10-01-2023, 08:17 PM
Мића Петровић одговара на ваша питања
11-01-2023, 08:42 PM
15-06-2023, 04:38 PM
Поздрав. Да ли знате пјесму Од Вардара па до Триглава, али у неком српском-четничком извођењу? Покушавам да је нађем али не могу.
Оно што знам од текста: Од Вар. па до Триглава све је џабе све је за бадава, Хрвати на српском двору многи Срби у затвору.
Ако неко други зна био бих захвалан да напише име пјесме. Она се вртила на неком четничком радију, који је чини ми се угашен.
Оно што знам од текста: Од Вар. па до Триглава све је џабе све је за бадава, Хрвати на српском двору многи Срби у затвору.
Ако неко други зна био бих захвалан да напише име пјесме. Она се вртила на неком четничком радију, који је чини ми се угашен.
23-06-2023, 10:54 PM
Поштована Романијо, ја радим са песмама спеване за време Др. рата и то ''народне'' оне које су ми пренели преживели равногорци и четници у С. Америци. Ова наведена Од Вар. па до Триглава све је џабе све је за бадава -- ми звучи да је ново-компонована. Тражио сам је на ЈуТјубу али су све Југословенске.
Братски поздрав.
Братски поздрав.
13-07-2024, 03:38 PM
Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.
14-07-2024, 12:07 PM
(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише: Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.
Има ово издање из 1975 године
Српске четничке пјесме А
- 1. Дух се буди (Гаврила Принципа)
- 2. Кад бих Врбас (о војводи Дреновићу)
- 3. Дође нама из Србије веза (о Николи Бабићу)
- 4. Мој Гламочу
- 5. Четрнестог беше маја (о војводи Ђуришићу)
- 1. Ој Србијо (славном Дражи)
- 2. Ој Грахово
- 3. Лијевче поље (о Милораду Поповићу)
- 4. Једно јутро (о војводи Мани Роквићу)
- 5. Личке горе (о Мићи Лукићу)
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
14-07-2024, 01:19 PM
Има ли текст песме? Много сам волео песму, да знам како гласи, кад не могу да је слушам.
18-07-2024, 07:06 PM
(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише: Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла

18-07-2024, 07:25 PM
(18-07-2024, 07:06 PM)Никола95 Пише:(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише: Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла
Уплоадујеш на неки видео канал. Избегавај јутјуб ,најбоље на неки руски типа Рутубе, Дзен, ВКонтакте Однокласнни и онда проследи линк овде...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
18-07-2024, 08:32 PM
(18-07-2024, 07:25 PM)Mekenzi Пише:Много би ми значило да поставиш како је Мекензи рекао или да ми пошаљеш на мејл. Унапред благодарим.(18-07-2024, 07:06 PM)Никола95 Пише:(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише: Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла
Уплоадујеш на неки видео канал. Избегавај јутјуб ,најбоље на неки руски типа Рутубе, Дзен, ВКонтакте Однокласнни и онда проследи линк овде...
18-07-2024, 11:56 PM
(18-07-2024, 08:32 PM)Милошев Лако Пише:Лакше ми је на мејл да ти проследим. Погледао сам ове сајтове што је Мекензи предложио и они су као неки руски јутјуб што значи да треба да се региструјем, правим налоге итд. а да будем искрен мрзи ме да се региструјем тамо како бих поставио једну песму. Ако хоће Мекензи могу и њему да проследим па ако га не мрзи нек качи тамо.(18-07-2024, 07:25 PM)Mekenzi Пише:Много би ми значило да поставиш како је Мекензи рекао или да ми пошаљеш на мејл. Унапред благодарим.(18-07-2024, 07:06 PM)Никола95 Пише:(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише: Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла
У сваком случају јављам ти се у приватне поруке да не затрпавамо форум овде са порукама.
19-07-2024, 12:26 PM
(18-07-2024, 11:56 PM)Никола95 Пише:(18-07-2024, 08:32 PM)Милошев Лако Пише:Лакше ми је на мејл да ти проследим. Погледао сам ове сајтове што је Мекензи предложио и они су као неки руски јутјуб што значи да треба да се региструјем, правим налоге итд. а да будем искрен мрзи ме да се региструјем тамо како бих поставио једну песму. Ако хоће Мекензи могу и њему да проследим па ако га не мрзи нек качи тамо.(18-07-2024, 07:25 PM)Mekenzi Пише:Много би ми значило да поставиш како је Мекензи рекао или да ми пошаљеш на мејл. Унапред благодарим.(18-07-2024, 07:06 PM)Никола95 Пише:(13-07-2024, 03:38 PM)Милошев Лако Пише: Да ли сте чули за песму "Дође нама из Србије веза" од Милана Глигића. Имала је некада верзија на Јутјубу. Нажалост не могу да се сетим целе песме, само делове. Песма је о поручнику Николи Бабићу, колико се сећам да је писало у опису.Имам ту песму од Милана Глигића на рачунару као и још неких 20-ак његових песама . Не знам да ли некако могу овде да је поставим. Ако неко зна да ли и како овде могу да окачим нека каже, а ако не може могу ти послати преко мејла
У сваком случају јављам ти се у приватне поруке да не затрпавамо форум овде са порукама.
Aко неће нико шибни мени твој маил у приватној поруци па ћу ја да је окачим.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
19-07-2024, 05:34 PM
Milan Gligic - Dodje nama iz Srbije veza
https://rutube.ru/video/d0de89688eac160e...31249dcd7/
Самарџићу, јави тамо ИТ сектору овог сајта да убаце опцију да могу да се аплоудују и видеи са руских видео канала, много лакше и нема цензуре ко на америчким поготово к'о на јутјубу ђе усташе и балије пријављују и гасе четничке песме и канале који не плаћају чланарине...
Ју тјубу објавиш песму о Ратку или Раши одмах бришу или цензуришу или ти је ставе на привејт.
На рутубе нема тога, одмах доступно и нико не дира нити смара глупим правима или да др*ају за нека ауторска права или смарају да је садржај "неприкладан".
Самарџићу, јави тамо ИТ сектору овог сајта да убаце опцију да могу да се аплоудују и видеи са руских видео канала, много лакше и нема цензуре ко на америчким поготово к'о на јутјубу ђе усташе и балије пријављују и гасе четничке песме и канале који не плаћају чланарине...
Ју тјубу објавиш песму о Ратку или Раши одмах бришу или цензуришу или ти је ставе на привејт.
На рутубе нема тога, одмах доступно и нико не дира нити смара глупим правима или да др*ају за нека ауторска права или смарају да је садржај "неприкладан".
ПРОСВЕТАР.
19-07-2024, 06:14 PM
(19-07-2024, 05:34 PM)Mekenzi Пише: Milan Gligic - Dodje nama iz Srbije veza
Песма је одлична, јер може нешто више о јунаку из песме. Ако има ових песама још, молим Вас поставите!
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)