Поруке: 415
Теме: 1
Придружен: Mar 2018
Углед:
13
И да је ушла у парламент,коалиција Двери -,Заветници би се брзо распала,и формирали би засебне парламентарне клубове.
Парадоксално,псеудопозиција,ће се одржати,јер само "на камари"могу имати 22-23%самостално нико није тежи од цензуса.Циркузанти.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(02-01-2024, 04:08 PM)Ђорђе Ивковић Пише: (02-01-2024, 12:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Пред изборе сви су убеђени да ће успети.
Има ту неки феномен. Пре једно 30 година, када су били избори Милошевић&Панић, био је и један опозициони кандидат. То јест било их је више, а једног сам познавао. Убеђен да ће да победи, а шансе нема. Кажем, како човече! А он: Улазим у други круг, а други круг је чудо!
После избора: крив народ.
И пре овог, и после овог, све до данас, по правилу чујем варијације изјаве "крив народ".
А у ствари не ради се посао како треба.
Босанце нећеш приволети да се одрекну Вучића.
Опет ти о Босанцима!?
А када сам ти дао резултате избора са бирачког места у општини Жагубица, ти си прећутао у вези са Власима и одговорио ми у стилу некакве пашквиле.
А после се љутиш што сам ти рекао да пишеш на нивоу мешавине Латинке Перовић и Мике Шпиљка.
Једноставно је - престани да прозиваш Србе из бивше социјалистичке републике Босне и Херцеговине.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Углед:
515
(02-01-2024, 05:53 PM)Бенито Пише: (29-12-2023, 03:04 PM)Бенито Пише: (29-12-2023, 01:50 AM)Бенито Пише: Питање:
Лидере коалиционих листа које су прешли цензус на протеклим изборима је судбина спојила. Међутим, они су везани и по још једном податку из биографије.
Шта још то спаја: Овај, Драгана Ђиласа, Ивицу Дачића, Палму, др Несторовића, Милоша Јовановића и Воју Михаиловића?
Ајде да вас не мучим више.
Све особе које су наведене као вође листа које су прешле цензус на овим изборима, а то су: Овај, Ђилас, Дачић, Палма, Несторовић, Милош и Воја Михаиловић, били су пунолетни на датум 05. 10. 2000. године, и сви су се, на овај или онај начин, бавили политичким радом, али ниједан од њих, тог дана, НИЈЕ БИО ЧЛАН НИЈЕДНЕ ОД СТРАНАКА КОЈЕ СУ ЧИНИЛЕ КОАЛИЦИЈУ ДЕМОКРАТСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ СРБИЈЕ - ДОС.
У једном познатом немачком часопису појавила се подробна анализа претходних избора у Србији. Да ли је текст наручен и плаћен из Србије, сазнаћемо са историјском дистанцом. У сваком случају, као да га је Овај писао. Међутим, много је занимљив један закључак који је стекао аутор: "Србија мора да нађе снаге да са историјске сцене отера све политичаре из доба 5. октобра, јер су они превазиђени у новом добу, и не могу да поведу српску опозицију у борби против режима."
Закључак аутора је изузетно занимљив, јер ниједном једином речју није поменуо да су политичари који су на власти, а од којих су вође, заправо, политичари из режима пре 5. октобра 2000. године, а већина "извршилаца радова" у власти, заправо, политичари управо рођени са датумом 5. октобар 2000. године. Они аутору не сметају, тј. нису "превазиђени",али су му главни проблем Тадић и Ђилас.
Очигледно је некоме много стало да се трагови 5. октобра у Србији избришу до темеља. На том пољу је већ много учињено. Несумњиво је да ће се политичка акција у том правцу и наставити.
Који је часопис у питању? Ако имаш линк постави овде да читамо у оригиналу.
Углед:
515
(02-01-2024, 09:34 PM)Бенито Пише: (02-01-2024, 06:53 PM)DIDzM Пише: (02-01-2024, 12:37 PM)Бенито Пише: (01-01-2024, 07:09 PM)Милослав Самарџић Пише: (31-12-2023, 04:51 PM)Бенито Пише: (31-12-2023, 04:34 PM)Милослав Самарџић Пише: Нико други није хтео у коалицију са Дверима.
Како није? Хтели су, поготово Народна странка која је и звала на окупљање. Али, Бошко није хтео "без својих традиционалних партнера".... Као да се удао за Заветницу.
Него, добио обећање да ће ући у парламент, па га Овај оставио испод цензуса.
Не може то другачије да се тумачи. Њихова та коалицијица није имала контролу на преко 50% бирачких места у Србији. И како они могу да знају колико су уопште добили гласове? Тако што верују Овај и Дачићу? Значие, пристали су на то да ли ће Овај да им удели да уђу у Скупштину.
То је јасно као дан.
Него, има ту један други проблем. Зашто им је уделио да су на ивици цензуса? Да ли зато што ће их у погодном тренутку поново употребити? Да ли ћемо ми, кроз пар месеци, бити сведоци скупштине Двери на којој ће се делегати спонтано изјаснити против оставке Обрадовића? Или ће се он на било који други начин, а има их више, вратити на чело Двери и са тог места, опет, утицати на догађаје на десном политичком спектру у Србији?
Ово је много битна тема, јер Овај врло добро зна да је прича о Европи, још од почетка рата у Украјини, за дуго, дуго времена завршена у Србији и да за њега са те стране не долази никаква опасност. Главни проблем су за њега они који га нападају са родољубивих позиција и зато је упрегао све снаге БИА да на тој страни има своје спаваче који ће стално утицати на дешавања која ће довести до лоших резултата десне опције, што ће њему омогућити да и даље влада.
Морам да будем прецизнији: Нико други није хтео са Дверима под условима Двери (да буду главни).
Не верујем у претпоставке које износиш, мислим да је све много једноставније од тога.
Дао је професор Ковић интервју за подкаст "Код Бране", где је до детаља објаснио генезу догађаја из његовог угла. И даље је нејасно само једно - зашто је Обрадовић остао у коалицији са Заветницима када је било очигледно да су они главни кочничари уједињења. Уосталом, Јеремић их је све појединачно и групно питао за све могуће комбинације.
Не постоји друго објашњење за њихово одбијање осим једне - били су убеђени да ће сами прећи цензус, односно у коалицији са Заветницима. Навео сам колико имају контролу над изборним процесом, што даље имплицира да им је неко обећао цензус.
Е, тај их је израдио и ту је цела прича.
Тај му је и рекао да купи пинкле и правац Чачак.
Мени се чини да су као главног кривца означили Јовановића и да су се Заветници повукли из уједињења пошто је Јовановић имао своје захтеве, звао људе са стране насамо да образлаже своје ставове.
То не мења чињеницу да су сви остали могли да се удруже без њега и да сносе кривицу за неуспех.
Али што се тиче уједињења и Ковић и Ломпар су навели Јовановића као највећег кривца.
У тој просторији било је 8 особа: Јовановић, Обрадовић, Стаменковски, Михаиловић, Јеремић, Бећковић, Ломпар и Ковић.
Најмање 4 су уљези. Дакле, половина...
Мени је јасно ко је ко у тој просторији .Коме није јасно, не треба ни да му буде јасно....
Па објасни нам ко је ко у тој просторији. Ја сам читао књиге двојице и песме трећег. Сазнања о овима осталима су ми крајње магловита.
Углед:
515
(03-01-2024, 12:06 PM)Милослав Самарџић Пише: (02-01-2024, 04:08 PM)Ђорђе Ивковић Пише: (02-01-2024, 12:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Пред изборе сви су убеђени да ће успети.
Има ту неки феномен. Пре једно 30 година, када су били избори Милошевић&Панић, био је и један опозициони кандидат. То јест било их је више, а једног сам познавао. Убеђен да ће да победи, а шансе нема. Кажем, како човече! А он: Улазим у други круг, а други круг је чудо!
После избора: крив народ.
И пре овог, и после овог, све до данас, по правилу чујем варијације изјаве "крив народ".
А у ствари не ради се посао како треба.
Можеш радити посао најбоље,
Босанце нећеш приволети да се одрекну Вучића.
Пензионере и беду да се одрекну онога који највише личи на Тита.
Граџане да не гласају за ликове попут Саше Јанковића или Мариника Тепић.
Оне које "политика не интересује", тј прагматичаре, да не гласају за оног кога Запад гура.
Незадовољнике свима постојећима, које су "прозрели", да непогрешиво не наседну на подвале типа Бели Прелетачевић или Нестор.
Добром инфраструктуром и снажном кампањом можеш се изборити за преосталих 3% неопредељених бирача.
Или, да обрнемо питање:
Како је СНС у опште дошао на власт чим се формирао? Нису имали програм. Није се знало каква су странка. Питали их шта им је са програмом, одговорили "Преводи се са енглеског".
Ваљда су га до сада превели. Но, шта год тамо писало, оно што сви видимо да спроводе је перманентна велеиздаја, институционализована корупција, организовани (државни) криминал.
Шта у њиховом случају значи "добар посао"?
Што су успели да се увуку доле окупаторима?
Што плаћени државни службеници воде све наведене послове странке?
Дакле, да би им се супротставили, треба ангажовати државне службенике да раде против власти која их је запослила. Тај посао ће се радити тако што ће ангажовати аутобусе да доведу Босанце да гласају против Вучића, па ћемо у спрези са криминалцима, што ће нам конкретно одрадити ДБ, утерати харач приватницима, којим новцем ћемо правити бугарске возове, па ћемо подмитити у лобирању Хила да подржи анти-НАТО или анти-ЕУ политичку странку. Или ћемо се лукаво погодити са њим да уђемо у НАТО а они нама да врате Косово? Итд, итд...
Што је најгоре, иако личи да карикирам ситуацију, само личи.
Да поновим по ко зна који пут, можда ће вредети:
У ОСАМДЕСЕТ ГОДИНА ОКУПИРАНОЈ ДРЖАВИ НЕМА ДЕМОКРАТИЈЕ, НЕМА СЛОБОДНИХ ИЗБОРА И НЕМОГУЋЕ ЈЕ ОРГАНИЗОВАТИ СНАЖНУ ПАТРИОТСКУ ПАРТИЈУ!
РЅ.
Да ли сте приметили: Бранислав Лечић почео да србује. "Доста смо се ми Срби делили..." итд. Изразио се против "бео-мајдана". Шта велите на овај велеобрт?
Не слажем се. Било који посао да радиш добро, мора бити добрих резултата. Али изгледа да си и ти склон да списак лепих жеља називаш програмом за политичко деловање. Што више јаких речи - то боље. Е па није. Постаје горе. Пише на семафору после сваких избора. Тако су Двери имале девет, па седам, па пет, па три посто и на крају испод три (са коалицијама).
Самарџићу, да ли си још у политичком савету Двери? Ако јеси, да ли сносиш део одговорности у вези са лошим саветовањем?
Углед:
515
(03-01-2024, 03:15 PM)Бенито Пише: Има сигурно преко 15 година када сам имао расправу са "интелектуалном елитом" о томе који је највећи од свих проблема са којима се суочава Србија. Да скратим, рекао сам им, обрни-окрени, преврћи колико хоћеш, највећи проблем Србије је недостатак демократије. Нико од њих се није сложио са мном. За мене је то било разочаравајуће, јер ми је јасно указивало ко стоји иза њих, али и отрежњујуће, јер ме упућивало да схватим где живим.
Али, да данас, после десет година оваквих отворених крађа избора, са неким треба да се расправљам да ли је неко добио 3% или 9%, мени је већ трагикомично.
И сад ми и треба да причамо о нечијим грешкама.... О погрешним потезима. А сви зависе од воље једног или двојице људи.
Није ово први пут у српској историји да су се светске силе договориле ко треба да влада Србијом и да таквог по сваку цену држе на власти да би испунио њихове геостратешке договоре. Али, ретко се догађало да тај нема силних проблема са Србима који неће да пристану на те игре.
Ту је једина одговорност српске опозиције. Са или без наводника.
Поставио сам ти већ то питање, али не добих одговор.
Ја мислим да демократија никада није постојала. Нигде и никада. Ако мислиш да јесте, наведи државу и период.
Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Алекш, заобиђи ме, ако је икако могуће, са тим бањичким филозофијама, између два колегијума.... Познајеш ли свог одборника у месној заједници, познајеш ли свог одборника у општини, познајеш ли свог народног посланика у Скупштини Србије???
Е, видиш то је знак да ово није демократска држава.
Познаје ли Твој парњак из Енглеске, Шведске, Шпаније, Словеније све те службенике.... Не да их познаје, него има њихов број телефона.
Е, видиш ... То је демократија.
Углед:
515
(04-01-2024, 11:38 AM)Бенито Пише: Алекш, заобиђи ме, ако је икако могуће, са тим бањичким филозофијама, између два колегијума.... Познајеш ли свог одборника у месној заједници, познајеш ли свог одборника у општини, познајеш ли свог народног посланика у Скупштини Србије???
Познаје ли Твој парњак из Енглеске, Шведске, Шпаније, Словеније све те службенике.... Не да их познаје, него има њихов број телефона.
Плашим се да нисам баш најбоље разумео ово са Бањицом и два колегијума. Злобници би ти рекли да си поново аутистичан, а ја ћу ти рећи да си поново херметичан.
Интересантан је овај списак држава. Навео си државе које су у НАТО и у ЕУ (изузев Енглеске). Да ли се ти залажеш да Србија уђе у НАТО и ЕУ?
Углед:
515
(04-01-2024, 02:04 PM)Бенито Пише: (04-01-2024, 01:34 PM)Vlad Alekš Пише: (04-01-2024, 11:38 AM)Бенито Пише: Алекш, заобиђи ме, ако је икако могуће, са тим бањичким филозофијама, између два колегијума.... Познајеш ли свог одборника у месној заједници, познајеш ли свог одборника у општини, познајеш ли свог народног посланика у Скупштини Србије???
Плашим се да нисам баш најбоље разумео ово са Бањицом и два колегијума. Злобници би ти рекли да си поново аутистичан, а ја ћу ти рећи да си поново херметичан.
Интересантан је овај списак држава. Навео си државе које су у НАТО и у ЕУ (изузев Енглеске). Да ли се ти залажеш да Србија уђе у НАТО и ЕУ?
Ако Ти то олакшава, додај слободно Швајцарску и Русију....
А зашто се ти једноставно не одселиш из Србије. Свуда је боље, па брате мили иди на прву слободну територију.
Углед:
515
(04-01-2024, 01:47 PM)Monarhist Пише: (04-01-2024, 01:34 PM)Vlad Alekš Пише: (04-01-2024, 11:38 AM)Бенито Пише: Алекш, заобиђи ме, ако је икако могуће, са тим бањичким филозофијама, између два колегијума.... Познајеш ли свог одборника у месној заједници, познајеш ли свог одборника у општини, познајеш ли свог народног посланика у Скупштини Србије???
Шведска није у НАТО.
Да ли имаш још нешто паметно да изјавиш? Или је то - то?