Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(13-12-2020, 12:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-12-2020, 12:06 PM)Бенито Пише:  Милославе, када нађеш времена, окачи неки пасус или наслов неког од текстова који је својевремено Биљана Србљановић написала за Погледе. Како су кренули у "чишћење" биографија, сад ће да испадне да никада није ни писала за Погледе.
Писала је о филмовима, нема везе са политком.
Баш зато. Они се толико тога одричу да стварају у јавности један пежоративни наратив према часопису Погледи као да је куга у питању.
То је, иначе, сличан случај као што су неки демохришћани после Другог светског рата морали да се правдају што су писали текстове за неке часописе за време Мусолинијеве власти.
Воле комунисти да лупају етикете и одређују ко ће за кога да пише. А најгори су они који пристану на то, па почну да чисте сопствене биографије.
Одговори

(13-12-2020, 12:25 PM)Шумадинац Пише:  
(04-12-2020, 07:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ново на Јутјуб каналу ''Погледи'':
КО СУ БИЛИ НЕДИЋЕВЦИ?

Самарџићу, радиш ли и наставак? Тј. КО СУ БИЛИ ЉОТИЋЕВЦИ?

Да, објавићемо у јануару.
Одговори

Под којом формом су у парламенту Краљевине СХС наступали комунистички посланици у периоду између доношења Обзнане и доношења Закона о заштити државе?
Одговори

(13-12-2020, 09:18 PM)Горски штаб 52 Пише:  Под којом формом су у парламенту Краљевине СХС наступали комунистички посланици у периоду између доношења Обзнане и доношења Закона о заштити државе?

Може ли мало прецизније...
Одговори

Конкретно, читам Сергија Живановића, "Трећи српски устанак", па не могу баш најпрецизније да похватам та дешавања.
На изборима од 28. новембра 1920. КПЈ је освојила 58 посланичких мандата. Месец дана касније, 29. децембра 1920, Влада доноси Обзнану.
Након седам месеци, 2. августа 1921, ступа на снагу Закон о заштити државе.

Који је статус ових 58 посланика у периоду између 29.12.1920. и 02.08.1921?
Одговори

Обзнану је уредба министарства унутрашњих дела и не може да има никакво дејство на статус посланика, пошто они имају виши легитимитет од владе.
Закон о заштити државе је нешто друго, јер тамо пише да се сва лица која имају везе са комунистичким деловањем итд, дакле и посланици.
Статус им је, дакле, био нормалан између ова два правна акта.
Одговори

Сад је јасније, благодарим, поручниче.
Одговори

Самарџићу,

видех неке ваше књиге да су се појавиле на нету у ПДФу.
Код нпр. ове две се види нешто занимљиво:
Велимир Пилетић - Судбина српског официра
Урош Шуштерич - Од Љубљане до Равне Горе

Правио их је неко ко је имао приступ Кварк документу.
Да ли је то легално издање, или је неко пиратизовао из производње.

------

Друго питање, какве то диносауре од фонтова користите?
Ћирилични фонт који је по кодном распореду латинице?
Одговори

(14-12-2020, 11:31 PM)ватхра Пише:  Самарџићу,

видех неке ваше књиге да су се појавиле на нету у ПДФу.
Код нпр. ове две се види нешто занимљиво:
Велимир Пилетић - Судбина српског официра
Урош Шуштерич - Од Љубљане до Равне Горе

Правио их је неко ко је имао приступ Кварк документу.
Да ли је то легално издање, или је неко пиратизовао из производње.

------

Друго питање, какве то диносауре од фонтова користите?
Ћирилични фонт који је по кодном распореду латинице?
Нисмо ми поставили. Могу ли да видим линк?
Али свакако користите шта треба.
Одговори

Линк је био ка неком сајту типа mega.nz за скидање слика, збирно око 30 књига из ДСР.
Ако се код њих пријави тај линк, убрзо се постави други линк.

Али имате већи проблем - неко ко има приступ кварк документу прави ПДФове и пиратизује их.
Тако неко врло лако може и да их штампа.

У пдфу нема корица, само унутрашњи блок, по две стране одједном. Могу да вам пошаљем фајлове.
Одговори

Не треба, хвала. Ми смо слали ПДФ-ове, неким рођацима аутора, неким истраживачима... Нема везе, иоанко те књиге не намеравамо да доштампавамо.
Одговори

Да ли су књиге Живојина Павловића Ждребета доступне?
Одговори

Мислим да имам Биланс у пдф-у. Пошаљи ми мејл преко пп.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Не сналазим се више на овом сајту, има много тема и коментара, па ћу питати овде. :-)
Да ли ће бити четничких календара ове године? Ови моји Власи нису добили прошле године, па су сада мало нервозни. :-)

(13-12-2020, 12:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-12-2020, 12:06 PM)Бенито Пише:  Милославе, када нађеш времена, окачи неки пасус или наслов неког од текстова који је својевремено Биљана Србљановић написала за Погледе. Како су кренули у "чишћење" биографија, сад ће да испадне да никада није ни писала за Погледе.
Писала је о филмовима, нема везе са политком.

Пре неколико дана је Зоран Аутошовинизам Ћирјаковић гостовао у емисији продукције "Хелмкаст" и управо је споменуо исто ово. Мени је тада, исто као и Бениту, пало на памет да те замолим за неки текст. Какве има везе што је писала о филму? Баш управо због тога. Друг Лењин је рекао да је филм најважнија уметност. Неки њен текст о филму би нам дошао као прави пикантни сос у ова данашња тешка и вунена времена. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним