Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

Колико сам разумео у игри је и седми и осми мај.Седмог је "олимпијада",и "равногорски котлић",а осмог дефиле,и историјски час.

Ако сам добро разумео.
Одговори

(18-04-2023, 08:20 PM)РежисерСтари Пише:  Колико сам разумео у игри је и седми и осми мај.Седмог је "олимпијада",и "равногорски котлић",а осмог дефиле,и историјски час.

Ако сам добро разумео.

Kaд су го го играчице и певаљка под шатру ?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-04-2023, 08:20 PM)РежисерСтари Пише:  Колико сам разумео у игри је и седми и осми мај.Седмог је "олимпијада",и "равногорски котлић",а осмог дефиле,и историјски час.

Ако сам добро разумео.

Ко држи "историјски час"?
Одговори

(18-04-2023, 09:38 PM)Бенито Пише:  

Ако сам добро разумео.

Не пише.
Одговори

Ако сам добро разумео.

Да је среће да Ви држите "историјски час" сваке године. Ви или неко барем од вас... Бенито, гос'н Самарџић, Перун, Динча, Горски Штаб, Пуковник Крсмановић....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-04-2023, 10:20 PM)Шумадинац Пише:  

Ако сам добро разумео.

Да је среће да Ви држите "историјски час" сваке године. Ви или неко барем од вас... Бенито, гос'н Самарџић, Перун, Динча, Горски Штаб, Пуковник Крсмановић....

Пусти то, Шуми... Него баш ме интересује. Мислим да је Девић био прошле године, па да видим да ли ће неко други сад бити. Да ли им је тенденција да то постане нека врста традиције?
Одговори

Девић је држао час прошле године.

Ја сам та то без зезања и цинизма да Вук Драшковић одржи историјски час на 30 година од обнављања Сабора.

Како год и шта год мислили Вук и СПО су много урадили на Равној Гори.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мене су звали пре пар година (Из Асоцијације) да одржим један говор на Равној Гори.
Одговори

Ако сам добро разумео.

Држаће један професор.
Одговори

Једино што вреди је чути и видети  тај говор на Историјском часу.

Тај историјски час би требао прерасти у неку "трибину" или свечану академију и научни скуп. То треба бити окосница Сабора.

Остало исто ко прошлих година. Обичан вашар и маскембал различитих униформи, пијаних и полупаних ликова.

Биће котлић, бајкери, шатра, музика, мало ће се грувати патриотизам Србија до Токија...

Нијесмо ми у овим годинама за вашаре и тај вид  сеоске забаве..

Више смо за озбиљнију литературу и научне ствари читати, гледати  и слушати а не можемо се дивити више сеоском пијанцу који држи четнички нож међ зубима или како игра уз турбо фолк музику са чашом на глави или док вади пиштољ на астал..

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Четник 1942

[Слика: Screenshot-20230423-141346-653.png]

Четници 2023

[Слика: Screenshot-20230423-141816-511.png]

Нек ми неки стручњак за Равну Гору објасни ову генетичку мутацију у Срба за 70+ година?

Од горског кршног Калабића до ових дечијих карикатура и маскембала..

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-04-2023, 02:22 PM)Mekenzi Пише:  Четник 1942

Четници 2023

Нек ми неки стручњак за Равну Гору објасни ову генетичку мутацију у Срба за 70+ година?

ne razumem sta ste hteli time da kazete. pa i tada su postojali ljudi sitnije i krupnije gradje odnosno manje i vise razvijeni...  konstitucija je kakva je takva je...  Хармоника
Одговори

(23-04-2023, 03:54 PM)Vladinica Пише:  
(23-04-2023, 02:22 PM)Mekenzi Пише:  Четник 1942

Четници 2023

ne razumem sta ste hteli time da kazete. pa i tada su postojali ljudi sitnije i krupnije gradje odnosno manje i vise razvijeni...  konstitucija je kakva je takva je...  Хармоника

Пааа Владо, како да ти појасним, поред физичког изгледа гледа се здравствени и духовни живот..

Данашњи симпатизери Југословенсје Војске у Отаџбини познатији као Четници изгледају као да су изашли из локалне кафане (једни) а други ко да су изашли из локалне играонице. Види се на слици.

Симпатизери четничког покрета који се постројава к'о гарда и врши смотра морју бити духовно, физички и здравствено јаки, прави и здрави.

На сликама које Председник Равногорског покрета Ненадовић качи и који врши смотру, мени строј изгледа као Дизни јунаци. Жене, девојчице, мали, велики, дебели ниђе реда...

Симпатизери могу бити обучени како желе и у цивилу и то је океј.

Припадници смотре, морају бити као један обучени. Од главе до пете у истој униформи.

Када смо код симпатизера то би требало обожити изнутра, ал то је друга тема

Пуно ђеце нема појм о четништву.

Него Владо Србине и симпатизеру Четничког покрета,

Ође сви пишемо искључиво српским писмом

Ћ И Р И Л И Ц О М.

Кад видимо да неко пише U S T A Š I C OM не буде нам добро.

Према томе буди четник и пиши Ћ И Р И Л И Ц О М као остали форумаши.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-04-2023, 01:13 PM)Mekenzi Пише:  Једино што вреди је чути и видети  тај говор на Историјском часу.

Тај историјски час би требао прерасти у неку "трибину" или свечану академију и научни скуп. То треба бити окосница Сабора.

Остало исто ко прошлих година. Обичан вашар и маскембал различитих униформи, пијаних и полупаних ликова.

Биће котлић, бајкери, шатра, музика, мало ће се грувати патриотизам Србија до Токија...

Нијесмо ми у овим годинама за вашаре и тај вид  сеоске забаве..

Више смо за озбиљнију литературу и научне ствари читати, гледати  и слушати а не можемо се дивити више сеоском пијанцу који држи четнички нож међ зубима или како игра уз турбо фолк музику са чашом на глави или док вади пиштољ на астал..
Требало би да буде добар час. Човек ради у државној институцији и прилично је одан српској идеји због чега има и великих проблема.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним