Поруке: 524
Теме: 0
Придружен: May 2017
Углед:
61
Ја бих позвао те "легалисте" да пронађу убице Драгише Кашиковића и његове поћерке.
Извршиоце, понагаче, наредбодавце...
Да ли се улице могу звати по дјецоубицама?
Да ли посмртни остатци дјецоубица могу почивати у алеји великана?
Поруке: 136
Теме: 7
Придружен: Jul 2013
Углед:
6
(08-08-2020, 07:34 PM)Mitic Пише: Спомен-плоча Благоју нема мира
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/908...tnika-foto
Пун Београд црвених усташа
"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Поруке: 14,446
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,403
Теме: 55
Углед:
651
(24-02-2023, 05:17 PM)Шумадинац Пише: https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavo...-pavelica/

Значи усташа са Цетиња се слаже са усташкињом из Београда да Благоје Јововић није пуцао на Павелића. Баш ми је мило што се слажу.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 4,403
Теме: 55
Углед:
651
Прво кажу да до сведочења Благоја Јововића српска историографија уопште није знала ко је пуцао на Павелића, а онда на другом месту у тексту кажу да "историјски извори казују да он није пуцао на Павелића". Чланак је дебилан и уздуж и попреко.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
"ни југословенски комунисти ни у једном документу нису споменули да је четничка емиграција пуцала на Павелића, а још мање да је то персонално учинио Благоје Јововић"
Овај отишао у минус. Код њега постоји неко бројно стање документа, још мање од ни један".
Има ли ко да овог стручњака пита?
Шта комунистички документи уопште говоре о Анту Павелићу?