Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

27. март 1941 - 27. март 2014.

Још један доказ да је Тројни пакт био само повод за пуч и да нема говора о ''енглеским плаћеницима'':
http://www.pogledi.rs/vojni-puc-u-beogra...41-godine/

Мој чланак од пре две године:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=20448
Одговори

Један од најтрагичнијих датума у српској историји

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Занимљиво је да се код четника сматрао као један од најсветлијих датума српске историје, обележаван је током рата.
А то што кажеш сматрало се код љотићеваца и недићеваца.
А то данас доминира.
Занимљиво.
Одговори

Цитат:Занимљиво је да се код четника сматрао као један од најсветлијих датума српске историје, обележаван је током рата.
А то данас доминира.
Занимљиво.

А шта је ту занимљиво, другачије се посматра догађај када се деси а другачије када прође одређено време, а реци ти мени Милославе, што Енглези напустише Београд после 27. марта, и која је разлика између тога да нам државу кроје Енглези или Немци???

Одговори

(28-03-2014, 01:00 AM)Милослав Самарџић Пише:  Занимљиво је да се код четника сматрао као један од најсветлијих датума српске историје, обележаван је током рата.
А то данас доминира.
Занимљиво.

Четници су били убеђени да су им Енглези савезници, отуда и такво гледиште на ствари.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Oво је јединствена ситуација да се слажем са Србином.
Свакако је утицало и расположење народа али Енглези су 100% умјешани у пуч.
Одговори

(28-03-2014, 03:12 AM)Србин Пише:  
Цитат:Занимљиво је да се код четника сматрао као један од најсветлијих датума српске историје, обележаван је током рата.
А то данас доминира.
Занимљиво.

А шта је ту занимљиво, другачије се посматра догађај када се деси а другачије када прође одређено време, а реци ти мени Милославе, што Енглези напустише Београд после 27. марта, и која је разлика између тога да нам државу кроје Енглези или Немци???
Хајде наведите коначно неки доказ да су Енглези изазвали пуч?
Док не наведете, остаје да је то наша ствар.
И шта данас да закључимо на основу тог размишљања о 27. марту? Да сви треба да се учланимо у ЛДП?
Одговори

(28-03-2014, 10:19 AM)Громовник Пише:  
(28-03-2014, 01:00 AM)Милослав Самарџић Пише:  Занимљиво је да се код четника сматрао као један од најсветлијих датума српске историје, обележаван је током рата.
А то данас доминира.
Занимљиво.

Четници су били убеђени да су им Енглези савезници, отуда и такво гледиште на ствари.
До 1943. Међутим, од јесени 1943. у четничким редовима доминира јако антибританско расположење, а пуч је слављен и 25. марта 1945.
Тако да та теза није тачна.
Одговори

Па сигурно да је то наша ствар, јер смо ми народ који је увијек устанички расположен. Али је просто и логично да Енглези у том дијелу Европе нађу себи савезника, и самим тиме потпире демонстрације и пуч.
А 2000.г сви су за "Отпор" мислили како је то народна ствар а то је уствари свјетска организација, плаћеници итд.
Одговори

(28-03-2014, 07:48 PM)Романија1 Пише:  Па сигурно да је то наша ствар, јер смо ми народ који је увијек устанички расположен. Али је просто и логично да Енглези у том дијелу Европе нађу себи савезника, и самим тиме потпире демонстрације и пуч.
А 2000.г сви су за "Отпор" мислили како је то народна ствар а то је уствари свјетска организација, плаћеници итд.
Да, само што је за 2000. доказано, а за 1941. се испоставило да нема доказа.
Одговори

(28-03-2014, 07:51 PM)Сербство Пише:  
(28-03-2014, 07:41 PM)Милослав Самарџић Пише:  Хајде наведите коначно неки доказ да су Енглези изазвали пуч?
Док не наведете, остаје да је то наша ствар.
Вилијам Донован - "Срби се не могу позивати на 27. март 1941. године јер смо ми ту револуцију купили."
То рачунаш као доказ? Smile
А иначе јел можеш режи где је то тачно објављено? Нешто ми је нелогично, јер је Донован гурао ''нашу ствар''. Он је послао Мекдауела.
Одговори

(28-03-2014, 07:48 PM)Романија1 Пише:  А 2000.г сви су за "Отпор" мислили како је то народна ствар а то је уствари свјетска организација, плаћеници итд.
Ја и даље се питам, како то да људи тада нису то знали??
Одговори

(28-03-2014, 11:03 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(28-03-2014, 07:48 PM)Романија1 Пише:  А 2000.г сви су за "Отпор" мислили како је то народна ствар а то је уствари свјетска организација, плаћеници итд.
Ја и даље се питам, како то да људи тада нису то знали??
Ма знали смо, него смо веровали да од оног не може бити горе.
Испоставило се да може.
Друго, ја сам некако мислио да ти нови, за које сам дакле знао да су лоша опција, морају доћи као нека прелазна фаза. Дакле да се то мора десити и што пре то боље.
Одговори

Цитат:И шта данас да закључимо на основу тог размишљања о 27. марту? Да сви треба да се учланимо у ЛДП?

ЛДП се залаже за вредности које је 27. марта представљала Енглеска

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним