Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Не знам због чега би изасланик начелника генералштаба долазио у страну земљу а да није повезано са наоружањем.

С друге стране, сигурно не долази без знања зна се кога.
Одговори

(22-03-2024, 01:47 PM)Ђорђе Пише:  Не знам због чега би изасланик начелника генералштаба долазио у страну земљу а да није повезано са наоружањем.

С друге стране, сигурно не долази без знања зна се кога.

Паметан си човек, па сам закључи.
Иначе, господин изасланик од превозних средстава за кретање по Србији користи искључиво хеликоптер.
Одговори

Руси користе и даље тактику да нападају мањим снагама на више различитих праваца, па где пробију ту иду докле може. Једино изненађење за оне који не познају ситуацију је што то сада раде на много ширем фронту. Кренули су са севера у чишћење терена што даље од Белгорода, али се испоставило да Украјинци нису ни имали одбрамбене уставе, иако је Зеленски наводно потрошио чак милијарду и по долара за фортификације на том правцу. Многи верују да је ово почетак напада на Харков, али видећемо како се одвија ситуација. У исто време кренуо је и руски напад у правцу Сумија, уз већ постојећи највећи фронт на Часов Јару. 
Оно што је занимљиво је да Руси проналазе све више артиљеријске и пешадијске муниције произведене у Србији коју користи украјинска војска. За то време, радикално расте број запослених и плате у свим фабрикама наменске индустрије у Србији.
Само да не буде изненађења кад залута неки Искандер.  Сирома'
Одговори

Који је извор да Руси проналазе српску муницију код Украјинаца?
Одговори

(14-05-2024, 10:17 PM)Патриот Пише:  Који је извор да Руси проналазе српску муницију код Украјинаца?
Руси су ми извор.
Ако очекујеш да то и јавно кажу, мораћеш мало да попричекаш.
Одговори

(14-05-2024, 10:17 PM)Патриот Пише:  Који је извор да Руси проналазе српску муницију код Украјинаца?

Интернет је препун снимака где Руси показују муницију која је направљена у Србији. Ја, конкретно, пратим твитер налоге који извештавају са фронта.
Да ли је то потребан и довољан услов да се овај извор прихвати као валидан?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(15-05-2024, 08:09 AM)Vlad Alekš Пише:  

Интернет је препун снимака где Руси показују муницију која је направљена у Србији. Ја, конкретно, пратим твитер налоге који извештавају са фронта.

Бојим се да није. Руски медији су писали да су забележена два случаја где су Украјинци користили српску муницију.
Одговори

Само два пута?  5+5
А колико пута треба да известе медији који су у режиму "ратне цензуре", да би Тебе уверили да је то истина? 100 пута, 200, 3000 пута....
Или ћеш веровати тек кад ти то вођа потврди?
Одговори

И два пута је превише, Бенито. 
https://lat.rt.rs/rusija/76849-rusija-rakete-grad/
Одговори

(15-05-2024, 05:33 PM)Патриот Пише:  
(15-05-2024, 08:09 AM)Vlad Alekš Пише:  

Бојим се да није. Руски медији су писали да су забележена два случаја где су Украјинци користили српску муницију.

Пре него што ти будем поставио своје стандардно питање - који си разред, ред је да се опустимо у овим тешким временима уз један простачки виц.
Питао Мујо Хасу да ли би радије креснуо Фату једном или мечку два пута. А овај му одговара да би радије мечку два пута, јер двапут је двапут.
Ето, на овај виц личе наше полемике.

Одговори

Админе Бенито, да ли мислиш да је један број француских војника под командом Француске већ у неком делу Украјине? Неке проруске вести на интернету кажу да су Руси већ имали окршаје са њима и да су запленили њихове униформе на неким местима.
Одговори

Колико сам чуо, заробили су једног официра Легије Странаца. Ако је то тачно, заробили су или убили још неколико. Пошто је Легија странаца део Војске Француске, значи да су они већ тамо.
Мислим да су били и раније: високи официри, као и официри неких родова који су обично у позадини... Сада мислим да их има не само из Легије Странаца него и из других борбених родова, и то на самом фронту. Међутим, то се не примећује толико јер су за изгибеније и прве ровове још увек задужени, пре свих, ови из спец јединица, попут Крокена. Неке од тих добровољачких јединица, Руси су већ свели на минимум, па очекујем све више јединица страних борбених војски у првим борбеним редовима. Пре свега, Пољаци и Французи, пошто ове остале европске војске немају тај квалитет пешадијског војника да би се  супротставили Русима. Имају, наравно, још и Британци, али тамо не владају будале попут Макрона, па их не очекујем у директном судару са Русима на тлу Украјине. Барем док не буде стани-пани.
Одговори

(30-05-2024, 02:55 PM)Бенито Пише:  Колико сам чуо, заробили су једног официра Легије Странаца. Ако је то тачно, заробили су или убили још неколико. Пошто је Легија странаца део Војске Француске, значи да су они већ тамо.
Мислим да су били и раније: високи официри, као и официри неких родова који су обично у позадини... Сада мислим да их има не само из Легије Странаца него и из других борбених родова, и то на самом фронту. Међутим, то се не примећује толико јер су за изгибеније и прве ровове још увек задужени, пре свих, ови из спец јединица, попут Крокена. Неке од тих добровољачких јединица, Руси су већ свели на минимум, па очекујем све више јединица страних борбених војски у првим борбеним редовима. Пре свега, Пољаци и Французи, пошто ове остале европске војске немају тај квалитет пешадијског војника да би се  супротставили Русима. Имају, наравно, још и Британци, али тамо не владају будале попут Макрона, па их не очекујем у директном судару са Русима на тлу Украјине. Барем док не буде стани-пани.

Свестан сам чињенице да ме нико ништа није питао, али морам да интервенишем. Smile

1. Украјинска јединица се зове Кракен. То је морско чудовиште из Западних легенди. А, иначе, постоји паралела са старозаветним Левијатаном.
2. Макрон је највероватније само марионета, то јест глумац који глуми председника, као и у већини држава света. Да ли смо заиста наивни да помислимо како један обичан апартчик и ћатица из Ротшилдових банака, који је ожењен својим небинарним наставником, може да влада било чиме и било киме?!
3. Последњи интелектуално сазрели британски премијер је био Борис Џонсон. Шта рећи о његовим наследницима, а не заплакати. Краткотрајна али интезивна Лиз Трас (није надимак) је изјавила како се Литванија и остале прибалтичке државице налазе на Црном Мору. А није био лапсус. Наиме, није била на часу географије када се учила та лекција, вероватно је имала корону. А како описати актуелног премијера Његовог Величанства? Без икакве намере да било кога вређам, он личи на моје комшије из циганске мале. Они сакупљају бакар и продају га по много вишим ценама... Мала је вероватноћа да они владају Британијом, баш као што сам навео и за Француску. Све је то, драги мој докторе Бенито, стаклена менажерија.

Одговори

(31-05-2024, 08:23 AM)Vlad Alekš Пише:  
(30-05-2024, 02:55 PM)Бенито Пише:  Колико сам чуо, заробили су једног официра Легије Странаца. Ако је то тачно, заробили су или убили још неколико. Пошто је Легија странаца део Војске Француске, значи да су они већ тамо.

Свестан сам чињенице да ме нико ништа није питао, али морам да интервенишем. Smile

1. Украјинска јединица се зове Кракен. То је морско чудовиште из Западних легенди. А, иначе, постоји паралела са старозаветним Левијатаном.
2. Макрон је највероватније само марионета, то јест глумац који глуми председника, као и у већини држава света. Да ли смо заиста наивни да помислимо како један обичан апартчик и ћатица из Ротшилдових банака, који је ожењен својим небинарним наставником, може да влада било чиме и било киме?!
3. Последњи интелектуално сазрели британски премијер је био Борис Џонсон. Шта рећи о његовим наследницима, а не заплакати. Краткотрајна али интезивна Лиз Трас (није надимак) је изјавила како се Литванија и остале прибалтичке државице налазе на Црном Мору. А није био лапсус. Наиме, није била на часу географије када се учила та лекција, вероватно је имала корону. А како описати актуелног премијера Његовог Величанства? Без икакве намере да било кога вређам, он личи на моје комшије из циганске мале. Они сакупљају бакар и продају га по много вишим ценама... Мала је вероватноћа да они владају Британијом, баш као што сам навео и за Француску. Све је то, драги мој докторе Бенито, стаклена менажерија.
Управу си, али томе ускоро долази крај, такво друштво на западу је неодрживо, Руси се не желе више млатити са Украјином већ се бавити центром моћи, неће више трошити снагу на неке мале државице, Макрон јесте болесна особа али има велику војску, дефинитивно је тачно и свима јасно да неке западне земље хоће да пошаљу восјку у Украјину јер Украјинци више не желе да ратују, а плаћеници и добровољци су до сад изгинули, али Француска лако може доживети Наполеонов сценарио на руској земљи као и немачки тенкови који су опет ту, додуше, Немачка за сад не жели да шаље восјку у Украјину, иако они имају жељу да васкрсну у неку силу и опет да праве хаосе, међутим, без Америке, Европа је готова против Русије, дакле, сада Европа трпи јако велике ударце и Русији све иде на руку, али ми можемо настрадати јер наше вођдство слуша запад и то да смо војно неутрални може кад год да се промени ако будемо требали западу. Дакле, следи хаос у свету, видећемо како ће ко вући потезе и шта ће бити.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним