Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона вирус: Како и зашто?

У Србији се смањила смртност када је дошла корона. Онда се повећала, током лета, због уведених мера.
За Италију, мора се направити посебна анализа.
Да ли се у пролеће смртност повећала због смањених капацитета болница?
Да ли је икада било толико старих људи у Италији?
Да ли је занемарено лечење хроничних болесника?
Да ли се раде аутопсије?
Има много ствари које се морају узети у обзир.
Одговори

(18-12-2020, 10:45 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(14-12-2020, 10:36 PM)Бенито Пише:  "У Шведској - тешко стање."
Значи, Вучићеви медији не престају са овом реченицом задњих дана.
Сам шведски краљ је у телевизијској поруци критиковао владу своје земље и изјавио да је дошло до неуспеха, да у Шведској има превише преминулих и да је то страшно.
Заиста пре неки дан прочитао сам вест да су болнице у Штокхолму препуне болесника.
Заиста се не слажем са доминантним ставом овде да су мере против вируса погрешне.
Колико ја видим ствари, власти једне уређене земље морају да унесу неке чврсте мере како би се одржало ширење вируса под контролом.
Лука, само кратко, па наставите око короне.
Ова опаска:" У Шведској стање тешко." уопште нема везе са ковид 19. Мислим, када је изречена на РТС-У јесте изговорена у контексту короне, али моја шала нема везе са тим. Има везе са титоизмом, јер су њихови пропагандисти имали обичај да која год криза наиђе обавезно себе правдају оваквим опаскама.
И увек, али увек одаберу неку капиталистичку земљу, никада и никада комунистичку. Тако смо ми овде милион пут чули:" Америка је пропала", "Тешко стање у Шведској" "Можда и последња криза у Француској", али најчувеније "Немачка се дефинитивно распада" у тренутку док се Немачка уједињавала после пада Берлинског зида...
ПС иначе, неколико Чачана је решило да изврше преглед и сачека резултате испред ковид болнице, ноћу јер је мања гужва, иако је хладно а морају да чекају напољу. И тако уради човек преда крв на анализу, измери температуру (на минус 4-5 напољу) и сачека преглед. Али, не лези враже. Појави се доктор око 4 изјутра и рече ми да је нестало боје у тонеру, па штампач не ради... Питају они када да дођу по резултате, а он им вели да је техничар који сервисира рачунаре болестан од короне, па морају да сачекају да се он опорави, па нек онда наиђу... КидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидање
Иначе:" Тешко стање у Шведској." Ваистину!
Одговори

(19-12-2020, 07:20 PM)Бенито Пише:  
(18-12-2020, 10:45 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(14-12-2020, 10:36 PM)Бенито Пише:  "У Шведској - тешко стање."
Значи, Вучићеви медији не престају са овом реченицом задњих дана.
Сам шведски краљ је у телевизијској поруци критиковао владу своје земље и изјавио да је дошло до неуспеха, да у Шведској има превише преминулих и да је то страшно.
Заиста пре неки дан прочитао сам вест да су болнице у Штокхолму препуне болесника.
Заиста се не слажем са доминантним ставом овде да су мере против вируса погрешне.
Колико ја видим ствари, власти једне уређене земље морају да унесу неке чврсте мере како би се одржало ширење вируса под контролом.
Лука, само кратко, па наставите око короне.
Ова опаска:" У Шведској стање тешко." уопште нема везе са ковид 19. Мислим, када је изречена на РТС-У јесте изговорена у контексту короне, али моја шала нема везе са тим. Има везе са титоизмом, јер су њихови пропагандисти имали обичај да која год криза наиђе обавезно себе правдају оваквим опаскама.
И увек, али увек одаберу неку капиталистичку земљу, никада и никада комунистичку. Тако смо ми овде милион пут чули:" Америка је пропала", "Тешко стање у Шведској" "Можда и последња криза у Француској", али најчувеније "Немачка се дефинитивно распада" у тренутку док се Немачка уједињавала после пада Берлинског зида...
ПС иначе, неколико Чачана је решило да изврше преглед и сачека резултате испред ковид болнице, ноћу јер је мања гужва, иако је хладно а морају да чекају напољу. И тако уради човек преда крв на анализу, измери температуру (на минус 4-5 напољу) и сачека преглед. Али, не лези враже. Појави се доктор око 4 изјутра и рече ми да је нестало боје у тонеру, па штампач не ради... Питају они када да дођу по резултате, а он им вели да је техничар који сервисира рачунаре болестан од короне, па морају да сачекају да се он опорави, па нек онда наиђу... КидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидање
Иначе:" Тешко стање у Шведској." Ваистину!

КидањеКидање

Оваквих ствари се и ми сећамо ама има ли маторих који се сећају Лумумбе?!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Преживеће Швеђани без већих мука.

Што се тиче Србије, ексцес морталитета у општој популацији - у односу на раније године - почео се јављати тек три месеца пошто су политичари и подобне им струке предузеле тзв. мере (најбитнија, претворили највећи део здравственог система у неког Франкенштајна који се зове "ковид-систем"), а заправо започеле демоцид.

