(18-12-2020, 10:45 PM)ЛукаЛоко Пише: (14-12-2020, 10:36 PM)Бенито Пише: "У Шведској - тешко стање."
Значи, Вучићеви медији не престају са овом реченицом задњих дана.
Сам шведски краљ је у телевизијској поруци критиковао владу своје земље и изјавио да је дошло до неуспеха, да у Шведској има превише преминулих и да је то страшно.
Заиста пре неки дан прочитао сам вест да су болнице у Штокхолму препуне болесника.
Заиста се не слажем са доминантним ставом овде да су мере против вируса погрешне.
Колико ја видим ствари, власти једне уређене земље морају да унесу неке чврсте мере како би се одржало ширење вируса под контролом.
Лука, само кратко, па наставите око короне.
Ова опаска:" У Шведској стање тешко." уопште нема везе са ковид 19. Мислим, када је изречена на РТС-У јесте изговорена у контексту короне, али моја шала нема везе са тим. Има везе са титоизмом, јер су њихови пропагандисти имали обичај да која год криза наиђе обавезно себе правдају оваквим опаскама.
И увек, али увек одаберу неку капиталистичку земљу, никада и никада комунистичку. Тако смо ми овде милион пут чули:" Америка је пропала", "Тешко стање у Шведској" "Можда и последња криза у Француској", али најчувеније "Немачка се дефинитивно распада" у тренутку док се Немачка уједињавала после пада Берлинског зида...
ПС иначе, неколико Чачана је решило да изврше преглед и сачека резултате испред ковид болнице, ноћу јер је мања гужва, иако је хладно а морају да чекају напољу. И тако уради човек преда крв на анализу, измери температуру (на минус 4-5 напољу) и сачека преглед. Али, не лези враже. Појави се доктор око 4 изјутра и рече ми да је нестало боје у тонеру, па штампач не ради... Питају они када да дођу по резултате, а он им вели да је техничар који сервисира рачунаре болестан од короне, па морају да сачекају да се он опорави, па нек онда наиђу...

Иначе:" Тешко стање у Шведској."