Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Круна Стефана Првовенчаног

Круна је била папска, свидело се то неком или не.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(30-04-2022, 08:54 PM)Шумадинац Пише:  Круна је била папска, свидело се то неком или не.

... у коминтерновско-ватиканској верзији историје... су све сами фалсификати. Па свиђало се то некоме - или не.
Одговори

Зар је важно је ли била папска или није...битно је да је Круна и да смо постали и званично Краљевина. Ако је од Папе-хвала му, ако није-ништа.
Одговори

(01-05-2022, 11:51 AM)Monarhist Пише:  Зар је важно је ли била папска или није...битно је да је Круна и да смо постали и званично Краљевина. Ако је од Папе-хвала му, ако није-ништа.

Зашто и по чему сматраш да није важно?
Одговори

Зато што смо добили круну. Докле год смо међународно признати као Краљевина, и док имамо легитимитет, баш ме брига да ли смо круну добили од Папе, Цариградског патријарха или неког протестантског бискупа. То је моје лично мишљење.
Одговори

Како неко може да буде у исто време и монархиста и анархиста? По слову - монархиста, а по делу - анархиста?
Одговори

(30-04-2022, 08:59 PM)Змај_Баћушка Пише:  
(30-04-2022, 08:54 PM)Шумадинац Пише:  Круна је била папска, свидело се то неком или не.

... у коминтерновско-ватиканској верзији историје... су све сами фалсификати. Па свиђало се то некоме - или не.

У овом случају, Коминтерна није имала везе. То се десило раније, у искључивој режији Ватикана и аустроугарске тајне службе.
Одговори

(01-05-2022, 12:33 PM)Monarhist Пише:  Зато што смо добили круну. Докле год смо међународно признати као Краљевина, и док имамо легитимитет, баш ме брига да ли смо круну добили од Папе, Цариградског патријарха или неког протестантског бискупа. То је моје лично мишљење.

Нисмо ми никада ништа добили, с поготово не од Ватикана. Све што се зове Србија, круна, црква и државност искључива је заслуга наших славних предака.
То утуви у главу, ако желиш да Ти било шта из српске историје буде јасно.
Одговори

(01-05-2022, 01:31 PM)Бенито Пише:  

У овом случају, Коминтерна није имала везе. То се десило раније, у искључивој режији Ватикана и аустроугарске тајне службе.

Зашто доводити неку умишљену "режију Ватикана и аустроугарске тајне службе" са историјском чињеницом да је Стефан Првовенчани добио круну од Папе? То само комунисти раде и његови изданци којима је милија лаж од истине.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Шуми, нема никакве "историјске чињенице" него бесомучног преписивања једног истог извора за који сам Ти поодавно објаснио да је фалсификат. И немој бити толико тврдоглав, ако Ти вреди говорити.
На том бесомучним преписивању многи су направили универзитетске каријере и зато ово друштво "елита" никада неће признати да је то ординарна лаж.
Управо исто као у случају историографије Другог светског рата на тлу Краљевине Југославије.
Одговори

(01-05-2022, 01:40 PM)Шумадинац Пише:  
(01-05-2022, 01:31 PM)Бенито Пише:  

Зашто доводити неку умишљену "режију Ватикана и аустроугарске тајне службе" са историјском чињеницом да је Стефан Првовенчани добио круну од Папе? То само комунисти раде и његови изданци којима је милија лаж од истине.

Е, стварно, који си "владалац" чињеница. Херодот да ти позавиди. Тешко је са таквим стручњаком да се човек избори. Повлачим се.
Одговори

(01-05-2022, 12:33 PM)Monarhist Пише:  Зато што смо добили круну. Докле год смо међународно признати као Краљевина, и док имамо легитимитет, баш ме брига да ли смо круну добили од Папе, Цариградског патријарха или неког протестантског бискупа. То је моје лично мишљење.

Ово је најразумније и најтачније.

(01-05-2022, 01:34 PM)Бенито Пише:  ...
Нисмо ми никада ништа добили, с поготово не од Ватикана. Све што се зове Србија, круна, црква и државност искључива је заслуга наших славних предака.
...

На овом форуму сам видео ниподаштавање династије Обреновић па да ли и они спадају у достигнућа и постигнућа наших славних предака или их посматрамо по свом личном доживљају. Питам, зато што су они обновили Краљевину Србију, први пут после Немањића.

(01-05-2022, 01:58 PM)Бенито Пише:  ...
На том бесомучним преписивању многи су направили универзитетске каријере и зато ово друштво "елита" никада неће признати да је то ординарна лаж.
....

А шта је онда истина? Да су Немањићи сами себи тутнули круну на главу или су признати од Бога...или је Стефан Првовенчани био довољно паметан (пре би рекао Сава) да добије признање својег достојанства. С обзиром да су знали да латинима не треба веровати и да они немају ни трунку добрих намера, задржали су свој правац у православљу.

Због другачијих мишљења ме занима да ли вам је познато какве су биле околности тог доба па да се донесе разуман суд и закључак.
Одговори

Ако је тако, (Боже опрости!) онда ми реците, где је тачно крунисан -.папском круном? У којој то - цркви, молићу?
Одговори

Авакс, то што си приметио у вези Обреновића, ако си на мене мислио, погрешно си приметио. Никада никог нисам ниподаштавао, односно трудим се да то не чиним. Други је пар ципела што се Обреновићи у званичној историографији, а поготово у јавном дискурсу, хвале до те мере да сваки глас који трезвено посматра период њихове владавине се сматра вређањем истих. Дотле смо ми дошли.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним