Оцена Теме:
  • 15 Гласов(а) - 4.27 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Беше неко удружење "слободних студената" Правног факултета? Или тако нешто? Више тих левичарских НВО које финансира Брисел су хтели тиме да се прославе...
Одговори

Да, у питању су организације тог типа, само не знам да ли Брисел конкретно финансира ову.

А то је Ској, они су објавили то саопштење

"SKOJ koristi i ovu priliku da istakne zahtev da se Žarku Marinoviću podigne bista na ulazu u zgradu Pravnog fakulteta u Beogradu, čiji je student bio. Naša organizacija traži da se momentalno ispred zgrade tog fakulteta ukloni bista osvedočenog reakcionara i nacional-šoviniste Slobodana Jovanovića a da na istom mestu bude postavljena bista Žarku Marinoviću".

https://www.facebook.com/skojomladina/ph...cale=sr_RS

Додуше, прво сам на ову вест налетео у једном тексту којим је новинар Маринко Вучинић реаговао и дао одговор скојевцима

https://svedokonline.medium.com/tablo-id...2d6be226a5
Одговори

Митке, немој загађивати овај ретки чисти ваздух на целом интерњету.  Јок
Одговори

(18-05-2023, 12:54 PM)Бенито Пише:  Митке, немој загађивати овај ретки чисти ваздух на целом интерњету.  Јок

Управо тако, мора се одржавати екологија сваке чисте животне средине, а и ја се мало више зезнух  Кидање
Одговори

У којим случајевима, колико пута и када је Дража Михаиловић користио ватрено оружје у току Другог светског рата? (Питање важи за период од 11. маја 1941.године до 14. маја 1945. године)
Одговори

(19-05-2023, 06:09 PM)Бенито Пише:  У којим случајевима, колико пута и када је Дража Михаиловић користио ватрено оружје у току Другог светског рата? (Питање важи за период од 11. маја 1941.године до 14. маја 1945. године)

Вљда само једном, кад су комунисти били близу штаба ВК, негде у западној Босни.
Ordprediktion
Одговори

(19-05-2023, 06:12 PM)Monarhist Пише:  
(19-05-2023, 06:09 PM)Бенито Пише:  У којим случајевима, колико пута и када је Дража Михаиловић користио ватрено оружје у току Другог светског рата? (Питање важи за период од 11. маја 1941.године до 14. маја 1945. године)

Вљда само једном, кад су комунисти били близу штаба ВК, негде у западној Босни.
Ordprediktion
Какви црни једном? Пусти ове искусније да се окушају....
Одговори

1. Крај октобра 1943, у брдима изнад Вишеграда, када је Врховној команди претило опкољавање од стране Немаца с једне и комуниста с друге стране.
2. Ај да лупим, можда 13. мај 1945, Зеленгора.

П.С. Да ниси написао ''ватрено'' оружје, набројао бих и дренов прут на Чемерници септембра 1943...  Јок
П.П.С. Мада, не би ме чудило да имаш сазнања да се случај десио и 1941. године.
Одговори

Погађао сам напамет. Али мислим да је Самарџић негде писао да је Дража само једном у рату лично пуцао из пушке, неке полуаутоматске, америчке. То ми је остало у сећању.
Одговори

Написао сам намерно глагол "користио" што значи да га је држао у руци, али нисмо сигурни да ли је пуцао због непрецизних сведочења или зато што сведочанстава о томе нема.
Мислим да се то десило најмање десетак пута, у периоду између маја 41 и маја 45, јер намерно не узимам у обзир Модричу и Дервенту, и пут до Равне Горе, са једне, и период скривања од скоро годину дана, са друге стране.
Дакле, у операцијама 1941, затим при нападу Немаца на Равну Гору у децембру, потом на Голији, вероватно два пута, 1942; приликом одласка у Херцеговину, и драматичног извлачења из Црне Горе, 1943; на Чемерници 1943 (пуцао из Томпсона); приликом Вишеградске операције; приликом преласка у Босну 1944. године, када их није било много са њим; у Босни, нарочито од Вучјака до Зеленгоре....
Ето, отприлике...
Могао је неко од ових званичних доктора наука да нам одговори на ово питање. Сигуран сам да би знали.
Одговори

(19-05-2023, 09:56 PM)Monarhist Пише:  Погађао сам напамет. Али мислим да је Самарџић негде писао да је Дража само једном у рату лично пуцао из пушке, неке полуаутоматске, америчке. То ми је остало у сећању.

Изгледа још једном, ово што рече поручник, то је његов терен.
Одговори

Колико пута су Јосип Броз и Милан Недић, за време Другог светског рата, користили ватрено оружје?
Одговори

Ниједном
Одговори

(20-05-2023, 03:07 PM)пек. Пише:  Ниједном

Тако је. 
А како се нама више од 7 деценија представљају ова три историјска лика и њихово понашање за време Другог светског рата? Потпуно супротно и данас дањи. 
Зато је много важно како ће нам редитељ Милослав Самарџић и глумац Игор Ђорђевић донети лик Драже Михаиловића у новом филму.
НИ ПО КОЈУ ЦЕНУ, ЧАК И ДА СЕ ФИЛМ НЕ СНИМИ, 
не треба дозволити да се Чича не представи онаквим какав је био - као ђенерал који је био УБЕЂЕН у победу војске којом је командовао и ишао напред не плашећи се смрти као оне две бабе.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 44 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним