Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

(09-05-2022, 10:46 PM)Бенито Пише:  
(09-05-2022, 08:52 AM)Бенито Пише:  Шуми, пустите ту свађу, него да Те питам....
Набрао сам сремуша, дај неки рецепт шта да радим...
Увек ваља нешто ново сазнати.

Шумадинац, озбиљно сам Те питао...

https://www.pogledi.rs/forum/thread-3814-lastpost.html

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Таман када сам износио ка путу воду у балонима са оног извора испод оне ледине на Равној Гори, кад оно гос'н Бенито прође са својим саборцем поред мене. Море бит'!  Јок

Иначе, на Сабору ове године је било много фракција. Народ је разједињен и дезорјентисан. Свако вуче на своју страну. Удба је добро одрадила свој посао. Бојим се да га још није завршила.

Д М
Одговори

Још пар занимљивих слика са Равне Горе....

[Слика: IMG-20220508-104340.jpg]
[Слика: IMG-20220508-135840.jpg]
[Слика: IMG-20220508-135047.jpg]
[Слика: IMG-20220508-141846.jpg]
[Слика: IMG-20220508-110144.jpg]
[Слика: IMG-70d498c4c14a777a2fd4c9a78bd8e39d-V.jpg]

Д М
Одговори

Ово си ти двапут био ове године на Равној Гори?
Одговори

(31-05-2022, 10:28 PM)Бенито Пише:  Ово си ти двапут био ове године на Равној Гори?

Не, једама  Јок

Д М
Одговори

Како угледа Бенита и још неке које Бенито није видео тог дана?
Аферим, добро је било.
Волео би да је макар овако сваке године. Враћају се многи људи, а долази и много омладине.
Одговори

(31-05-2022, 11:00 PM)Бенито Пише:  Како угледа Бенита и још неке које Бенито није видео тог дана?
Аферим, добро је било.
Волео би да је макар овако сваке године. Враћају се многи људи, а долази и много омладине.

Марковдан, тај дан.

[Слика: IMG-20220508-135615.jpg]

А били су и ови ватрени навијачи комунистичких клубова.

Д М
Одговори

Шумадинац, није лепо причати о људима које не познајете лично Smile Поздрав од четника са севера Ваистину!

[Слика: image.jpg]
Одговори

(01-06-2022, 04:26 AM)Mario Пише:  Шумадинац, није лепо причати о људима које не познајете лично Smile Поздрав од четника са севера Ваистину!

Немам ја ништа против навијача и њихових патриотских осећања. Али какве везе имају четници са Крцуновим фудбалским клубом Црвена Звезда? Или са другим комунистичким фудбалским клубом Партизан који је основан у Загребу (јер и навијачи тог клуба себе називају "четницима са југа)?

Д М
Одговори

Па добро онда ако ћемо таквом логиком, зашто је четнички илегалац Рајко Митић играо за СД Црвена Звезда? Или зашто је кошаркашка легенда, а притом опет четнички илегалац Бора Станковић играо за КК Црвена Звезда? Живимо у 21. веку, зар мислите да у управи ЦЗ постоје и даље комунисти или не дај Боже на трибини? Мешате бабе и жабе не знам шта да вам кажем... 5+5

[Слика: image.jpg]
Одговори

(01-06-2022, 11:55 AM)Mario Пише:  Па добро онда ако ћемо таквом логиком, зашто је четнички илегалац Рајко Митић играо за СД Црвена Звезда? Или зашто је кошаркашка легенда, а притом опет четнички илегалац Бора Станковић играо за КК Црвена Звезда? Живимо у 21. веку, зар мислите да у управи ЦЗ постоје и даље комунисти или не дај Боже на трибини? Мешате бабе и жабе не знам шта да вам кажем... 5+5

Разлог је у томе што је Рајку Митићу и Бори Станковићу спорт био изнад идеолошке опредељености. Као и због каријере, преживљавања па и страха у оно време. Знали су они добро ко су творци тих спортских клубова и чија имена носе. Оно што је најбизарније је да испод тих стадиона, и Маракане и ЈНА, леже стотине моштију мученика које су комунисти, исти ти који су и основали та два клуба, поубијали и затрпали. И на њима се игра фудбал, навија, буса у груди, и сл. За ким? За чим? Па се са другим навијачима, на другој страни, бију, ударају, ломе и сл. Брат и брат, Србин и Србин, "патриота" и "патриота", "четник са севера" и "четник са југа"..... Зар је то четништво? Зар је то Чичин, Калабићев, Рачићев и Кесеров аманет?

Д М
Одговори

(01-06-2022, 11:55 AM)Mario Пише:  Па добро онда ако ћемо таквом логиком, зашто је четнички илегалац Рајко Митић играо за СД Црвена Звезда? Или зашто је кошаркашка легенда, а притом опет четнички илегалац Бора Станковић играо за КК Црвена Звезда? Живимо у 21. веку, зар мислите да у управи ЦЗ постоје и даље комунисти или не дај Боже на трибини? Мешате бабе и жабе не знам шта да вам кажем... 5+5

Марио брате, паметан си човек. Упозораваш овим знаком на логику. Прочитај прво шта си написао, па се добро запитај, оно што си сам питао:
"Зар мислите да у управи ЦЗ и даље постоје комунисти или не дај Боже на трибини?"
Мени не мораш да одговараш, пошто врло добро знам одговор на то питање... Размисли да ли Ти знаш, чим постављаш то питање.
Одговори

(31-05-2022, 11:18 PM)Шумадинац Пише:  Mарковдан, тај дан.

[Слика: IMG-20220508-135615.jpg]

А били су и ови ватрени навијачи комунистичких клубова.

Наравно, на истом месту су били и 1990. године. Општепозната ствар. Стара група Ред Девилс се није појавила на чувеној утакмици Динамо - Звезда на Максимиру 13. маја јер је била на Равној Гори. Њихов подмладак су Четници Север. Шта је ту тачно за спрдњу и иронију? Има ли клуб у Србији да није на неки начин комунистички? И Звезда и јсдп и Рад и Офк и све и један Раднички и аутономашка Војводина... ма сви до најнижег општинског ранга такмичења су у неком тренутку били под шапом комуниста само је питање ког ранга и нивоа. Хоћемо ли сада да навијамо за Лацио, Челси, ПСЖ пошто некомунистичких клубова у Србији нема?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним