Поруке: 5,879
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Јел грешком закључан форум КВИЗ?
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Да ли је народни херој Божидар Стојановић Дренички био четнички војвода?
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Ovi narodni heroji i ove cetnicke vojvode, pa ima nekog smisla priznajem.
Поруке: 2
Теме: 0
Придружен: Sep 2021
Углед:
1
Relja Rajkovic pripadnik dinarske divizije ,znate li nesto o njemu?
Поруке: 2
Теме: 0
Придружен: Sep 2021
Углед:
1
Jedan od troice je moj paradjed,gde mogu naci o nj
emu jos podataka.
Поруке: 129
Придружен: Jun 2019
Углед:
12
Постоји ли неко спомен обележје у посвећено борби на Зеленгори у пределу или на самој Зеленгори, сем оне спомен плоче посвећене страдању ђен. Трифуновићу у селу Врбница код Фоче, и да ли постоји у селу Закмур неко спомен обележје где су се последњи пут видели Дража и Калабић?
Поруке: 129
Придружен: Jun 2019
Углед:
12
Не разумем питање. Шта ко да га подигне, ко је подигао Дражевину, раније смо се окупљали у Манастиру Добрун, није ни било спомен комплекса. Kако је обновљен исти тај комплекс после пожара 2018? Како је Драгољуб Шћекић, својевремено желео слично да уради у Горњем Заостру, Вујадин Добрашиновић је поклонио парче земље за ту намену, ја сам својевремено дао рецимо као прилог 50 марака, толико сам тада могао и био у ситуацији, шта да радим нисам имао више, само су слуге сатане уништиле постамент за споменик. И ово обележје Трифуновићу поставио је одбор у Србињу. Има доста обележја, знате људи се сами организују, у Јабучју има спомен-плоча Дуји Смиљанићу, па су људима замерали погрешан назив корпуса, али људи су барем нешто направили, слажем се има грешка у тексту, али барем је нешто урађено. Недавно је постављена биста у Бијељини, али готово нико није ни знао за то. Према томе неко је сакупљао средства, неко је иста дао, неко је учествовао у организацији, како ко и колико је ко могао сналазили смо се. Идем ових дана тим правцем свакако ћу да свратим у Закмур, и у Обаљ, па реко ако неко зна нешто да обиђем када сам већ у том крају, нема везе снаћи ћу се већ како неко раније рече карту читај сељака питај хвала у сваком случају.