Оцена Теме:
  • 20 Гласов(а) - 4.7 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мића Петровић одговара на ваша питања

(10-01-2023, 08:04 PM)Мића Петровић Пише:  За учеснике, после емисије, све је било на опрези......

Био си у контакту са њима?
Одговори

(10-01-2023, 08:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-01-2023, 08:04 PM)Мића Петровић Пише:  За учеснике, после емисије, све је било на опрези......

Био си у контакту са њима?
Нисам, али чуо сам.
Одговори

Поздрав. Да ли знате пјесму Од Вардара па до Триглава, али у неком српском-четничком извођењу? Покушавам да је нађем али не могу.
Оно што знам од текста: Од Вар. па до Триглава све је џабе све је за бадава, Хрвати на српском двору многи Срби у затвору.
Ако неко други зна био бих захвалан да напише име пјесме. Она се вртила на неком четничком радију, који је чини ми се угашен.
Одговори

Поштована Романијо, ја радим са песмама спеване за време Др. рата и то ''народне'' оне које су ми пренели преживели равногорци и четници у С. Америци. Ова наведена  Од Вар. па до Триглава све је џабе све је за бадава -- ми звучи да је ново-компонована. Тражио сам је на ЈуТјубу али су све Југословенске.

Братски поздрав.
Одговори

Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.
Одговори

(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише:  Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.

Има ово издање из 1975 године

Српске четничке пјесме А
  • 1. Дух се буди (Гаврила Принципа)
  • 2. Кад бих Врбас (о војводи Дреновићу)
  • 3. Дође нама из Србије веза (о Николи Бабићу)
  • 4. Мој Гламочу
  • 5. Четрнестог беше маја (о војводи Ђуришићу)
Б
  • 1. Ој Србијо (славном Дражи)
  • 2. Ој Грахово
  • 3. Лијевче поље (о Милораду Поповићу)
  • 4. Једно јутро (о војводи Мани Роквићу)
  • 5. Личке горе (о Мићи Лукићу)

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Има ли текст песме? Много сам волео песму, да знам како гласи, кад не могу да је слушам.
Одговори

(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише:  Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.
Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла 
Хармоника
Одговори

(18-07-2024, 07:06 PM)Никола95 Пише:  
Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла 
Хармоника

Уплоадујеш на неки видео канал. Избегавај јутјуб ,најбоље на неки руски типа Рутубе, Дзен, ВКонтакте  Однокласнни и онда проследи линк овде...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-07-2024, 07:25 PM)Mekenzi Пише:  
Хармоника

Уплоадујеш на неки видео канал. Избегавај јутјуб ,најбоље на неки руски типа Рутубе, Дзен, ВКонтакте  Однокласнни и онда проследи линк овде...
Много би ми значило да поставиш како је Мекензи рекао или да ми пошаљеш на мејл. Унапред благодарим.
Одговори

(18-07-2024, 08:32 PM)Милошев Лако Пише:  
Хармоника

Много би ми значило да поставиш како је Мекензи рекао или да ми пошаљеш на мејл. Унапред благодарим.
Лакше ми је на мејл да ти проследим. Погледао сам ове сајтове што је Мекензи предложио и они су као неки руски јутјуб што значи да треба да се региструјем, правим налоге итд. а да будем искрен мрзи ме да се региструјем тамо како бих поставио једну песму. Ако хоће Мекензи могу и њему да проследим па ако га не мрзи нек качи тамо.
У сваком случају јављам ти се у приватне поруке да не затрпавамо форум овде са порукама.
Одговори

(18-07-2024, 11:56 PM)Никола95 Пише:  
(18-07-2024, 08:32 PM)Милошев Лако Пише:  
Хармоника

Лакше ми је на мејл да ти проследим. Погледао сам ове сајтове што је Мекензи предложио и они су као неки руски јутјуб што значи да треба да се региструјем, правим налоге итд. а да будем искрен мрзи ме да се региструјем тамо како бих поставио једну песму. Ако хоће Мекензи могу и њему да проследим па ако га не мрзи нек качи тамо.
У сваком случају јављам ти се у приватне поруке да не затрпавамо форум овде са порукама.

Aко неће нико шибни мени твој маил у приватној поруци па ћу ја да је окачим.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Milan Gligic - Dodje nama iz Srbije veza

https://rutube.ru/video/d0de89688eac160e...31249dcd7/

Самарџићу, јави тамо ИТ сектору овог сајта да убаце опцију да могу да се аплоудују и видеи са руских видео канала, много лакше и нема цензуре ко на америчким поготово к'о на јутјубу ђе усташе и балије пријављују и гасе четничке песме и канале који не плаћају чланарине...

Ју тјубу објавиш песму о Ратку или Раши одмах бришу или цензуришу или ти је ставе на привејт.

На рутубе нема тога, одмах доступно и нико не дира нити смара глупим правима или да др*ају за нека ауторска права или смарају да је садржај "неприкладан".

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(19-07-2024, 05:34 PM)Mekenzi Пише:  Milan Gligic - Dodje nama iz Srbije veza

https://rutube.ru/video/d0de89688eac160e...31249dcd7/

Самарџићу, јави тамо ИТ сектору овог сајта да убаце опцију да могу да се аплоудују и видеи са руских видео канала, много лакше и нема цензуре ко на америчким поготово к'о на јутјубу ђе усташе и балије пријављују и гасе четничке песме и канале који не плаћају чланарине...

Ју тјубу објавиш песму о Ратку или Раши одмах бришу или цензуришу или ти је ставе на привејт.

На рутубе нема тога, одмах доступно и нико не дира нити смара глупим правима или да др*ају за нека ауторска права или смарају да је садржај "неприкладан".

Песма је одлична, јер може нешто више о јунаку из песме. Ако има ових песама још, молим Вас поставите!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним