Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

Од ових марвених лекара и кафанских мангаша не могу ПРАВИ доктори да дођу до речи!

Послушајмо Проф. Доктора Несторовића, аутора изјаве "ПРЕ ЋУ Д'УМРЕМ НО ДА СЕ ВАКЦИОНИШЕМ"!

Паметном доста!

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ!

СФ-СН*

-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

U siromašnim zemljama će pre umreti od side i tuberkuloze

Stotine hiljada ljudi će umreti od posledica nelečene tuberkuloze zbog poremećaja u funkcionisanju zdravstvenog sistema u siromašnim zemljama sveta, a razlog tome je pandemija koronavirusa, objavio je Globalni fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije sa središtem u Ženevi.

U nekoliko najsiromašnijih zemalja sveta veliki broj smrtnih slučajeva od posledica AIDS-a i tuberkuloze (TBC) mogao bi da premaši čak i broj umrlih od samog koronavirusa, rekao je za Rojters šef Globalnog fonda Peter Sands.

Objavljen godišnji izvještaj Fonda za 2020. godinu pokazuje da je broj ljudi koji se leče od tuberkuloze rezistentne na lekove pao za 19 odsto u zemljama u kojima deluje globalno telo za pomoć. Programi prevencije i lečenja HIV -a opali su za 11 odsto.

"Zapravo je od tuberkuloze u 2020. lečeno oko milion ljudi manje nego u 2019. i bojim se da će to neizbežno da rezultira stotinama hiljada smrtnih slučajeva", rekao je izvršni direktor Fonda Peter Sands.

Zdravstveni sistem u "raspodeli" zbog kovida

Iako još nema preciznih podataka o broju smrtnih slučajeva, Sands kaže da bi u nekim siromašnim delovima Afrike, poput Sahela, polusušne zone zapadne i srednje Afrike, koja se proteže od Senegala do Sudana, moglo bi da bude više umrlih od posledica tuberkuloze ili AIDS-a, zbog nazadovanja u borbi protiv tih bolesti, nego od kovida 19.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y...id=1919683
Одговори

Смањите доживљај мало... Нису администратори дужни да седе на форуму 24/7 и прегледају сваку поруку.
Нисте деца!!! Јасна су правила форума и уопште цивилизацијска.
Одговори

Тема треба да се закључа до даљњег.

Брат Шуми врхунски тролује и ложи овог несрећног канађанина а он се сав јадан прима ко зец на купус.

Реално што је речено о корони речено, сад се дебатује о вакцинама,теоријама завере, политичарима што нема везе са корона вирусом.

Боље под кључ тему једно две три недељеда се главе охладе...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Нема потребе да се закључава тема. Само да не буде увреда, посебно на етничкој основи, и то је то.
Елем, јуче сам на твитеру видео један документ који је потписао Мирсад Ђерлек, секретар у министарству здравља.
Наиме, "Удружење родитеља несталих беба", мислим да се тако зову, тражили су од министарства здравља Србије, у складу са законом о приступу информацијама од јавног значаја, одговор у вези са 3 ставке:

1. доказ да маске штите од преношења короне
2. доказ да тестови могу да открију корону
3. доказ да је вирус короне изолован

На крају одговора који је потписао Ђерлек пише да министарство не поседује тражене информације. Има и печат. Smile
Не знам да ли је документ који сам видео веродостојан. Ако јесте, судови ће једног дана имати премного посла.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(14-09-2021, 11:03 AM)Бенито Пише:  Смањите доживљај мало... Нису администратори дужни да седе на форуму 24/7 и прегледају сваку поруку.
Нисте деца!!! Јасна су правила форума и уопште цивилизацијска.

Тачно, али признај да је МАГАРЕЋА КЛУПА одлична идеја!

Знамо најмање двојицу (са'ће се јаве) који би се туна осећали као у свом природном амбијенту, к'о риба у води човече!  Јок

И требало би да буду срећни и захвални моделаторима што нема физичких каштига к'о кад смо ми били ђак у шумљанској школи у Ивањици ђе је учитељ тукао ђецу прутом!  табаџија

Нем'шта додати сем:

ПЛАМЕНИ ПОЗДРАВ СВИМ ПОШТОВАОЦИМА ИНСТИТУЦИЈЕ МАГАРЕЋЕ КЛУПЕ!

А и симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Даклем, да поновимо....Што се тиче лоше статистике ево како то поједностављено иде код антиваксера:

2020:
- нема никакве вакцине и влада кинески сој вируса
- од 100 заражених 20 има симптоме, од њих 10 у болници а од њих 2 умре
- дакле, 10% буду у болници а умре 2%

2021:
- има вакцина против кинеског соја
- али доминира заразнији, отпорнији и опаснији делта сој

Узмимо за пример неку непостојећу земљу у којој је вакцинисано 90% људи:
- од 100 заражених делтом 10 је невакцинисаних а 90 вакцинисаних
- од 10 невакц. 5 има симптоме, од њих 2 заглаве у болници а од њих 1 умре
- од 90 вакци. 15 има симптоме, од њих 5 заглаве у болници а од њих 1 умре

Онда антиваксери из тих података узму само оне који су у болницама, 3 невакцинисана и 5 вакцинисаних, и податак да је умрло једнако и једних и других и кажу:

Ето!!! Од укупно 8 у болници 5 је вакцинисаних дакле 62% у болницама је вакцинисаних!!! Умиру једнако и вакцинисани и невакцинисани!!! Вакцине не делују!!!

Површно гледано то стварно изгледа тако. Али ако се у примеру погледају проценти у болници и умрлих и то упореди са 2020. онда се види да невакцинисани страдају више у 2021. него у 2020. а вакцинисани мање:

- невакцинисани: 2020. 10% у болници, 2% умире; 2021. 20% у болници, 10% умире

- вакцинисани 2021. 5% у болници, 1% умире што је дупло бољи резултат него 2020.

Ово је поједностављен пример на 100 заражених тако да неки односи нису исти као у бројкама у реалности али добро илуструје манипулације статистиком код антиваксера. Иста ствар се дешава и са реалним бројкама.

Упркос јасним показатељима да вакцинација делује мислим да би због страха од последица самих вакцина вакцинација требало да буде добровољна и да не постоји дискриминација између једних и других.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(13-09-2021, 06:26 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(11-09-2021, 04:59 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(29-08-2021, 05:17 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

То су неофашисти, који уз анархисте протестују против мера против Ковида.
Лично мислим да припаднике тих групација није никаква брига за Ковид или здраље људи, него само искоришћавају ту ситуацију за протесте против власти.
Италијанска влада је пре неколико дана увела обавезу сертификата извршене вакцинације или негативног тампона за путовања авионом, возом, и за ресторане, концерте итд.
Ови антивакцинаши су најавили велик протест у свим највећим железничким станицама, а тај дан када је договорен протест, прошли први септембар, потпуно су се обрукали, јер скоро нико из њих се није појавио.
Једна учесница је на социјалној мрежи питала: „Где сте ви?? Овде има више репортера него нас!! Наредни пут нећу пристати на такве протесте!“.
Нека ми неко објасни, како то да фашисти манифестују за слободом? Да ли их је одједном срамота да Мусолинијев режим био диктатура??
И даље овде пишем, како не схватам тај „либерални“ став светске деснице. То је по мом мишљењу велика грешка! Овако се препушта јадним левичарима тај аргумент, када би требали ми да помињемо људима шта су то одговорност и дисциплина!

Лука какви бре неофашисти и анархисти, шта причаш бре? Ми имамо и у Онтарију и у Кебеку масу пријатеља, клијената или другара из лова Италијана, сви имају тамо породице и пријатеље, демонстрације против ковид мера су масовне од Милана до Напуља и шире, и немају везе ни са левицом ни десницом него народ не може више да трпи тортуру чи-мафије!

Јуче се разматрала и претња оружаног напада, и до тога ће сигурно доћи, то је НЕИЗБЕЖНО, нарочито у ФРАНЦУСКОЈ где војска већ отворено прети!

У Италији ће грађевинска и хотелијерска мафија на крају морати и оружано да се супротстави терору, нема друге.... табаџија

Овај снимак је од данас, где ти видиш овде нео-фашисте и анархисте човече?! Ти изгледа видиш само оно што желиш да видиш, исто као и Вучићеви ботови и пензионери који буље у ТВ. Сећамо се да је исто било и у случају Додика и "Правда за Даааав'да"!

СФ-СН*

EX ORIENTE LUX!

Ја не виђам никаквих МАСОВНИХ демонстрација.

Шумадинац,
пре неколико месеци неки су причали да је болест превара и да људи не умирају од Ковида, него од других болести.
Сада причају да од ковида пате и умирају и вакцинисани.
То је корак напред, значи да признају да болест постоји.
Одговори

(14-09-2021, 09:53 PM)ЛукаЛоко Пише:  Ја не виђам никаквих МАСОВНИХ демонстрација.

Шумадинац,
пре неколико месеци неки су причали да је болест превара и да људи не умирају од Ковида, него од других болести.
Сада причају да од ковида пате и умирају и вакцинисани.
То је корак напред, значи да признају да болест постоји.

Па наравно да не виђаш јербо ти видиш само оно што желиш да видиш, исто као и Киза што не види демонстрације у Бео'раду јер седи у Вршцу сакривен иза хеклане завесе свог кибицфенстера, као ни Вучићеви ботови попут Шумадрипца и пензионери који буље у ТВ и виде тачно онолико људи на демонстрацијама кол'ко им 'Информер'каже!

Друго, нико ође није тврдио да вируса нема него да је вирус НАПРАВЉЕН ЉУДСКОМ РУКОМ КАО БИО-ОРУЖЈЕ И ДА НИЈЕ СКОЧИО СЛУЧАЈНО СА ШИШМИША, што се показало као тачно и да је Чемерика то финансирала парама америчких пореских обвезника!

Такође, нико није причао да се од вируса не умире но да је смртност 0,01 посто мање-више, нарочито код оних који су разменили осму или девету банку и који већ болују од разних других болести, те да ЧИ-ФАРМАКОМАФИЈА на тај начин покушава да избалансира буџет јер пара у пензионим фондовима-ЊЕТ!

Међутим!

Највише се умире јер болесни од свих могућих болести не могу да дођу на ред од корона-панике, то је више здравомислећих ође детаљно статистички обрадило ал'немо'ш доћи до речи од Шумадрипца и његовог марвеног лекара Шеклера-медијског шмекера и оног кафанца Жујовића који је лансирао крилатицу "КРДО СРБАЉА"!

Треће, чињеница да дупло вакционисани побољевају и умиру није више тајна јер....ВАКЦИОНИСАЊЕ ПРОИЗВОДИ НОВЕ СОЈЕВЕ!

ЗАКЉУЧАК:

Шумадрипац ипак није највећи, рекосмо ми да је конкуренција оштра, битка непоштедна!  Јок

СФ-СН*

EX ORIENTE LUX!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Ако треба превод јав'те ну ми већ знамо да из неба пла'а киша па'не ниђе неби на земљицу пала но на добра полиглота и ерудита!

СФ-СН*

EX ORIENTE LUX!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(14-09-2021, 12:16 PM)Vlad Alekš Пише:  Нема потребе да се закључава тема. Само да не буде увреда, посебно на етничкој основи, и то је то.
Елем, јуче сам на твитеру видео један документ који је потписао Мирсад Ђерлек, секретар у министарству здравља.
Наиме, "Удружење родитеља несталих беба", мислим да се тако зову, тражили су од министарства здравља Србије, у складу са законом о приступу информацијама од јавног значаја, одговор у вези са 3 ставке:

На крају одговора који је потписао Ђерлек пише да министарство не поседује тражене информације. Има и печат. Smile
Не знам да ли је документ који сам видео веродостојан. Ако јесте, судови ће једног дана имати премного посла.

Тема треба да се закључа јер ово више нема везе са корона вирусом већ о теоријама завере и вакцинацији.

Ево несрећни и докони  канађанин по цео божији дан тролује о теоријама завере, док Шумадинац по цео дан тролује о вакцинама и тако њих двојица у круг се тролују овај о чи фармакомафији и теорије завере а овај о вакцинацији.

Нема сврхе даље читати, кад више коментари немају везе са корона вирусом.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(15-09-2021, 01:06 PM)Mekenzi Пише:  
(14-09-2021, 12:16 PM)Vlad Alekš Пише:  Нема потребе да се закључава тема. Само да не буде увреда, посебно на етничкој основи, и то је то.

Тема треба да се закључа јер ово више нема везе са корона вирусом већ о теоријама завере и вакцинацији.

То што теби разумевање "бејзик инглиша" не дозвољава да схватиш да рецимо једна од водећих медијских кућа у Чемерици 'Фокс њуз'не преноси никве теорије завере него, у овом случају који смо поставили, преноси разговор са водећим израелским вирусологом, није никакав разлог да се тема закључа!

Књигу ушаке па учи енглески или учтиво замоли за превод!

Напротив, огромна већина чи-медија у Чемерици спроводи не теорију но заверу у пракси јер све, све, све....што чи-мафији не одговара-бришу!

Друго, твој баљезг да "вакционисање нема везе са вирусом" је као кад би неко устврдио да твоји и "Нешини*" вишеслојни преци немају везе са vlakom bez voznog rijeda!

---------------------------------------------------

* "Неша" је назив од милоште како вишеслојни Војвођанери тепају Крмнаду Чварку (из партизанске породице).

СФ-СН*

EX ORIENTE LUX!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Комуњaрa Дамњaн Кнежевић позивa своје комунце и добровољце.....

"Дођите да извршимо притисак на власт која најављује увођење ковид-пасоша. Позивам све људе, вакцинисане и невакцинисане, да се ујединимо и одупремо тоталитаризму, да режим види да смо озбиљни и да нећемо то дозволити! Дођите да наставимо ову кампању коју смо започели пре годину и по дана, јер ми Срби смо први изашли 7. јула на улице и показали отпор целој паници и корона агенди, свим мерама које намећу глобалисти."

Није џабе одабран 7. јули. Сви што протестују по свету и ко нас против здравствених мера су докони комунисти и ултрадесничaри.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нами ође нешто није Јасно.

Ође у тужном Вршцу ђе остаде само старудија а младеж убијежала на запад или у Београд и Нови Сад за бољим и срећним животом

вакционисало се сигурно 80% популације а немате кућу у Вршцу у овом IV таласу ђе није ушао ковид.

Ковид амбуланта крцата, по 5сати се чекана преглед..

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним