Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Хвала за инфо.
Одговори

Митић је ово купио преко ликова који фотографишу фасцикле са документима. Да је поручио слике директно од музеја као скен, коштало би стотине фунти - уз напомену да се не добијају никаква ауторска права.
Одговори

(06-03-2024, 08:13 PM)ватхра Пише:  Митић је ово купио преко ликова који фотографишу фасцикле са документима. Да је поручио слике директно од музеја као скен, коштало би стотине фунти - уз напомену да се не добијају никаква ауторска права.

Можда сам малопре био непрецизан, али све ово поручујем директно са сајта Британског националног архива који ангажује своје истраживаче да нађу и скенирају фотографије, документа. Добијам скенирано преко мејла, и у мејлу не наводе ништа везано за ауторска права.

Ове две фотографије са Лукачевићем се налазе у следећем каталогу

https://discovery.nationalarchives.gov.u...r/C4411586

И управо тако, каталог може да кошта и неколико стотина фунти ако нађу неколико стотина страница докумената.

Пошто су ове две фотографије на једној страници и пошто сам рекао да те две фотографије коштају око 1,5 фунте, поделио сам укупну цену каталога са укупним бројем страница. И испада да цена износи око једне или једне и по фунте по страници.

И наравно да цена овог каталога није била мала. У питању нису мале паре које сам издвојио за тај каталог.
Одговори

Да ли има ова слика у пдф-у који си купио?Помени "Најлепша Дражина Слика",чини ми се да носи Црногорску капу .
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

Нема те фотографије.

Постоје неке друге Дражине фотографије, знам да има неке фотографије са рањеником и ту се налазе Дража и генерал Трифуновић.
Одговори

Хвала!
Одговори

(06-03-2024, 04:57 PM)Mitic Пише:  
(06-03-2024, 04:52 PM)Милослав Самарџић Пише:  Хвала!
Је ли написано која права стичеш за то?

Ништа нису написали. Само пошаљу линкове.

Куповином добијаш иста права која имаш и непосредним увидом у документа у Архиву. 
Дакле, можеш да се позовеш у раду на документ са релевантном фуснотом, можеш да цитираш или парафразираш део документа. 
За све остало је потребно прибавити посебна права: за комерцијалне потребе, за објављивање слике или репродукцију стране документа. Све то су посебна права која се плаћају по важећој тарифи. 

Милославе, у теорији би и за објављивање на форуму могли да траже да платиш ауторска права.
Често сам на вези са представницима Архива, а има и на сајту њиховом ко хоће да се упути. 

Ову фасциклу имам годинама и никада ми није пало напамет да поставим на форум баш из тог разлога. 
Требало би обрисати а сви заинтересовани нека скину фотке на свој комп. 
Иначе сам теби и још неколицини слао већ  фотке из ове фасцикле.
Одговори

(06-03-2024, 08:58 PM)Mitic Пише:  
(06-03-2024, 08:13 PM)ватхра Пише:  Митић је ово купио преко ликова који фотографишу фасцикле са документима. Да је поручио слике директно од музеја као скен, коштало би стотине фунти - уз напомену да се не добијају никаква ауторска права.

Можда сам малопре био непрецизан, али све ово поручујем директно са сајта Британског националног архива који ангажује своје истраживаче да нађу и скенирају фотографије, документа. Добијам скенирано преко мејла, и у мејлу не наводе ништа везано за ауторска права.

Ове две фотографије са Лукачевићем се налазе у следећем каталогу

https://discovery.nationalarchives.gov.u...r/C4411586

И управо тако, каталог може да кошта и неколико стотина фунти ако нађу неколико стотина страница докумената.

Пошто су ове две фотографије на једној страници и пошто сам рекао да те две фотографије коштају око 1,5 фунте, поделио сам укупну цену каталога са укупним бројем страница. И испада да цена износи око једне или једне и по фунте по страници.

И наравно да цена овог каталога није била мала. У питању нису мале паре које сам издвојио за тај каталог.

Ти си опет на своју руку поручивао или је то она иста транша о којој смо раније причали? 
Да си ме питао, прошао би много повољније а и ја бих могао да набавим још нешто ново . На обострану корист.
Одговори

(06-03-2024, 11:01 PM)Chicot Пише:  Ти си опет на своју руку поручивао или је то она иста транша о којој смо раније причали? 
Да си ме питао, прошао би много повољније а и ја бих могао да набавим још нешто ново . На обострану корист.

Било је опет на своју руку. Причали смо раније, сећам се. Можемо опет да се договоримо преко мејла или приватне поруке.

А није никакав проблем да се избрише фотографија. Намерно стављам извор где се налази, да се не деси нешто непредвиђено.

Таман нека је скину форумаши, па може да иде на брисање.
Одговори

(06-03-2024, 11:08 PM)Mitic Пише:  
(06-03-2024, 11:01 PM)Chicot Пише:  Ти си опет на своју руку поручивао или је то она иста транша о којој смо раније причали? 

Било је опет на своју руку. Причали смо раније, сећам се. Можемо опет да се договоримо преко мејла или приватне поруке.

А није никакав проблем да се избрише фотографија. Намерно стављам извор где се налази, да се не деси нешто непредвиђено.

Таман нека је скину форумаши, па може да иде на брисање.

Зашто ме ниси контактирао кад смо већ договорили. Буквално си купио све што већ ја имам и то по вишеструко већим ценама. Стварно си невероватан Smile
Одговори

Ево из маил преписке сам издвојио релевантан део:

If your request relates to the re-use of an image of a public record held at The National Archives, you should contact our Image Library at: image-library@nationalarchives.gov.uk. Publication of images of TNA records falls within the scope of Tradable Information, for which the payment of reproduction fees applies under contract law.

Висина накнаде за права зависи од тога за коју тачно сврху се користи. Постоји накнада и за објављивање на електронским медијима, попут сајта и форума, тако да, не зезај се Милославе.
Одговори

(06-03-2024, 11:12 PM)Chicot Пише:  Зашто ме ниси контактирао кад смо већ договорили. Буквално си купио све што већ ја имам и то по вишеструко већим ценама. Стварно си невероватан Smile

Дешава се тако да скренем у страну  Кидање

Биће боље наредни пут, надајмо се  Smile
Одговори

Ма никакав проблем, твој новац Smile
Одговори

Склонио сам фотографију.

Ако неком затреба, могу другим путем да пошаљем.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Monarhist, 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним