Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Често је био главна тема главешина Централног комитета Савеза комуниста Србије. Генерал Никола Љубичић је о томе грмео: "Јеси ли чуо шта је онај лудак јутрос рекао!" Једном приликом Петар Стамболић се, када је са пријатељима мало попио на својој викендици, похвалио: "Онај ...... опет не пази шта прича, морам сутра да му извучем уши." Ускоро га приводе и бива тако испребијан да су му страдали бубрези и нарочито кичма. Убрзо се повукао. Кријући непочинство правдао се: "У мени се нешто дешава.... Изгубио сам моћ говора, тешко говорим а и ослабио сам." Недуго после тога услед повреде личности и стреса а нарочито од последица батина, тј. званично "од упале продужене кичмене мождине", умире у београдској болници. О ком нашем великану је реч?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Душко Радовић?
Одговори

Јесте

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-12-2022, 03:01 PM)Шумадинац Пише:  Често је био главна тема главешина Централног комитета Савеза комуниста Србије. Генерал Никола Љубичић је о томе грмео: "Јеси ли чуо шта је онај лудак јутрос рекао!" Једном приликом Петар Стамболић се, када је са пријатељима мало попио на својој викендици, похвалио: "Онај ...... опет не пази шта прича, морам сутра да му извучем уши." Ускоро га приводе и бива тако испребијан да су му страдали бубрези и нарочито кичма. Убрзо се повукао. Кријући непочинство правдао се: "У мени се нешто дешава.... Изгубио сам моћ говора, тешко говорим а и ослабио сам." Недуго после тога услед повреде личности и стреса а нарочито од последица батина, тј. званично "од упале продужене кичмене мождине", умире у београдској болници. О ком нашем великану је реч?

Одакле Ти ово?
Одговори

(30-11-2022, 01:49 PM)Vlad Alekš Пише:  Сви ми знамо ко су били Тесла, Пупин, Миланковић или Руђер Бошковић. Или, сви смо чули ко је Никола Јокић. Међутим, постоји Србин који је у физици урадио нешто што ниједан други није. Нити ће. Маргинализован је из неког разлога, а ви сада треба да одговорите - како се звао овај српски физичар из Сомбора?

Може ли потврда овога.У одговору сам навео да је Тихомир Новаков

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(03-12-2022, 11:48 PM)Бенито Пише:  
(03-12-2022, 03:01 PM)Шумадинац Пише:  Често је био главна тема главешина Централног комитета Савеза комуниста Србије. Генерал Никола Љубичић је о томе грмео: "Јеси ли чуо шта је онај лудак јутрос рекао!" Једном приликом Петар Стамболић се, када је са пријатељима мало попио на својој викендици, похвалио: "Онај ...... опет не пази шта прича, морам сутра да му извучем уши." Ускоро га приводе и бива тако испребијан да су му страдали бубрези и нарочито кичма. Убрзо се повукао. Кријући непочинство правдао се: "У мени се нешто дешава.... Изгубио сам моћ говора, тешко говорим а и ослабио сам." Недуго после тога услед повреде личности и стреса а нарочито од последица батина, тј. званично "од упале продужене кичмене мождине", умире у београдској болници. О ком нашем великану је реч?

Одакле Ти ово?

https://www.pogledi.rs/kako-je-ucutkan-d...glave.html

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

И где овде пише да је испребијан од удбе?
Одговори

Превидех овај део око пребијања удбе.Извињавам се Бенито

Одговори

Нема потребе да ми се извињаваш. Пола Београда је крајем 80-их ширило ту причу да је Душка Радовића претуцала удба и да се зато разболео. То је то ударање оловним пендреком, пре него је направљен гумени, преко дебелих јастука да не би остајали трагови на телу. А испод отпадају бубрези и суши се кичма. Ови су то доцније усавршили, па су тукли људе безбол палицама преко војних непробојних прслука, тзв панцира.
Међутим, нико се до сада није усудио да то истражи и објави да је Душка Радовића убила удба. Док то не видимо, бојим се да ово можемо разумети само као спекулације.
Одговори

Ко је био најбољи, најуспешнији и најдуговечнији градоначелник у Краљевини СХС и Југославији, и о ком граду се радило?
Одговори

Покушаћу са два имена

1.Драгиша Цветковић који је биран з аградоначелника Ниша три пута
2.Власотинчанин Влада Илић који је био градоначелник Београда

Одговори

(05-12-2022, 12:25 PM)sagus Пише:  Покушаћу са два имена

Не, има један који је био бољи. Веровали или не?
Одговори

(05-12-2022, 09:43 PM)Бенито Пише:  
(05-12-2022, 12:25 PM)sagus Пише:  Покушаћу са два имена

Не, има један који је био бољи. Веровали или не?

Власотинце?

Мада је Андрија Јевремовић у конкуренцији (Чајетина).
Одговори

Велики град је у питању.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 44 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним