Шумадинац
Цитат: Значи, Војводо Јеремија, ништа без капиталистичког Запада и демократског уређења.....
Чек, чек, јесам ли ја некада устврдио супротно? Да није било капиталистичког Запада "југословени" би се поклали међу собом још крајем шездесетих. Милион људи је нашло ухљебљење код капиталиста и први пут у животу били су третирани као људи. Без "комитетлија", синдикалаца и осталог шљама који је "учвршћивао братствојединственост". Мада, нису мировали жбири из "титославије" па су разасули емисаре по васцелом Западу како би пазили на непресушни извор девиза који је стизао од гастоса. Отворили су безброј југо клубова где је обавезно била испостава удбе.
Vlad Alekš
Цитат:Да ли постоји нешто шта ти се не свиђа у Данској? Да ли им нешто замераш?
Има. Не свиђа ми се што сматрају да су најпаметнији на свету, што су феминисткиње изгурале да је жена увек у праву (ако дође до развода мушко лети из куће, а старатељство над децом по правилу добија мајка), што су права педера, лезбоса и осталих транџи изједначена са нормалним светом.
Да не заборавим, сваки Данац је васпитан да негде иза ћошка вреба опаки Рус који хоће да окупира Данску.
Оно најважније сам оставио за крај... ни једног тренутка Данци нису покушали да изразе протесте против учешћа њихових авиона и војника у агресији на Србију већ су једноставно аминовали званичан став државе а који је био пуки копи-пејст Немачког или Енглеског наратива.
Mekenzi
Цитат:Да ли Данска има оволико полиције као што има Србија од позорника, у цивилу, жандармерије 1, жандармерија 2, ПТЈ, БИА...
Како су њихове снаге реда и мира распоређене?
У Данској има 10570 полицајаца који су подељени на 12 региона. Ту не убрајам Гренланд и Фарска острва (аутономни су), као ни PET, службу тајне полиције. Додуше, то су неких 1000 - 1500 људи и потпуно су невидљиви за становништво.
Друге полиције нема.
Нема ни јавних извршитеља са овлашћенима које имају у Србији.
Инкасанти (тако их тамо зову) морају писмено да се обрате дужнику, затражи извршење обавеза према поверенику и тако 3 пута. Уколико дужник не реагује бива позван пред суд за грађанску парницу... Ако се дужник изјасни да нема могућности сервисирања дуга тражи се компромис... даје се рок дужнику да консолидује своје финансије и на следећем рочишту каже колико би могао да плаћа месечно. За то време инкасант (јавни извршитељ) не сме се обратити дужнику ни вербално ни писмено.