Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

САВО ДЕРИКОЊА

(09-03-2015, 06:11 PM)Романија1 Пише:  
(09-03-2015, 12:15 PM)Игмански Четник Пише:  Крсмановић има само најтачније податке са подручја Рогатице и Вишеграда,а чак и кад прича о хватању Чиче прича да га је Калабић издао и то ми је у очи рекао да мисли да је истина пре четири године у Бранковићима родном мјесту Радомира Нешковића

Зато што је прикупљао изјаве старијих људи са овог подручја, а ти људи мисле да је Никола издао под утиском тадашњих времена.

и из страха брате,јер је тај крај одлежао 1200 година затвора у црвеним казаматима и да не бројимо побијене

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

Одговори

(09-03-2015, 07:09 PM)Игмански Четник Пише:  
(09-03-2015, 12:15 PM)Игмански Четник Пише:  Крсмановић има само најтачније податке са подручја Рогатице и Вишеграда,а чак и кад прича о хватању Чиче прича да га је Калабић издао и то ми је у очи рекао да мисли да је истина пре четири године у Бранковићима родном мјесту Радомира Нешковића

Зато што је прикупљао изјаве старијих људи са овог подручја, а ти људи мисле да је Никола издао под утиском тадашњих времена.

и из страха брате,јер је тај крај одлежао 1200 година затвора у црвеним казаматима и да не бројимо побијене

Ја не знам зашто се априори узима да Калабић није издао Чичу. С једне стране имамо изјаве да јесте, а са друге стране имамо изјаве једног или два очевидца да није јер је погинуо. Мало је то конфузно да би се са сигурношћу могло тврдити да није издао јер је погинуо раније. Једноставно није 100% доказиво.

Можда када би се отворили тајни архиви...
Одговори

Судском пресудом утврђен је датум смрти Богојављење 1946. Тако да физички никако није могао издати Дражу.

А и без тога је шупља скроз прича комуниста. Има много нелогичности и грешака.
Одговори

(01-10-2016, 10:22 PM)Мргуд Пише:  
(09-03-2015, 07:09 PM)Игмански Четник Пише:  

Ја не знам зашто се априори узима да Калабић није издао Чичу. С једне стране имамо изјаве да јесте, а са друге стране имамо изјаве једног или два очевидца да није јер је погинуо. Мало је то конфузно да би се са сигурношћу могло тврдити да није издао јер је погинуо раније. Једноставно није 100% доказиво.

Можда када би се отворили тајни архиви...
Отворени су, није 100%, објавио сам у овој књизи:
http://www.pogledi.rs/pravi-i-lazni-kala...g-vestaka/
Одговори

На који начин је утврђен датум његове смрти? Није ваљда само на основу свједочења? Јер то би била једна изјава (четника) против друге изјаве (комуниста).
Нпр. фотографије лажног Калабића показују да он није пао у руке Озни тада, ал то не показује дал је он био жив или мртав, и да ли је погинуо баш 19.1.
Одговори

(02-10-2016, 02:37 AM)Романија Пише:  На који начин је утврђен датум његове смрти? Није ваљда само на основу свједочења? Јер то би била једна изјава (четника) против друге изјаве (комуниста).
Нпр. фотографије лажног Калабића показују да он није пао у руке Озни тада, ал то не показује дал је он био жив или мртав, и да ли је погинуо баш 19.1.
Има још једна изјава за 19. јануар и још неколико да је погинуо у то доба. И ако није 19. јануар, има превише доказа да није пао 29. новембра 1945. године, као што су комунисти тврдили, нити у децембру, а то је довољно да се обори комунистичка верзија.
Одговори

(01-10-2016, 10:22 PM)Мргуд Пише:  Ја не знам зашто се априори узима да Калабић није издао Чичу.

Јер је то званична верзија догађаја. Супротно треба да се докаже.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(08-03-2015, 12:46 PM)Николај Пише:  Претпоставио сам. Највећа трагедија тог рата је што је изгубљен скоро цео сарајевски регион за зеленим столом. Милошевић га је тек тако предао, као да му је то дедовина.

Полако. Вучић ће дати Косово као да му је то дедовина. Пре неки дан сам гледао "Голи живот". Гост Вучићевог пропагандисте Миломира Марића био је бивши блиски сарадник Слободана Милошевића - Никола Шаиновић. Он је у емисији рекао да је Милошевић намерно дао
Алији 3 сарајевске општине које тада контролисала ВРС јер ако би одбио наредни дан би се од Милошевића тражило да више да српских општина ФБиХ.
Одговори

(27-08-2018, 11:48 PM)Ултрадесничар Пише:  
(08-03-2015, 12:46 PM)Николај Пише:  Претпоставио сам. Највећа трагедија тог рата је што је изгубљен скоро цео сарајевски регион за зеленим столом. Милошевић га је тек тако предао, као да му је то дедовина.

Полако. Вучић ће дати Косово као да му је то дедовина.

Па лепо га је Слоба научио, како се предају територије.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Pod zastitom Save Derikonje su bili svi civili na njegovoj teritoriji.Sobzirom na cinjenicu da je bio pod komandom JVuO on je tu naredbu i izvrsavao.Evo nekih stvari koje sam saznao od starijih ljudi.
Ne znam je li tacno,ali kroz narod je to pricano i ta prica je ostala da je neko od njegovih vojnika silovao ili pokusao silovati nekud muslimanku.Njena majka se pozalila Savi na sta je on pitao da li ga moze prepoznati pa da postoji vojnike.Ona ga je prepoznala u stroju sto je Savo sankcinisao,po kratkom postupku.

Drugo-bili su cetnici koji nisu htjeli da pristupe pod komandu Save Derikonje,jer naravno postojala je organizacija,jedna komanda na tom prostoru,nije se moglo raditi ko sta hoce.Medjutim oni su to odbijali upadali su u sela.Tog njihovog komandanta pucao je Savo Derikonja prilikom jednog,da li slucajnog,da li dogovorenog susreta ne znam.Ovaj je posao da bjezi,Savo ga je pucao i ranio.Taj cetnik se Delic prezivao ja msm.I taj isti Delic je mom ocu pricao kasnije,70-tih godina,njegove borbe gdje je ucestvovao protiv ustasa,nijemaca prema Šekovicima i na romanijskom prostoru...I da tadasnje komunisticke price nisu istiniite.Sve te price su se provlacile na slavama tog prostora.

Treca-Moj ujak N. Krsmanovic,blizi rod majora,a kasnije pripadnika UDB-e Rista Krsmanovića,je jednm prilikom otisao u neku banju na lijecenje.Tamo je sreo nekog partizanskog komandanta pa tako u prici u jednom trenutku ga je taj komandant upitao da li zna Savu Derikonju.Ujak se malo zbunio,jer ipak to je vrijeme komunizma,nije se njihovo ime smjelo pominjati,ali je odgovorio da je cuo za njega.Taj komandant mu je rekao da je njega i njegov odred licno propustio Savo Derikonja negdje na Romaniji,a da su htjeli(cetnici),mogli bi ih sve pobiti.Kad je pricao sa Savom pitao ga je:Zasto vi ne primate muslimane u svoje redove",a Savo je rekao:"Primili bi mi njih,ali oni nece sa nama!"
Одговори

Да ли је истина да су још увек живи ликвидатори Секуле Дрљевића......Војин Џогаз, Васо Јањић и Васо Стеванчевић ? Нешто сам читао да су живели у емиграцији.
Одговори

Муслиман Ахмет Сивац,јатак од краја 1945 до јуна 1946,село Судићи.
Одговори

(29-01-2021, 08:54 PM)РежисерСтари Пише:  Муслиман Ахмет Сивац,јатак од краја 1945 до јуна 1946,село Судићи.

Чији?? Савов?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним