07-06-2021, 11:05 PM
''Опкољени'', први играни филм у продукцији ''Погледа''
08-06-2021, 04:04 PM
(07-06-2021, 11:05 PM)luka.luke Пише:(07-06-2021, 09:23 PM)Сипуљац Пише: Ја ћу прво да изразим одушевљење што се уопште снима играни филм на ову тему, а да није пропаганда.
Не слажам се.
Треба да буде пропагандни и те како. Ако буде на нивоу документарца, онда је беспотребан, неефективан.
Ја сам сигуран да екипа која снима филм врло добро зна разлику између документарног и играног филма, тако да немам тих страхова.
09-06-2021, 12:51 PM
Милосаве само напред са играним филмовима ! Првенац " ОПКОЉЕНИ " је само почетак , свака част и капу доле !
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
09-06-2021, 03:21 PM
(08-06-2021, 04:04 PM)Сипуљац Пише:Мислио сам, онако уопштено. Наравно да имам пуно повјерење у Милослава и екипу. Само напријед.(07-06-2021, 11:05 PM)luka.luke Пише:(07-06-2021, 09:23 PM)Сипуљац Пише: Ја ћу прво да изразим одушевљење што се уопште снима играни филм на ову тему, а да није пропаганда.
Не слажам се.
Треба да буде пропагандни и те како. Ако буде на нивоу документарца, онда је беспотребан, неефективан.
Ја сам сигуран да екипа која снима филм врло добро зна разлику између документарног и играног филма, тако да немам тих страхова.
10-06-2021, 05:59 PM
Srećno sa snimanjem, imate punu podršku svih nas. O samom trejleru kao laik ne mogu puno reći, samo ono što su svi uočili a to je da se brada ne uklapa, nekako izgleda kao da je više za teatar. Možda mi se zato čini da glavni glumac malo teatralno nastupa na početku, kad se tek pojavi. Najidealnije bi bilo ponoviti snimanje sa prirodnijom bradom, ako je to opcija.
10-06-2021, 06:29 PM
(10-06-2021, 05:59 PM)Natalijina Ramonda Пише: Srećno sa snimanjem, imate punu podršku svih nas. O samom trejleru kao laik ne mogu puno reći, samo ono što su svi uočili a to je da se brada ne uklapa, nekako izgleda kao da je više za teatar. Možda mi se zato čini da glavni glumac malo teatralno nastupa na početku, kad se tek pojavi. Najidealnije bi bilo ponoviti snimanje sa prirodnijom bradom, ako je to opcija.
Хвала!
Нема потребе за понављањем, јер ово не иде у филм. Ово је само због пробе и промоције. Ово смо урадили за два дана, а сада се спремамо за септембар.
11-06-2021, 08:00 PM
(10-06-2021, 06:29 PM)Милослав Самарџић Пише:(10-06-2021, 05:59 PM)Natalijina Ramonda Пише: Srećno sa snimanjem, imate punu podršku svih nas. O samom trejleru kao laik ne mogu puno reći, samo ono što su svi uočili a to je da se brada ne uklapa, nekako izgleda kao da je više za teatar. Možda mi se zato čini da glavni glumac malo teatralno nastupa na početku, kad se tek pojavi. Najidealnije bi bilo ponoviti snimanje sa prirodnijom bradom, ako je to opcija.
Хвала!
Нема потребе за понављањем, јер ово не иде у филм. Ово је само због пробе и промоције. Ово смо урадили за два дана, а сада се спремамо за септембар.
A tako, onda nema potrebe. Biće to odlično.

12-06-2021, 07:57 PM
Kao pilot najava ovo je ok, i kao neka buduća televizijska drama, ipak ako se pravi igrani film ove stvari treba ispraviti (koliko je moguće):
- ubrzati unutrašnju dinamiku kadrova,
- izbaciti pozorišnu glumu maksimalno
- revidirati scenario u pravcu izbegavanja "opisa situacije", tj, da kontekst priče ne daje scenario i dijalozi (osim tamo gde je neophodno) već sama radnja, zbivanje (kao kod, npr. Živojina Pavlovića)
- kao dodatak poslednje tačke, uticati da priča vodi film a ne gestikulacije i dramske (šekspirovske) opaske kakvih smo se nagledali od Nemanjića do Aleksandra.
Znam da sve ovo što sam naveo zahteva reditelja vrhunskog kalibra ali baš zato što ne sumnjam da ga već imamo skrećem pažnju na moguće nedostatke.
- ubrzati unutrašnju dinamiku kadrova,
- izbaciti pozorišnu glumu maksimalno
- revidirati scenario u pravcu izbegavanja "opisa situacije", tj, da kontekst priče ne daje scenario i dijalozi (osim tamo gde je neophodno) već sama radnja, zbivanje (kao kod, npr. Živojina Pavlovića)
- kao dodatak poslednje tačke, uticati da priča vodi film a ne gestikulacije i dramske (šekspirovske) opaske kakvih smo se nagledali od Nemanjića do Aleksandra.
Znam da sve ovo što sam naveo zahteva reditelja vrhunskog kalibra ali baš zato što ne sumnjam da ga već imamo skrećem pažnju na moguće nedostatke.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
13-06-2021, 09:34 PM
'Опкољени'' - на сајту Филмског центра Србије:
U toku snimanje igranog filma „Opkoljeni“
13. jun 2021. | Autor: Zoran Janković
ЧЛАНАК И СЛИКЕ:
http://www.fcs.rs/u-toku-snimanje-igrano...f1aOifUYmU
U toku snimanje igranog filma „Opkoljeni“
13. jun 2021. | Autor: Zoran Janković
ЧЛАНАК И СЛИКЕ:
http://www.fcs.rs/u-toku-snimanje-igrano...f1aOifUYmU
22-06-2021, 10:44 PM
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
03-07-2021, 04:55 PM
Од данас, нова верзија сајта Погледи.рс
Ако гледате са компјутера, ставите ''шапу'' на линк ''Историја'', тек сада се види колико ту има чланака...
И наравно, најновији чланак о филму ''Опкољени'':
https://www.pogledi.rs/snima-se-igrani-f...25855.html
Ако гледате са компјутера, ставите ''шапу'' на линк ''Историја'', тек сада се види колико ту има чланака...
03-07-2021, 09:53 PM
(03-07-2021, 04:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Од данас, нова верзија сајта Погледи.рсОво је таман за 1000 углед. Браво, Милославе!!!
04-07-2021, 10:27 AM
Пилот, не "тизер". Пилот проба.
04-07-2021, 05:27 PM
(03-07-2021, 04:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Од данас, нова верзија сајта Погледи.рс
Боље је никако ми се није свиђао онај дупли клизач због њега док сам користио таблет никако нисам могао да прочитам до краја.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)