви се упишали у гаће од Вучићеве удбе.
Одговори

У Данској, каже неко на Твитеру који је кратко то описао на француском, предлажу закон којим би Полиција имала овлашћења да уђе у нечији дом уколико се сумња да је заражен, јел ово тачно Јеремија?Шок
https://politiken.dk/indland/politik/art...9b4KAALxhg

Слобода или Смрт!
Одговори

(15-03-2020, 02:46 PM)Коста Пише:  У Данској, каже неко на Твитеру који је кратко то описао на француском, предлажу закон којим би Полиција имала овлашћења да уђе у нечији дом уколико се сумња да је заражен, јел ово тачно Јеремија?Шок
https://politiken.dk/indland/politik/art...9b4KAALxhg

Линк говори о предлогу закона о коме ће се гласати у четвртак.
Тренутно полиција интервенише по пријави грађана ако неко коме је одређен кућни карантин то не поштује. Полиција тада без судског налога улази у кућу што је било незамисливо до пре само недељу - две дана.
Иначе, ако се усвоји предложени закон (а хоће) то ће бити први пут од Другог св. рата да се у Данској ускраћују људска права илити уводи плицијски час.
Одговори

(15-03-2020, 04:09 PM)Јеремија Пише:  
(15-03-2020, 02:46 PM)Коста Пише:  У Данској, каже неко на Твитеру који је кратко то описао на француском, предлажу закон којим би Полиција имала овлашћења да уђе у нечији дом уколико се сумња да је заражен, јел ово тачно Јеремија?Шок
https://politiken.dk/indland/politik/art...9b4KAALxhg

Линк говори о предлогу закона о коме ће се гласати у четвртак.
Тренутно полиција интервенише по пријави грађана ако неко коме је одређен кућни карантин то не поштује. Полиција тада без судског налога улази у кућу што је било незамисливо до пре само недељу - две дана.
Иначе, ако се усвоји предложени закон (а хоће) то ће бити први пут од Другог св. рата да се у Данској ускраћују људска права илити уводи плицијски час.

Хммм...ми маторији знамо кака је ситувација на Гњилежном Западу гледе љуцкиправа, ама да се ова млађарија не заноси к'о ми оне далеке '74-е, па само да јавимо:

ОЂЕКАРЕ АКО СТАНУЈЕШ У СТАМБЕНОЈ ЗГРАДИ (па макар то био и кондо од мелеон) МОЖ'ДА ТИ СЕ ДЕСИ ДА ТИ ЕКИПА ЗА ЗАПРАШИВАЊЕ ПРОТИВ ИНСЕКАТА УЉЕГНЕ УКУЋУ СИЛОМ, ТО ЈЕСТ ДА ОБИЈЕ БРАВУ, АКО НИЈЕСИ ТУ ИЛ'НИЈЕСИ ЗНАО!

Ако имаш кућер и живиш усред града могу да ти нареде да шишаш траву редовно, ОЂЕКАРЕ СУ АЛЕРГИЧНИ НА ВИСОКУ ТРАВУ СА ДИВЉИМ ЦВИЈЕЋЕМ, ШИШАЊЕ ТРАВЕ НА ЋЕЛАВО ЈЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКА ОБАВЕЗА К'О ФРИЗУРА САД МОДЕРНА У NOVOSRB ЗВАНА "ТАФ ЛУК"!

Такође суво лисје ујесен...нема идила према сувом лишћу, ође је комшилук снабдевен дуваљкама које урлају к'о сирене, нема мира док и последњи лист није одуван и уклоњен к'о најцрњи душманин и спакован у жуте најлон кесе!

Ако убјежиш мало подаље навали ти локални камион-гртал'ца сметове снијега предкућу па мораш да платиш рекет да те омања машина избави да мо'ш да видиш свијета до пролећа које ођекаре долази неђе крајем маја...и шире!

Што се тиче короне, неки дан бејасмо уград послом...ништа, нема панике све нормално!

Међутим!

Морадосмо јопет јуче професија зове (отпушивање клозета, зна Кизо к'о да је свако гомно лично одмерачио), кад оно....на улазу у шопинг за богатије стоји велики плакат са руком у знаку СТОП, ка'е "НЕ УЛАЗИТЕ ОВАМО АКО ИАМТЕ СИМПТОМЕ...бла, бла..."!

У мало скромијем шопинг центру за пучину...нема упозорења ама пучина све покуповала, полице полу-празне к'о у блгара за веме Тодора Живкова...куку леле, шта ће тек да бидне кад понсетане свега!

Ја рек'о да докупим мало залиха пиринча, иду Благовијести, биће добро уз рибу јербо ми имамо рибе у замрзивачу онолико, то к'о китови човече...кад оно....НЕМА ПИРИНЧА, СВЕ РАЗВУКЛА ПУЧИНА, СТОКА ЈЕДНА ГРДНА!

У повратку радио јавља нема путовања, општа паника све у знаку да је и Трудо са Софијом у карантину, наводе и број изумрлих и то све са истим РАДОСНИМ ГЛАСОМ!

Наиме ође је забрањено да водитељи најављују било шта суморним гласом к'о оно "УМРО ЈЕ ДРУГ ТИТО!". Мала дигресија, то беше оно онда кад су Кизини и Шумијеви пиждрили данима, горко, неутешно!

Ођекаре водитељке мора да су увек насмејане па макар и коментарисале атомске бомбе на Џујорк и Сикаго!

Већина има те јастучиће угарђене у образе...како се оно зваше...па кад се некако насмеју не могу пос'да врате образе у прву...Шта'ш!

Од нас толичко из земље ђе мо'ш да допа'неш затвора ако шутнеш пса или помилујеш дијете!

Јок

ПС

Иначе нами никад није у животу падало напамет да шутнемо пса све док се није појавио Дарко Трифуновић!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Имајући у виду колики су бројеви у Италији, мислим да су они данас некако поверљива статистика.
Изгледа да деца ретко иду у болнице и то због лаких симптома, такве задржавају у болницама из опреза и после неколико дана отпуштају. Барем су тако рекли.
Евидентирано је да су жене мање угрожене од мушкараца, пре пар дана су изјавили да 75% пацијената чине мушкарци и само 25% жене.
Нисам лекар а претпостављам да има изузетака и то могу бити оне жене и деца и све особе свих узраста који боле од тешких патологија.
Најугроженији су дакле старе особе оба пола, болесници, мушкарци средњег узраста и ређе и млади мушкарци.
Изгледа дакле да као што се догађа са обичном грипом, жене су углавном отпорније болести, кажем углавном јер као што сам рекао могу да има ко зна изузетака.

Треба одвојити децу од деда и бака, ради сигурности ових последњих, дакле могу се поздравити само преко мобилних.
Ово што следи узмите чисто као мој лични став, колико то може да вреди. Нису то никако јавили. По мени би требало одвојити и мушкарце од жена.
Младе позитивне жене могу да не показују никакве симптоме, међутим могу преносити болест мушкарцима, а могу деловати у добробит породице и друштва.
Младе и здраве жене могу да нас лече и спасе.
Требале би лекарке и болничарке да замене и мушке колеге, ако је то могуће, али нажалост нема довољно стручњака.
Актуелно у неким болницама Ломбардије лекари сасвим другачије стручни као на пример дерматолози итд раде на реанимацији и уче се у управљење тих спасоносних алата.
Такве би требало спремити и у Србији.

Један млади писац, сардињанац, не могу никако да му се сетим имена, у директном интернетском преносу, открио је да боли од самог рођења од „медитеранске таласемије“. То је једна болест која је раширена посебно на том острву. Па зато мора у строгој изолацији.
Такве попут њега живе од прелива крви, а с обзиром да је данас забележено у Италији због те кризе смањење донирања крви, он је апеловао на то да се то поправи.
Људи могу донирати крви не наравно, никако у болницама, а у мобилним пунктовима и сепаратним локацијама, у некакој сигурности.

Неки водитељи програма апелују такође да се ових дана људи не возе аутомобилима или мотоциклима, ако није баш потребно, и свакако да избегавају било које опасно понашање, како не би у случају несреће отежили рад лекара управо ових дана.
Неки су толико савесни у томе, да јуче жена из стана изнад, са терасе спазила човека са бициклом! и не знам колико шаљиво, колико озбиљно, рекла му је: „Шта се возиш бициклом? Ако ти се догоди несрећа, има да наметнеш срање у ургентну!“
Насмејали смо од тога.

Сачувати добро расположење данас је више него потребно.
Вести су депресивне. Музика помаже, поготова она млада, енергична.
Нађите једну добру занимацију или хоби, нешто што вас заноси.

Шта се тиче осталог
у Италији се ових дана у већим градовима пева и свира на балконима.
Познати певачи организују концерти in stream са својих кућа.
Један лик у Риму спремио је један диџеј-сет на тераси и музику је пуцао бучно.
Неки отпевају националну химну.
Јуче је хит био “Azzurro” Адриана Челентаноа.
У Напуљу с обзиром да актуелно нема загрљаја, са балкона старог града жене су певале песму „Загрли ме“ неког тамошњег певача по презимену Санино.
Кажем овако јер – то је чудно- певачи и певачице које певају на напуљском наречју, тамо су праве звезде, а само 100 километара северно од тог града нико зна за њих!
Одговори

Просветару,
Ниси ваљда '74-е гур' о МАСПОК? Болан, окаснио си био три године...

Лука,
Док је тог духа биће и тог народа. Никако ми не леже Германи.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Та прича о забрани окупљања више од 100 људи је по мени доста смешна.
Вирус може да скочи од једног човека до другог. Не треба нека арена или стадион за то.
На улицама италијанских градова нема скоро људи, а кинески лекари придошли на помоћ заметили су да на улицама има још превише људи!
Одговори

Ево, коначно се неко огласио, да не испадам једини на целом српском интернету. Родољуб Шабић је на Твитер профилу објаснио која је разлика између ванредне ситуације и ванредног стања. Просто је то објаснио "Бог и шеширџија".
Одговори

(15-03-2020, 06:53 PM)Бенито Пише:  Ево, коначно се неко огласио, да не испадам једини на целом српском интернету. Родољуб Шабић је на Твитер профилу објаснио која је разлика између ванредне ситуације и ванредног стања. Просто је то објаснио "Бог и шеширџија".

Огласио се и Боле из Чачка, вели....." Ево да будем максимално конструктиван: који је смисао увођења ванредног стања ако они који остају да раде не носе маске и рукавице, а немају их ни сви они који ће морати да излазе из кућа до продавница и апотека, као што немају ни средстава за дезинфекцију кад се врате кући? "
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

И? Шта је порука овог реаговања Бошка Обрадовића ?
Мере нису довољно жестоке???
У политичкој теорији, од када је света, познато је прво правило политичке борбе- НЕМА ТАБУ ТЕМЕ.
Прво правило за деловање опозиције- ВЛАСТ НИКАДА НИЈЕ У ПРАВУ.
Увођење било какве ванредне ситуације, а поготово ванредног стања, свака опозиција би требало да сматра црвеном марамом и да се оштро томе супростави.
А шта ради наша опозиција?
Или ћути, или као Обрадовић жали што раније није уведено.
О чему се, заправо, овде ради?
Вашингтон је заштитио опозицију и стао иза њихове одлуке о бојкоту, што је и саопштено Вучићу. То опозиција зна и сада ликује, знајући да су Вучићу дани одбројани. Зато сада ћуте и чекају да се све заврши само од себе.
Не само да се неће завршити само од себе, што видимо из приложеног, него је ово само показатељ колико опозиција нема везе са српским народом, јер њих уопште не интересује шта ће од овог народа остати док евентуално они не дођу на власт.
Зато народу не преостаје ништа друго, него да се брани како зна и уме.
Одговори

Бошка реално никада није интересовао српски народ. Он је нови Чеда Јовановић само што је овај био "либерал" а овај "националиста". Бошко је везао себе за Ђиласа а све оно што је вредело национално напустило је Бошка. Па њега је цео посланички клуб напустио...

Иначе, панила у народу је велика, људи се спремају као да долази апокалипса. Медији масовно стварају паничну слику и плаше грађанство.

Реално корона није ни куга ни тифус већ вирус који је једино опасан за старије људе...Остали без бриге...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Vest koja je prošla nezapaženo :

Цитат:Kina: Moguće da su Amerikanci donijeli virus u Vuhan

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lidžan Žao zahtijeva od američkih vlasti da objave šta skrivaju o porijeklu oboljenja Kovid-19 i sugerisao da postoji mogućnost da je virus u Kinu donijela američka vojska.
Žao je ukazao je video-snimak objavljen na društvenoj mreži "Tviter" u kojem direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju oboljenja (CDC) Robert Redfild priznaje da je u SAD bilo nekoliko smrtnih slučajeva od Kovida-19 i prije nego što su uspjeli da vrše ispitivanja.

On je zatražio od CDC-a da iznese jasne stavove o ovoj poruci.
"Moguće je da je američka vojska donijela epidemiju u Vuhan. CDC i Amerika treba da budu transparentni i da sa svijetom podijele informaciju o tome gdje i kada se pojavio nulti pacijent", naglasio je Žao.

U snimku Redfild priznaje da je u pojedinim slučajevima virus korona pogrešno identifikovn kao grip jer radnici zdravstvenih službi tada nisu imali tačan test za novu epidemiju. On nije objavio detalje o tome kada su se ovi slučajevi desili.

Drugi portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang odbio je da za agenciju Rojters komentariše sugestije svog kolege.

Šuang je istakao da međunarodna zajednica ima različite ideje o porijeklu virusa kojim je u svijetu zaraženo više od 120.000 ljudi.
Одговори

Ево га геније:" Са тешком муком и великом патњом...."
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: Никола95, 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним