Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Често је био главна тема главешина Централног комитета Савеза комуниста Србије. Генерал Никола Љубичић је о томе грмео: "Јеси ли чуо шта је онај лудак јутрос рекао!" Једном приликом Петар Стамболић се, када је са пријатељима мало попио на својој викендици, похвалио: "Онај ...... опет не пази шта прича, морам сутра да му извучем уши." Ускоро га приводе и бива тако испребијан да су му страдали бубрези и нарочито кичма. Убрзо се повукао. Кријући непочинство правдао се: "У мени се нешто дешава.... Изгубио сам моћ говора, тешко говорим а и ослабио сам." Недуго после тога услед повреде личности и стреса а нарочито од последица батина, тј. званично "од упале продужене кичмене мождине", умире у београдској болници. О ком нашем великану је реч?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 03-12-2022, 03:02 PM од
Шумадинац.)
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Јесте
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
И где овде пише да је испребијан од удбе?
Поруке: 355
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
174
Превидех овај део око пребијања удбе.Извињавам се Бенито
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Углед:
3,065
Нема потребе да ми се извињаваш. Пола Београда је крајем 80-их ширило ту причу да је Душка Радовића претуцала удба и да се зато разболео. То је то ударање оловним пендреком, пре него је направљен гумени, преко дебелих јастука да не би остајали трагови на телу. А испод отпадају бубрези и суши се кичма. Ови су то доцније усавршили, па су тукли људе безбол палицама преко војних непробојних прслука, тзв панцира.
Међутим, нико се до сада није усудио да то истражи и објави да је Душка Радовића убила удба. Док то не видимо, бојим се да ово можемо разумети само као спекулације.
Углед:
3,065
Ко је био најбољи, најуспешнији и најдуговечнији градоначелник у Краљевини СХС и Југославији, и о ком граду се радило?
Поруке: 355
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
174
Покушаћу са два имена
1.Драгиша Цветковић који је биран з аградоначелника Ниша три пута
2.Власотинчанин Влада Илић који је био градоначелник Београда
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић