Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Биографије четника

Јесам, имам све књиге, јер сам сарадник, негде од слова ''д'' написао сам доста четничких биографија.
Одговори

Листајући ту књигу нашао сам биографију кап. Ивана Јаничића. Као потписник те биографије наводи се чини ми се неки В. Иветић. Колико се може вјеровати овој биографији?
Одговори

Није ''неки'', то је пуковник Велимир Иветић, одличан историчар. Сигурно је тачно.
Одговори

Нисам стварно знао да је у питању тако добар историчар. У сваком случају драго ми је да су ово тачни подаци.
Одговори

У речнику?
Само за следеће издање, али ко зна када ће бити.
Одговори

Данас је у 90-ој години умро Цветко Панић.Мали Пане како га је звао је био повремени курир пуковника Драгослава Рачића.Бог нека му души опрости.Цветко Панић 1924-2014
Одговори

Нек му је лака земља!
Одговори

Да Милославе, мислио сам на неко допуњено издање ако буде излазило. Лијепо би било још да се нађе и тачан датум рођења и још неких подаци из живота. Smile
Одговори

(12-04-2014, 09:26 PM)Петар Пише:  Данас је у 90-ој години умро Цветко Панић.Мали Пане како га је звао је био повремени курир пуковника Драгослава Рачића.Бог нека му души опрости.Цветко Панић 1924-2014

Вјечна му Слава и Бог да му душу прости!

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

(13-04-2014, 12:55 AM)Вук92 Пише:  Да Милославе, мислио сам на неко допуњено издање ако буде излазило. Лијепо би било још да се нађе и тачан датум рођења и још неких подаци из живота. Smile
Да. Ја свакако сакупљам биографске податке, правим базу података.
Одговори

Можда се види на неким сликама са Динаре...
Одговори

(17-04-2014, 04:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  Можда се види на неким сликама са Динаре...

Но, реците ми како вам се чини биографија? Од 1 до 10? Smile
Одговори

Мислим да је ова у Албуму ЦГ четника.
Добро, само што није било тешког боја на Лијевчу, нити фронта, то је тај мит, практично је у свим књигама. Чак и код Хрвата је раширен, они пишу да су победили 30.000 четника на Лијевча пољу...
Одговори

(17-04-2014, 07:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мислим да је ова у Албуму ЦГ четника.
Добро, само што није било тешког боја на Лијевчу, нити фронта, то је тај мит, практично је у свим књигама. Чак и код Хрвата је раширен, они пишу да су победили 30.000 четника на Лијевча пољу...

А како то? Први пут чујем.Где повећавају број четника?...код Ђуришића? Или сматрају да је Дража стварно био у близини Лијевча поља тада? Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним