Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Синоћ сам остао дужан за митраљез у средини слике. У питању је Максим МГ 08/15.
Одговори

Мислим да је овај.

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

(07-06-2023, 03:57 PM)Драшковић Пише:  Синоћ сам остао дужан за митраљез у средини слике. У питању је Максим МГ 08/15.

da..mislim da ste rekli da se radi o Maksimu ali niste precizirali o kom Pusko-Mitraljezu se radi...a drze ih dva cetnika u lezecem stavu....mislim da su Francuski ali ne znam koji je model u pitanju...
5+5
Одговори

(07-03-2023, 11:27 AM)Београђанин Пише:  
(07-03-2023, 12:11 AM)Александар Динчић Пише:  
(23-01-2023, 10:11 PM)Београђанин Пише:  Је л' Марисав Петровић на овој слици? 
[Слика: Screenshot-20230123-210846-com-google-an...outube.jpg]

Не. Ово су се сликали Немци, Бугари, Недићевци и Пећанчеви четници док су га чували у Соко Бањи. Овај први с лева је војвода Арса Маричић из Раче, до краја са Пећанцем. Пустио га је Брана Петровић на слободу. Овај до њега је Ратко Шмигић из Товрљана. За њега се каже да је продао војводу Брани Петровићу. Ови остали су Недићевци, али непознати, јер нису били из сокобањске команде.

Значи, нема љотићеваца. Ако је истинита тврдња је то усликано пред Пећанчев одлазак у Београд, где се састао са Недићем и Мушицким (онај снимак испред Саборне цркве), онда би требало да је у питању 1942. година. Не знам да ли је Пећанац тада био у Соко Бањи.

Откуд Немци у Соко Бањи?
Одговори

Зна ли неко ко је на слици?

[Слика: F2-POI6d-Xw-AEr-XRX.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ово је Словенац Макс (заборавио сам му презиме), командант у јужној Србији (Власински корпус).
Знам да је био одликован и Дејан Ђерић би могао да му нађе презиме. Макс, а презиме је на "Б".
Одговори

(01-08-2023, 08:54 PM)Александар Динчић Пише:  Ово је Словенац Макс (заборавио сам му презиме), командант у јужној Србији (Власински корпус).
Знам да је био одликован и Дејан Ђерић би могао да му нађе презиме. Макс, а презиме је на "Б".

арт. тех. потпоручник Макс А. Барач
Одговори

Је л' он био у јуришним батаљонима пре рата?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(02-08-2023, 09:20 AM)Мића Адмирал Пише:  
(01-08-2023, 08:54 PM)Александар Динчић Пише:  Ово је Словенац Макс (заборавио сам му презиме), командант у јужној Србији (Власински корпус).

арт. тех. потпоручник Макс А. Барач

Је ли преживио рат?
Одговори

О њему не знам ништа. На основу оног што је написао Динчић, нашао сам његово име у књизи унапређених ВК.
Одговори

Знамо ли ко је?

П.С. Милослав да ћути. 

[Слика: kent.jpg]
Одговори

Знамо  Баја
Одговори

Зато сам и рекао.  Кез
Одговори

(07-08-2023, 10:41 PM)Горски штаб 52 Пише:  Знамо ли ко је?

П.С. Милослав да ћути. 

[Слика: kent.jpg]

Кент?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним