Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Благоје Јововић

Дубравка је сада баш претерала. Она једноставно не може да се уздржи на било који помен четника, четништва или четничке активности.
Одговори

И украјински нациста Оленик је дао сличну изјаву.
Одговори

Коча и Благоје - ето нама среће и за партизане и четнике. Шта се бре ложите - ово је само бацање прашине у очи да се не прича о важнијм стварима. Да предложе да се Краља Милана преименује у Дражину улицу не би ме обрадовало ни мало, знајући од каквих подлаца неокомунистичких то долази и да иза тога стоји нека превара.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Што јесте - јесте. И мени делује на неку покривалицу како би се одвукла пажња.
Одговори

(29-07-2020, 11:16 PM)Александар Динчић Пише:  Дубравка је сада баш претерала. Она једноставно не може да се уздржи на било који помен четника, четништва или четничке активности.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ljudi nemaju pravo da uzimaju pravdu u svoje ruke i Beograd ne treba da stane iza tog političkog principa, koji smo mi skupo platili u istoriji", rekla je Stojanović, komentarišući izjavu zamena gradonačelnika Gorana Vesića, koji je ocenio da je Jovovićev atentat na Pavelića bio patriotski čin, i da zato zaslužuje ulicu u Beogradu. http://rs.n1info.com/Vesti/a624928/Stoja...Vesic.html

Нека сваки форумаш високо подигне руку и каже да је Дубравка Стојановић у праву када каже да је један Србин, нахушкан од других Срба, заступника великосрпских гледишта, крив зато што је усмртио будућег аустроугарског цара, а преко чега његова царевина није могла да пређе.
Тј. да је тај чин у Сарајеву стварни узрок избијања Великог рата, а не аустроугарско испуњење немачке воље (објава рата Србији и уздржана интервенција у виду бомбардовања Београда и појединих места) да би се проверила руска реакција и да ли је спремна да штити своје интересе на Балкану.
Одговори

Мали подсетник:

“Pavelić me je osetio. Počeo je da viče. Pucam mu u leđa. On pada…”: Ispovest poslednjeg svedoka atentata na poglavnika NDH 1957. godine

https://www.nedeljnik.rs/pavelic-me-je-o...57-godine/

А не гласам за Дубравку Стојановић
Одговори

(30-07-2020, 06:09 PM)Александар Динчић Пише:  Ljudi nemaju pravo da uzimaju pravdu u svoje ruke i Beograd ne treba da stane iza tog političkog principa, koji smo mi skupo platili u istoriji", rekla je Stojanović, komentarišući izjavu zamena gradonačelnika Gorana Vesića, koji je ocenio da je Jovovićev atentat na Pavelića bio patriotski čin, i da zato zaslužuje ulicu u Beogradu. http://rs.n1info.com/Vesti/a624928/Stoja...Vesic.html

Шта Дубравка каже за остале који су узимали правду у своје руке?

Нпр. Алија Алијагић, Жикица Јовановић Шпанац...

Можда и шпанске борце сврста у стране плаћенике?

Жали ли и Ајхманом као и за Павелићем?

Како ли тумачи ликвидацију Макса Лубурића?

И на крају, каква је то професорка која не разликује покушај атентата од извршења атентата?
Пошто написа да је Јововић покушао атентат на Павелића!!!
Одговори

Василије Крестић је објавио из Архива САНУ документ неког ознаша о Благоју Јововићу.

У суштини се каже да је Благоје наводно ступио у контакт са амбасадом, и тражио пиштољ и метке.

Тај контакт је пропао и Благоје је сам кренуо у акцију.

Опет, чим је ознаш дао ово сведочанство, треба бити скептичан

Али добро, ознаш сам каже да службеници амбасаде нису хтели да одлучније сарађују са Благојем, па је он сам кренуо у акцију

https://www.novosti.rs/vesti/reportaze/9...t-pavelica
Одговори

Дубравка Стојановић = Спасенија Цана Бабовић
Благоје Јововић = Милош Обилић
Одговори

(02-08-2020, 08:36 PM)Мића Адмирал Пише:  Дубравка Стојановић = Спасенија Цана Бабовић
Благоје Јововић = Милош Обилић

Свака реч је на месту
Одговори

(02-08-2020, 07:44 PM)Mitic Пише:  Василије Крестић је објавио из Архива САНУ документ неког ознаша о Благоју Јововићу.

У суштини се каже да је Благоје наводно ступио у контакт са амбасадом, и тражио пиштољ и метке.

Али добро, ознаш сам каже да службеници амбасаде нису хтели да одлучније сарађују са Благојем, па је он сам кренуо у акцију

Није да нам је требао Василије Крестић како би разумели да УДБА није имала много интереса за поглавника. Кез
Одговори

(02-08-2020, 07:44 PM)Mitic Пише:  Василије Крестић је објавио из Архива САНУ документ неког ознаша о Благоју Јововићу.

Није било никаквог контакта Благоја Јововића и Удбе.
Документ је чист фалсификат.
Већ сам упозоравао до чега ће довести то да следбеници удбашке историје једини имају право да прегледају архиве УДБЕ. Такав нонсенс је незабележен у европској култури.
Сад потурили излапелог Крестића, који је у својој биографији сам признао да је радио за Удбу, да објави овај наводни документ.
Благоје Јововић није могао комунисте и удбаше очима да види и побегао је преко целе земаљске кугле да се од тог зла склони. Која је вероватноћа да од њих тражи помоћ за било шта, а поготово за наум да убије Павелића? -200%!!!
Према томе, ово што се ради на нашој мејнстрим јавној културној сцени је за сваку осуду. Апсолутно за сваку осуду. Тешка злоупотреба историографије у идеолошке сврхе.
Одговори

Кад се спомену четници, у овом случају конкретно Благоје, мора да узврати и удба.

А САНУ мора да се очисти, па да дођу неки други људи, па онда ти нови људи трк код гдина Милослава на обуку из историје о Другом св. рату
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним