Поруке: 24
Теме: 7
Придружен: Mar 2020
Углед:
0
У једном вашем новијем интервјуу сам чуо да сте споменули да постоји интервју са Кочом Поповићем, где он подржава Фрању Туђмана, па ако није проблем волео бих да добијемо име тог чланка или неки линк?
Поруке: 862
Теме: 7
Придружен: Jul 2017
Углед:
213
Поздрав не знам у којој теми да питам па ћу овде. Важи за све питање не само за господина Самарџића. Да ли се сад у суботу одржава парастос краљу Петру Првом и Тополи, и ако се одржава у колико сати почиње?
Поруке: 1,102
Теме: 11
Придружен: May 2021
Углед:
245
Питање за Милослава али и остале форумаше. Мислим да је пре извесног времена Шарац објавио слику неког мајора Рогића из Златиборског корпуса. Разболио се и умро у Горњем Жабару (Пелагићеву) касне јесени 1944. и сахрањен у порти цркве. Мислим да је Милослав писао да је поручник Ивко Јовановић из Пожеге долазио са Рогићевом породицом и показивао гроб јер је присуствовао сахрани.
Е сад, зна ли се шта је са тим гробом? Да ли су посмртни остаци пренесени након 1990.? Можда су их комунисти после рата ископали па бацили, а можда и даље леже у порти. Ја сам из околине Жабара, али живим у Шведској па не могу приупитати свештеника.
Милослав зна, да ли је поручник Јовановић емигрирао одмах по завршетку рата? И да ли је долазио у отаџбину?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Поздрав,
Ивко Јовановић је робијао после рата.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 17,037
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,888
Да, Ивко је све време живео у Србији. Укључујући и 20 година у Сремској Митровици (у ствари нешто мало му је скраћена робија).
Крстове су комунисти поломили, гробови у црквеним портама су остали.
Поруке: 4,407
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
Питање за све форумаше, има ли неко у пдф ону Димитријевићеву књигу о усташама што је писао са тројицом хрватских историчара? Треба ми први део, ја имам други, па можемо евентуално да се мењамо.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Питање за све форумаше. Да ли вам је познат неки сукоб домобрана са партизанима у селу Драксенић средином јануара 1942? То нешто као доказује да су четници који су напали Јасеновац крајем децембра 1941. у ствари партизани.
Поруке: 5,915
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Балкан инфо је данас поставио нову емисију о партизанима и четницима. Поново је гост Ђенић, али уместо гдина Милослава је неки други гост.