Нема никаквог емпиријског доказа да предузете мере било шта заустављају или су исправне. Оне су "исправне" зато што из неког разлога ови злочинци верују да су исправне, што медији кажу да су "исправне" (а ту се враћамо на Шведску), без испробане алтернативе. То је логички нонсенс, злочин. А о правним нонсенсима у Србији у току ове године, другом приликом. Можда нека монографија да се уради. Smile
Одговори

.
https://www.youtube.com/watch?v=K3D3hUKjNbQ

Ка'е вирус се овако преноси, па ка'е:

РЕСТОРАНИ И БАРОВИ....1,4%
ТЕРЕТАНЕ........................0,6%
ФРИЗЕРИ.........................1,4%

Међутим!

КОД КУЋЕ..........73%

А белосвецка фармакомафија нас ћера да седимо по кућама док чифут натенане уништава средњу класу, мали бизнис и све, све, све....купује за џаба и

УЋЕРУЈЕ ЦЕО СВЕТ НЕ У КОМУНИЗАМ НЕГО У...

РОБОВЛАСНИЧКИ СИСТЕМ !

ЗАТО ЋЕ И ДА БУДЕ КОНТРАРЕВОЛУЦИЈА!

КРВАВА!!!

К Ш А Т Р И Ј А

и

К А Ш Т И Г А

ДОЛАЗЕ!

.

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(20-12-2020, 12:34 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
https://www.youtube.com/watch?v=K3D3hUKjNbQ

Ка'е вирус се овако преноси, па ка'е:

РЕСТОРАНИ И БАРОВИ....1,4%
ТЕРЕТАНЕ........................0,6%
ФРИЗЕРИ.........................1,4%

Међутим!

КОД КУЋЕ..........73%

А белосвецка фармакомафија нас ћера да седимо по кућама док чифут натенане уништава средњу класу, мали бизнис и све, све, све....купује за џаба и

УЋЕРУЈЕ ЦЕО СВЕТ НЕ У КОМУНИЗАМ НЕГО У...

РОБОВЛАСНИЧКИ СИСТЕМ !

ЗАТО ЋЕ И ДА БУДЕ КОНТРАРЕВОЛУЦИЈА!

КРВАВА!!!

К Ш А Т Р И Ј А

и

К А Ш Т И Г А

ДОЛАЗЕ!

.

EX ORIENTE LUX!

КидањеКидањеКидање

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Лука, погледај ово:
https://www.repubblica.it/cronaca/2020/1...18245/amp/

Да ли ово значи да сваке године у Италији расте смртност становништва?
Док се смањује број лекара и болница.

Да ли овде пише о расту морталитета по годинама?
Одговори

https://balkanskageopolitika.com/2020/12...ke-i-deke/
https://balkanskageopolitika.com/2020/12...roditelja/
Одговори

Ближи се полако крај корони...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ајде у име овога што вели Мекензи, да отворимо нову тему...
Одговори

Зашто одмах нову када Јенглези тврде да су још у септембру "нашли" нови тип коронавируса у Кенту? А сетили се јуче да обзнане пучанству и одмах се надигла џева по принципу из марта - мас медији у првом реду. хихихи

Невероватно је како се само ови нови коронавируси увек некако појаве у политички неподобним територијама у одређеном тренутку. Пих, као да знају.
Одговори

Послушајмо шта каже Лин Вуд о корони, о изборима у Чемерици и Војној Влади, мало тежи јужњачки акценат, ако треба помоћ јавите!

Међутим!

Са фамозном СЛОБОДОМ ГОВОРА у Чемерици, на коју су сви, сви, сви...Амери поносни и за коју је Лин Вуд спреман да гине, ипак, ипак...НИ ОН НЕ СМЕ ДА КАЖЕ КО СТОЈИ ИЗА КОМУНИЗМА, КАКО ОВОГ КИНЕСКОГ ТАКО И СВИХ КОМУНИЗАМА ОД ПОЧЕТКА!

Нико не сме да каже

ИСТИНУ

а то ће им се обити оглаву!

Паметном доста!

табаџија

EX ORIENTE LUX!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Француска ће бити прва земља која ће увести "зелене пасоше", који ће имати биометријски код као доказ да особа која га поседује је примила вакцину против ковида 19. Ко не буде имао овај пасош неће моћи да уђе у банку, дућан, градски превоз, авион, а о музеју и архиву да и не говоримо.
Невероватно је колико је мало времена прошло од политичке синтагме "слободан проток људи, роба и капитала" до овако озбиљног ограничења кретања већег дела становништва, јер је познато да најмање 55% становника Француске не жели да прими вакцину против ковида 19 ни у једном случају.
Претпостављам да ће и друге западноевропске и северноамеричке државе кренути за француским примером.
Пошто знамо да Просветар ни у ком случају неће примити вакцину против ковида 19, време је да се опростимо јер нам више неће гостовати. Јок
Одговори

Не само ковид, већ дозвољава извршној власти да ограничи слободе било коме, било када и у било ком тренутку у коме један човек одлучи да је наступила некаква "кризна ситуација", пошто заобилази у потпуности парламент.

У суштини, Велики Брат, овог пута и формално.

Међутим, биће да је то опет фантазија теоретичара завере а не нацрт француског премијера.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним