(09-07-2020, 01:08 AM)Уставобранитељ Пише: Ова дешавања су бар мало морала бити "подмазана" споља. И имам једног фаворита. Можда је чак сувише очигледан.
Мени је ово терање политичара из првих редова врло, врло значајан податак. То може да се правда тиме да они не заслужују да воде никога, да су неспособни или да ће издати протесте Вучићу.
Али, значи и да не постоји организација протеста, што доводи до стихије и анархије. Та анархија за сада одговара Вучићу, који може да убацује своје људе да изазивају нереде и тако проба да обесмисли протесте.
Али, ако протестанти остану упорни, а сва је прилика да хоће, може врло брзо довести до пребацивања таса на другу страну теразија.
То може довести до само два резултата: пада са власти или грађанског рата, па пада са власти. Али ми не видимо ко би у том случају заменио Вучићев режим. Што је још важније не видимо ни да протестанте то уопште занима.
Дакле, протестанти, народ уопште, сматрају данашње демократске и грађанске политичаре за корумпиране и компромитоване. Али, то доводи целу ситуацију на врло нестабилан терен где се могу појавити потпуно јавности непознати људи на власти. И контроле неке велике силе над том новом влашћу.