Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(21-02-2019, 03:30 PM)Николај Пише:  Није Добрица.

С десна Урош Говедарица, заменик команданта Калиновачке јуришне бригаде, непознат, Миливоје Поповић, командант бригаде, Милован Црњак, интендант Загорског батаљона, Милош Јововић, командир чете тог батаљона, лежи Спасоје Ждрале, командант Загорског батаљона, а на десној страни фотографије је трећа чета батаљона.

Добрица је на слици.

https://m.facebook.com/story.php?story_f...4178461963[attachment=730]

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

(06-06-2019, 09:30 PM)Бенито Пише:  
(21-05-2019, 11:14 PM)Вукашин Петковић Пише:  [Слика: FB-IMG-1558473110665.jpg]
Ако неко зна где може да се набави ова књига, нека ми пошаље поруку на пп.
Изгледа да треба да чекам пола године да неко одговори! ЉуткоЉуткоЉутко
Зна ли ко неки контакт да се стигне некако до примерка ове књиге?
Одговори

(20-11-2020, 12:07 AM)Бенито Пише:  

Види у пп
Одговори

Благодарим.
Одговори

(20-11-2020, 01:18 AM)Мића Адмирал Пише:  
(20-11-2020, 12:07 AM)Бенито Пише:  

Види у пп
Када стигнем, написаћу краћи приказ ове књиге.
Углавном, свака препорука за ову књигу!!!
Поготово што књига има врло приступачни цену.
Одговори

(06-06-2019, 07:04 PM)Перун Пише:  Је ли неко читао Голготу четника од Бојана Димитријевића? Какви су утисци?

Прочитао сам сад ову књигу. Највише се бави питањем црногорских четника и њихове судбине 1944-45. По мени одлична, објективна студија, анализа више извора и хронолошки слијед догађаја. Разјашњена дешавања групе која је преживјела Стару Градишку и дошла до Словеније. Користи Минића, Пајовића, Цемовића, Јаничића, све преживјеле који су оставили свједочанство, али и Басту, Ненезића и др. Послужио се и Милослављевом студијом на више мјеста. Може се закључити како су и гдје завршили неки јунаци за које смо мислили да су страдали у Јасеновцу - нпр. Лука Балетић и Павле Новаковић. Има елемената за дискусију на другом темама на овом форуму, нпр Црногорски четници или Зашто су Енглези вратили ЦГ четнике. Одлична је и исцрпна анализа, свака препорука за читање.
Одговори

Како су страдали ука Балетић и Павле Новаковић?
Одговори

(15-01-2022, 04:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  Како су страдали ука Балетић и Павле Новаковић?

Ако су Цемовићеви наводи тачни, током сукоба на Лијевча Пољу, као преговарачи, отишли усташама самоиницијативно. Мало ме изненадило јер неки извори их наводе касније у Старој Градишци, мада посредни више, тако да је овај опис испод изненађење. Из овог се да закључити да су убијени, али постоји могућност и да су их заробили ту и послије ликвидирали са осталима.

[Слика: IMG-20220115-172616.jpg]
Одговори

Цемовић,ипак неке ствари пише,накнадно,иако је био сведок.Треба га ,ипак узети са резервом,јер је фамилија Ђуришићу и брани га и где треба и где не треба.
Одговори

(16-01-2022, 03:01 PM)РежисерСтари Пише:  Цемовић,ипак неке ствари пише,накнадно,иако је био сведок.Треба га ,ипак узети са резервом,јер је фамилија Ђуришићу и брани га и где треба и где не треба.

Вјероватно, али ако је био присутан код овог догађаја гдје су Балетић и Новаковић (и Јоксимовић) отишли пред усташе са бијелом заставом и нису се вратили - то је нови податак, бар за мене.
Одговори

На жалост тад је већ све било касно.

Погледај нова сведочења у Књизи Милоша Војиновића-Одступница.Капитално дело.Још пре Лијевча Поља завеса је спуштена,а само Лијевче Поље није нека грандиозна битка.Нису тад четници из ЦГ имали ни снаге,а ни воље,шанса је пропуштена раније.
Одговори

Да ли је то новија књига?

Лијевче Поље свакако није велика битка, гледали су да се пробију више без борби, али имам утисак као да су упали у мишоловку. Трагичне судбине храбрих официра и људства. Реално нису заслужили тако трагичан крај. Поједини су прошли много тога раније, неки су могли да остану у емиграцији и да рата не виде, али судбина их је навела другачије, права штета...
Одговори

Knjiga skoro da nije donela nijedno nepoznato ime, inace i nema registra imena .
Ocekivao sam dosta vise.
Одговори

(16-01-2022, 11:13 PM)Мића Адмирал Пише:  Knjiga skoro da nije donela nijedno nepoznato ime, inace i nema registra imena .
Ocekivao sam dosta vise.

Која је разлика у односу на исту тему у Дражи 5?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним